13.11.2020 | 1. SŽNL
Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni

S tekmo 12. kroga SŽNL proti ŽNK Krim RollJet se je za ŽNK Nona Pomurje Beltinci končuje jesenski del v domačem državnem prvenstvu. Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!

SŽNL, 12. krog, 15.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor ((preloženo)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 15

Cenijo in spoštujejo trud vseh

„S prvim delom smo lahko povsem zadovoljni. Precej težav smo imeli, svoje so naredile bolezni, a smo nekako le uspeli. Še zdaj se trudimo, da čim bolj obvarujemo igralke,“ za začetek pove Sandi Bauer, trener Pomurk, ki so v dosedanjih devetih tekmah zbrale prav toliko zmag.

Za uvod naredimo pregled jeseni, ki so jo Pomurke odigrale brez napake.
„V SŽNL smo odigrali zelo dobro, tudi proti Olimpiji smo odigrali dve kvalitetni tekmi, dosegli smo dve prepričljivi zmagi,“ se ozre na prehojeno in odigrano ozre Bauer, ki hvali svoje igralke.

„Kot sem to že dejal, a bom spet: moram jih pohvaliti, so predane, delavne in pridne. Zavedajo se, da se v klubu vsak dan znova trudijo, da jim zagotovijo optimalne pogoje. To igralke cenijo in spoštujejo,“ pove Bauer, ki je vesel, da se je ekipi po vrnitvi iz tujine pridružila izkušena Tjaša Tibaut.

„Pojasnila je tudi vsem našim mladim igralkam, da v tujini ni vse tako lepo in svetlo,“ poudarja Bauer. Si pa želi, da bi lahko tako ekipo lahko zadržal skupaj par let.

Sarajevo kot zgled

„Če bi ostali v taki zasedbi tri leta, bi se lahko zagotovo konstantno uvrščali med 32 v ligi prvakinj. Tako npr. uspeva ekipi Sarajeva, ki ima že nekaj let identično sestavo ekipo. Pri nas pa je tako, da dve, tri igralke odidejo, potem gradiš znova,“ o realnosti Sandi Bauer. Danes ekipa Pomurk svoje misli usmerja v nedeljo, ko v Gornji Radgoni gostijo krimovke. To bo že 14. medsebojna tekma, vseh dosedanjih 13 so sebi v prid odločile krimovke.

„Tekme proti ŽNK Krim RollJet so vedno zahtevne in težke. Spredaj v napadu ne naredijo veliko, jih je pa zelo težko prebiti. Z njimi smo s tem načinom igre že imeli težave. Upam, da nam jih v nedeljo uspe čimpreje prebiti,“ se nadeja Bauer, ki pa z enim očesom pogleduje v sredo, 18. novembra, ko igra zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev v šestnajstino finala lige prvakinj. Ob 13. uri v Gornji Radgoni gostijo madžarski Ferencvaroš, kjer igra tudi naša reprezentantka Lara Ivanuša.

„Veseli smo, ker imamo pred evropsko tekmo tako zahteven test v domači ligi. Veselimo pa se seveda srede. Uvrstitev med 32 v Evropi bi bila velika stvar za slovenski nogomet. Zavedati se moramo, da danes ni lahkih tekmecev, vsi trenirajo in vlagajo v ženski nogomet, zagotovo tudi naš sredin tekmec Ferencvaroš,“ sklene Bauer.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA