08.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo

Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na www.nzs.si)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Dobri pogoji za delo

V taboru Ljubljančank samozavesti in odločnosti ne manjka, tega niti ne skrivajo. »Zelo dobro smo, odlično treniramo, na voljo imam vsakič znova med 18 in 20 članskih igralk, smo motivirani in komaj čakamo tekmo,« pove trener ekipe Miki Kondič. S formo ekipe je zadovoljen, prav tako z igro.

»Pred nami je vrhunska tekma, take bi si želel vsak teden. Bo pa zahtevno. Pomurke želijo na vsak način breme favorita prevaliti na nas. Kar ni nič narobe. Nenazadnje smo jih na zadnjih treh tekmah trikrat premagali. Tudi mi imajo svojo taktiko, svoj načrt, kako odigrati in kako zmagati,« nadaljuje Kondič.

Rajbar namesto Bauerja

Pomurke so od zadnje medsebojne tekme menjale trenerja; namesto Sandija Bauerja je zdaj tu Marjan Rajbar. »Novega trenerja ne poznam. Če menijo, da je pravi, naj mu dajo čas. Težko je karkoli spremeniti v manj kot mesecu dni. Ogledal si nisem nobene tekme, odkar imajo novega trenerja,« pravi Kondič, ki pa v isti sapi pove, da so tekmece detajlno analizirali, da svoj čas analize enakomerno porazdeli med svojo in tekmečevo ekipo. »Dejansko pa je res, da imajo iste igralke, kot so jih imele pred mesecem in pol, ko smo jih premagali. Vem tudi to, da si močno želijo zmage,« na glas razmišlja Kondič.

Ni skrivnost, da se o naslovu državnih prvakinj praviloma odloča na derbijih vodilnih ekip.
»Za nas je to zelo pomembna tekma! To je pač treba zmagati. Si pa ne nalagamo nobenega bremena. Smo pa lahko na pokazano na zadnjih medsebojnih tekmah precej samozavestni,« poudari Kondič, ki ob tem spomni, da so na šestih tekmah SŽNL zabile 87 golov, prejele so le dva, skupaj v sezoni pa razmerje doseženih in prejetih golov 92:5.

Ob tem spomni Kondič tudi na pokalni četrtfinale, ki so ga zmajčice ravno proti Pomurkam odločile sebi v prid, 3:5 je bilo. »Tam smo prejeli tri gole, vse po naših neumnih napakah,« kritično opozori trener Olimpije, ki zatrdi, da so napake odpravljene, zato bodo težko prejemali gole, jih pa bodo kar nekaj dali, še sklene trener Olimpije, ki ima sladke skrbi tudi zavoljo obiska in močne konkurence na treningu članic.

»Pred nami je praznik nogometa,« sklenejo v ljubljanskem taboru, kjer imajo pred derbijem na voljo vse razpoložljive igralke, manjka le dlje časa odsotna Manca Suhoveršnik.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA