08.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo

Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na www.nzs.si)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Dobri pogoji za delo

V taboru Ljubljančank samozavesti in odločnosti ne manjka, tega niti ne skrivajo. »Zelo dobro smo, odlično treniramo, na voljo imam vsakič znova med 18 in 20 članskih igralk, smo motivirani in komaj čakamo tekmo,« pove trener ekipe Miki Kondič. S formo ekipe je zadovoljen, prav tako z igro.

»Pred nami je vrhunska tekma, take bi si želel vsak teden. Bo pa zahtevno. Pomurke želijo na vsak način breme favorita prevaliti na nas. Kar ni nič narobe. Nenazadnje smo jih na zadnjih treh tekmah trikrat premagali. Tudi mi imajo svojo taktiko, svoj načrt, kako odigrati in kako zmagati,« nadaljuje Kondič.

Rajbar namesto Bauerja

Pomurke so od zadnje medsebojne tekme menjale trenerja; namesto Sandija Bauerja je zdaj tu Marjan Rajbar. »Novega trenerja ne poznam. Če menijo, da je pravi, naj mu dajo čas. Težko je karkoli spremeniti v manj kot mesecu dni. Ogledal si nisem nobene tekme, odkar imajo novega trenerja,« pravi Kondič, ki pa v isti sapi pove, da so tekmece detajlno analizirali, da svoj čas analize enakomerno porazdeli med svojo in tekmečevo ekipo. »Dejansko pa je res, da imajo iste igralke, kot so jih imele pred mesecem in pol, ko smo jih premagali. Vem tudi to, da si močno želijo zmage,« na glas razmišlja Kondič.

Ni skrivnost, da se o naslovu državnih prvakinj praviloma odloča na derbijih vodilnih ekip.
»Za nas je to zelo pomembna tekma! To je pač treba zmagati. Si pa ne nalagamo nobenega bremena. Smo pa lahko na pokazano na zadnjih medsebojnih tekmah precej samozavestni,« poudari Kondič, ki ob tem spomni, da so na šestih tekmah SŽNL zabile 87 golov, prejele so le dva, skupaj v sezoni pa razmerje doseženih in prejetih golov 92:5.

Ob tem spomni Kondič tudi na pokalni četrtfinale, ki so ga zmajčice ravno proti Pomurkam odločile sebi v prid, 3:5 je bilo. »Tam smo prejeli tri gole, vse po naših neumnih napakah,« kritično opozori trener Olimpije, ki zatrdi, da so napake odpravljene, zato bodo težko prejemali gole, jih pa bodo kar nekaj dali, še sklene trener Olimpije, ki ima sladke skrbi tudi zavoljo obiska in močne konkurence na treningu članic.

»Pred nami je praznik nogometa,« sklenejo v ljubljanskem taboru, kjer imajo pred derbijem na voljo vse razpoložljive igralke, manjka le dlje časa odsotna Manca Suhoveršnik.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

DELI NA