19.01.2017 | 1. SFL
Pred kamerami tekma sezone za Bronxe

Komaj se je končal 11. krog, že se nadaljuje 12. krog 1. SFL. Tokrat tudi s tekmo meseca. Naše kamere bodo na Škofijah, kjer bomo v petek, 20.1., od 20.30 naprej spremljali tekmo med domačim KMN Bronx Škofije in gosti KMN Sevnico. To bo obračun 5. in 6. ekipe lige, ki ju loči le točka, v prvem delu sezone pa so bili boljši Sevničani.

Prenos tekme bo na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 12. krog, 20.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

Praznih rok iz Posočja

Prvo tekmo v letu 2017 so oboji izgubili – Sevnica je klonila proti Oplastu (7:3), Bronxi pa proti Puntarju (5:4). Iz Soške doline sta se zasedbi vrnili brez točk. „Leto 2016 smo sklenil s porazom, tako smo tudi začeli. Zato počutje ni najboljše. Lahko le ugibate, v kaki formi in vzdušju čakamo to tekmo,“ pove trener Bronxov Dino Krivičič. Na zadnji tekmi, bilo je v ponedeljek, 11. krog 1. SFL, so po 11 minutah v Tolminu vodili 0:3, potem pa izgubili s 5:4.

Kriv tudi trener

„Ponavadi smo take tekme dobivali na naše izkušnje, zdaj pa imamo toliko začetniških napak, tudi pri izkušenih igralcih. Sposobni smo izgubiti tudi dobljeno tekmo. Morda je prisoten strah, morda je krivo dejstvo, da se v zadnjem času malce neredno trenira,“ razmišlja Krivičič in opozarja, da je pri igralcih samih malce premalo samokritike. V isti sapi pa pravi, da zagotovo za vse skupaj kriv tudi sam, saj vsega ne more valiti na igralce.

Tekma sezone

Bronxi so sinoči na treningu zaprli poglavje Puntar in se usmerili povsem na Sevnico. „To res ni ekipa, proti kateri bi lahko računal na točke kar tako. Se bo treba potruditi. Dejansko je to neka naša tekma sezone. Ne bi radi izpadli iz prvega dela lestvice. Sodimo tja, a to je treba dokazati na parketu,“ je jasen trener primorska vrste, ki upa, da se pri igralcih poveča doza zbranosti.

Krivičiču je jasno, da bo Sevnica tudi na Škofijah stavila vse na obrambo in prežala na hitre protinapade. „Golov ne bo veliko. Upam, da dobro začnemo. Potem bo lažje dobro končati,“ še dodajo na Škofijah.

Potrpežljivo

„Predvsem moramo biti potrpežljivi. Da si lahko tak, moraš biti fizično pripravljen. Tu imamo nekaj težav. A treba je vedeti, da igralci niso profesionalci. Ni se kar tako po službi usesti v kombi in se voziti tri ure na tekmo. Vsak ima svoje skrbi, družino, službo,“ se zaveda realnost Krivičič, ki pa verjame, da bodo njegovi igralci pred kamerami pokazali, kaj znajo in zmorejo.

Medsebojna tekma v sezoni 2016/2017:
3. krog 1. SFL: KMN Sevnica - KMN Bronx Škofije 3:1

Najboljša strelca ekip:
Slaven Radiškovič in Nik Zajc (oba KMN Bronx Škofije) po 11
Domen Krnc (KMN Sevnica) 9

Tekst: D.P.
Foto: KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.
 • 11.10.2017 | 1. SFL
  Mariborčani začeli s porazom
  Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.
 • 02.05.2017 | 1. SFL
  Mariborčani obranili futsal naslov
  Zadnje dejanje 1. SFL so vijoličasti dobili s 6:5 po kazenskih strelih, ki so si jih priigrali z zadetkom Žige Čeha sekundo pred koncem rednega dela. Pri kazenskih strelih so bili Mariborčani zbranejši kot Litijani, ki jim je v uteho fair play lovorika.
 • 24.12.2016 | 1. SFL
  Mariborska zgodba o uspehu
  „Mariborčani so dokazali, da niso amaterji, ampak zrela ekipa, ki ve, kaj hoče. Navdušili so me!“ pa je velik kompliment za naše prvake in celoten slovenski futsal izrekel Portugalec Ricardinho.
 • 22.09.2016 | 1. SFL
  V petek začetek 22. sezone 1. SFL
  V nedeljo zvečer bodo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (podstran 1. SFL) na voljo videopovzetki vseh petih tekem, v torek pa sledi še Futsal magazin. Sprva na Šport Tv-ju.
 • 14.07.2016 | 1. SFL
  Za izobrazbo FUTSAL B in FUTSAL C
  Za prijavo na usposabljanje je zahtevana končana najmanj IV. stopnja izobrazbe, diploma TRENER futsal C z oceno uspešno opravil (ocene 8, 9, 10), eno letna praksa kot TRENER futsal C (potrdilo kluba), potrdilo Območnega združenja trenerjev o delovanju (fotokopija licence) in potrdilo o pedagoški praksi.

DELI NA