03.12.2020 | 1. SFL
Pred kamerami na Vrhniki, Simeunovič hvali goste

V petek so na sporedu tekme 10. kroga 1. SFL, prenos zanimive tekme (prenos bo dosegljiv na povezavi https://youtu.be/NNlJADBQVEA ter na Facebooku Futsal Siliko) pa bo z Vrhnike, kjer domačini gostijo Ptujčane.

1. SFL, 10. krog, 4.12.
KMN Tomaž Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Sevnica (20.00)

Popraviti napad

„Ta teden nismo trenirali v popolni postavi, upam, da se nocoj zberemo v nekaj večjem številu. Da bi morda v petek, jutri, zaigrali v popolni zasedbi,“ se nadeja trener Silika Mile Simeunovič, ki je se trudi, da tudi številčno okrnjene treninge izpelje, kot se spodobi. „Take treninge koristimo za trening napada. Saj v enem tednu tega ne moremo rešiti, bo pa koristilo,“ meni Simeunovič.

Hvali ekipo in trenerja Roberta Grdovića

V petek na Vrhniko prihajajo Ptujčani. „To je ekipa, ki je zagotovo hit, presenečenje tega dela sezone. Glede na videno in pokazano, so povsem zasluženo tako visoko. Vrhunski trener je to vse lepo zložil, kot je treba,“ meni Simeunovič, ki se strinja, ob vsem spoštovanju do vseh igralcev Ptuja, da ne premorejo zvenečih imen.

„To je vse res, dejansko so mlada ekipa, a je treba reči, da je trener Robert Grdović iz njih potegnil maksimum. Resnično kapo dol za vse, kar je naredil z njimi. Igrajo, izgledajo pa tako, kot da so vedno v izvrstni formi. Gledal sem nekaj njihovih zadnjih tekem. Predvsem me je navdušila ta njihova samozavest. Vsak od njih daje maksimum,“ pove Simeunovič, ki pravi, da so gostje to pot favoriti tekme, njegova zasedba pa v podrejenem položaju.

Omejiti napad

„Če želimo kaj narediti, jih moramo omejiti pri golih. Če jih bodo zabili pet, jih bomo mi težko šest. V napadu so resnično močni, vsi dosegajo zadetke. Z vseh strani! Najbolj sta zagotovo nevarna Jeremy Bukovec in Tilen Gajser, tu je še Borut Ručna, ne smemo pozabiti na njihove prekinitve. Predvsem pa so Ptujčani ekipa, ki odlično bere igro, dobro se vračajo,“ opozarja trener Vrhničanov, ki pa želijo nove točke, skok na lestvici. Zdaj so sedmi, Ptujčani drugi.

„Prepričan sem, da smo sposobni nekaj narediti na tej tekmi! Še posebej če bomo v popolni postavi,“ pravi Simeunović, ki ob tem spomni, da je imel na zadnji tekmi (v petek proti KMN Sevnica) najstarejša igralca, ki je imel 24 let, minute pa dobivajo minute, ki so stari 17, 18, 19 let. „To ni izgovor, morda preveč pričakujem od njih,“ se zaveda Simeunović, ki mu je tudi jasno, da igralci potrebujejo čas za razvoj,“ še prizna nekdanji slovenski reprezentant.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 22.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec do 15. zmage, derbi Litiji, Dobrepolje do točke
  Prvenstvo se nadaljuje 5.2., prihodnji dnevi in tedna bosta v znamenju državne članske reprezentance, ki jo čakata dve tekmi v kvalifikacijah za Euro 2022, 29.1. Slovenija gostuje v Latviji, 2.2. pa v Španiji.
 • 22.01.2021 | 1. SFL
  Dobrepolje prvič v novi dvorani, gneča na sredini
  Pester program 1. SFL se nadaljuje že v petek, 22.1., je na sporedu 15. krog. Tekme se igrajo v Ljutomeru, Rogaški Slatini, Litiji, Kobaridu in v Dobrepolju. Do konca rednega dela so še štirje krogi, med 4. in 8. mestom pa le pet točk razlike.
 • 21.01.2021 | 1. SFL
  V Kazahstan po mesto na finalnem turnirju
  Dobovec ni bil nosilec, za mesto na finalnem turnirju pa se bo med 16. in 21.2. meril s kazahstanskim klubom Aktobe. O potniku v četrtfinale odloča ena sama tekma.
 • 21.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec v pričakovanju žreba lige prvakov
  Vseh 16 ekip je potrdilo, da lahko tekmo tudi gostijo. Uefa je javila, da bo izžrebala par, potem pa še naknadno ekipo, ki bo gostitelj.
 • 19.01.2021 | 1. SFL
  Zmagi za Dobovec in Oplast
  Preloženi tekmi 12. in 14. kroga sta pripadli gostom - Dobovec je naprej v gosteh z 1:4 premagal KMN Tomaž Šic Bar, Oplast pa je na Vrhniki opravil s Silikom (3:5).
 • 18.01.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja v Ljutomer
  Torek bo zaznamovala tudi preložena tekma 14. kroga 1. SFL. Ker je imel Dobovec evropski izpit in ga tudi izvrstno prestal, potuje v Ljutomer jutri, v torek, kjer ga gosti KMN Tomaž Šic Bar.
 • 18.01.2021 | 1. SFL
  V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike
  Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  V 40. minuti do zasluženega napredovanja v ligi prvakov
  Dobovec bo tekmeca v osmini finala lige prvakov dobil v četrtek, 21.1., ko bo v Nyonu žreb. Osmina finala se igra med 16. in 21.2., o napredovanju na zaključni turnir pa odloča ena sama tekma.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec nocoj po osmino finale lige prvakov
  Trener Dobovca Kujtim Morina je vesel, ker ima na voljo optimalno zasedbo. V ekipi je po težki poškodbi svoje mesto spet zavzel motor moštva Rok Mordej.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.

DELI NA