13.11.2020 | 1. SŽNL
Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni

S tekmo 12. kroga SŽNL proti ŽNK Krim RollJet se je za ŽNK Nona Pomurje Beltinci končuje jesenski del v domačem državnem prvenstvu. Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!

SŽNL, 12. krog, 15.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor ((preloženo)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 15

Cenijo in spoštujejo trud vseh

„S prvim delom smo lahko povsem zadovoljni. Precej težav smo imeli, svoje so naredile bolezni, a smo nekako le uspeli. Še zdaj se trudimo, da čim bolj obvarujemo igralke,“ za začetek pove Sandi Bauer, trener Pomurk, ki so v dosedanjih devetih tekmah zbrale prav toliko zmag.

Za uvod naredimo pregled jeseni, ki so jo Pomurke odigrale brez napake.
„V SŽNL smo odigrali zelo dobro, tudi proti Olimpiji smo odigrali dve kvalitetni tekmi, dosegli smo dve prepričljivi zmagi,“ se ozre na prehojeno in odigrano ozre Bauer, ki hvali svoje igralke.

„Kot sem to že dejal, a bom spet: moram jih pohvaliti, so predane, delavne in pridne. Zavedajo se, da se v klubu vsak dan znova trudijo, da jim zagotovijo optimalne pogoje. To igralke cenijo in spoštujejo,“ pove Bauer, ki je vesel, da se je ekipi po vrnitvi iz tujine pridružila izkušena Tjaša Tibaut.

„Pojasnila je tudi vsem našim mladim igralkam, da v tujini ni vse tako lepo in svetlo,“ poudarja Bauer. Si pa želi, da bi lahko tako ekipo lahko zadržal skupaj par let.

Sarajevo kot zgled

„Če bi ostali v taki zasedbi tri leta, bi se lahko zagotovo konstantno uvrščali med 32 v ligi prvakinj. Tako npr. uspeva ekipi Sarajeva, ki ima že nekaj let identično sestavo ekipo. Pri nas pa je tako, da dve, tri igralke odidejo, potem gradiš znova,“ o realnosti Sandi Bauer. Danes ekipa Pomurk svoje misli usmerja v nedeljo, ko v Gornji Radgoni gostijo krimovke. To bo že 14. medsebojna tekma, vseh dosedanjih 13 so sebi v prid odločile krimovke.

„Tekme proti ŽNK Krim RollJet so vedno zahtevne in težke. Spredaj v napadu ne naredijo veliko, jih je pa zelo težko prebiti. Z njimi smo s tem načinom igre že imeli težave. Upam, da nam jih v nedeljo uspe čimpreje prebiti,“ se nadeja Bauer, ki pa z enim očesom pogleduje v sredo, 18. novembra, ko igra zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev v šestnajstino finala lige prvakinj. Ob 13. uri v Gornji Radgoni gostijo madžarski Ferencvaroš, kjer igra tudi naša reprezentantka Lara Ivanuša.

„Veseli smo, ker imamo pred evropsko tekmo tako zahteven test v domači ligi. Veselimo pa se seveda srede. Uvrstitev med 32 v Evropi bi bila velika stvar za slovenski nogomet. Zavedati se moramo, da danes ni lahkih tekmecev, vsi trenirajo in vlagajo v ženski nogomet, zagotovo tudi naš sredin tekmec Ferencvaroš,“ sklene Bauer.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2021 | 1. SŽNL
  Do točke v 90. minuti
  Končana je preložena tekma 12. kroga SŽNL. Ekipi ŽNK Radomelj in ŽNK Maribor Tabora stase razšli brez zmagovalca, 2:2 je bilo v Radomljah.
 • 04.03.2021 | 1. SŽNL
  Sosedi na lestvici začenjata leto 2021
  Uvod v nogometno pomlad v ŽSNL prinaša nocojšnja tekma med ŽNK Radomlje in ŽNK Maribor Tabor, ki v prvem delu tekmovanja nista odigrala vseh tekem. Ekipi sta sosedi na prvenstveni lestvici (4. in 5.), Radomljanke so pri devetih točkah in dvema tekmama manj, Mariborčanke so v devetih tekmah zbrale prav toliko točk.
 • 04.03.2021 | 1. SŽNL
  Za točke SŽNL
  V nedeljo, 14. marca, se bo začel spomladanski del SŽNL. A bo pred tem na sporedu še nekaj tekem, ki so bile neodigrane v prvem delu prvenstva. Uvodno srečanje je na sporedu že danes v Radomljah.
 • 25.01.2021 | 1. SŽNL
  Veseli, ker se je vrnila Katarina Gadnik
  V ŽNK Radomlje so se dogovorili za dve pripravljalni tekmi - 7.2. proti Sturmu, 13.2. proti ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 14.01.2021 | 1. SŽNL
  Vse sile usmerjajo v pokalno tekmovanje
  Z delom v letu 2021 so v tem tednu začeli tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki v domači SŽNL zaseda 2. mesto.
 • 10.01.2021 | 1. SŽNL
  V leto 2021 z mislijo na ligo prvakinj
  „S skupnimi treningi bomo začeli 23. januarja, prvič pa se bomo zbrali 22.1.,“ napove trener Sandi Bauer, ki je tudi potrdil, da rubrika odhodi iz kluba ostaja prazna. „Želim si, da bi se okrepili, v igri pa sta dve igralki,“ pa Bauer potrdi, da bi še zaostril konkurenco in iz deklet izvabil še nekaj več.
 • 30.12.2020 | 1. SŽNL
  Urška Žganec na klopi krimovk
  Vlogo pomočnice glavne trenerke bo opravljala Lucija Grad. Ostajata tudi trenerja vratark Marko Lulik in Bor Žnidaršič. Trenerski ekipi pa se bosta pridružili tudi kondicijski trenerki Maša Kavčič in Manca Kutnjak.
 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.

DELI NA