08.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo

Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na www.nzs.si)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Dobri pogoji za delo

V taboru Ljubljančank samozavesti in odločnosti ne manjka, tega niti ne skrivajo. »Zelo dobro smo, odlično treniramo, na voljo imam vsakič znova med 18 in 20 članskih igralk, smo motivirani in komaj čakamo tekmo,« pove trener ekipe Miki Kondič. S formo ekipe je zadovoljen, prav tako z igro.

»Pred nami je vrhunska tekma, take bi si želel vsak teden. Bo pa zahtevno. Pomurke želijo na vsak način breme favorita prevaliti na nas. Kar ni nič narobe. Nenazadnje smo jih na zadnjih treh tekmah trikrat premagali. Tudi mi imajo svojo taktiko, svoj načrt, kako odigrati in kako zmagati,« nadaljuje Kondič.

Rajbar namesto Bauerja

Pomurke so od zadnje medsebojne tekme menjale trenerja; namesto Sandija Bauerja je zdaj tu Marjan Rajbar. »Novega trenerja ne poznam. Če menijo, da je pravi, naj mu dajo čas. Težko je karkoli spremeniti v manj kot mesecu dni. Ogledal si nisem nobene tekme, odkar imajo novega trenerja,« pravi Kondič, ki pa v isti sapi pove, da so tekmece detajlno analizirali, da svoj čas analize enakomerno porazdeli med svojo in tekmečevo ekipo. »Dejansko pa je res, da imajo iste igralke, kot so jih imele pred mesecem in pol, ko smo jih premagali. Vem tudi to, da si močno želijo zmage,« na glas razmišlja Kondič.

Ni skrivnost, da se o naslovu državnih prvakinj praviloma odloča na derbijih vodilnih ekip.
»Za nas je to zelo pomembna tekma! To je pač treba zmagati. Si pa ne nalagamo nobenega bremena. Smo pa lahko na pokazano na zadnjih medsebojnih tekmah precej samozavestni,« poudari Kondič, ki ob tem spomni, da so na šestih tekmah SŽNL zabile 87 golov, prejele so le dva, skupaj v sezoni pa razmerje doseženih in prejetih golov 92:5.

Ob tem spomni Kondič tudi na pokalni četrtfinale, ki so ga zmajčice ravno proti Pomurkam odločile sebi v prid, 3:5 je bilo. »Tam smo prejeli tri gole, vse po naših neumnih napakah,« kritično opozori trener Olimpije, ki zatrdi, da so napake odpravljene, zato bodo težko prejemali gole, jih pa bodo kar nekaj dali, še sklene trener Olimpije, ki ima sladke skrbi tudi zavoljo obiska in močne konkurence na treningu članic.

»Pred nami je praznik nogometa,« sklenejo v ljubljanskem taboru, kjer imajo pred derbijem na voljo vse razpoložljive igralke, manjka le dlje časa odsotna Manca Suhoveršnik.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpiji derbi, točke za ŽNK Muro Nona in ŽNK Ljubljano
  Derbi zgornjega doma je pripadel ŽNK Olimpiji Ljubljana (z 2:0 boljša od ŽNK Radomlje Medex), ŽNK Mura Nona prepričljivo boljša od Primorja Gaia Naturelle (13:0), že dopoldan ŽNK Ljubljana v gosteh do zmage proti ŽNK Cerklje (0:5).
 • 25.03.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Ljubljani
  Nedelja prinaša tekme 14. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob 11. uri bo spletni prenos iz Nogometnega centra Velesovo, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15. uri bomo ljubitelji nogometa na Planet TV-ju spremljali tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, prav tako ob 15. uri se začne obračun v Bratoncih.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA