08.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo

Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na www.nzs.si)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Dobri pogoji za delo

V taboru Ljubljančank samozavesti in odločnosti ne manjka, tega niti ne skrivajo. »Zelo dobro smo, odlično treniramo, na voljo imam vsakič znova med 18 in 20 članskih igralk, smo motivirani in komaj čakamo tekmo,« pove trener ekipe Miki Kondič. S formo ekipe je zadovoljen, prav tako z igro.

»Pred nami je vrhunska tekma, take bi si želel vsak teden. Bo pa zahtevno. Pomurke želijo na vsak način breme favorita prevaliti na nas. Kar ni nič narobe. Nenazadnje smo jih na zadnjih treh tekmah trikrat premagali. Tudi mi imajo svojo taktiko, svoj načrt, kako odigrati in kako zmagati,« nadaljuje Kondič.

Rajbar namesto Bauerja

Pomurke so od zadnje medsebojne tekme menjale trenerja; namesto Sandija Bauerja je zdaj tu Marjan Rajbar. »Novega trenerja ne poznam. Če menijo, da je pravi, naj mu dajo čas. Težko je karkoli spremeniti v manj kot mesecu dni. Ogledal si nisem nobene tekme, odkar imajo novega trenerja,« pravi Kondič, ki pa v isti sapi pove, da so tekmece detajlno analizirali, da svoj čas analize enakomerno porazdeli med svojo in tekmečevo ekipo. »Dejansko pa je res, da imajo iste igralke, kot so jih imele pred mesecem in pol, ko smo jih premagali. Vem tudi to, da si močno želijo zmage,« na glas razmišlja Kondič.

Ni skrivnost, da se o naslovu državnih prvakinj praviloma odloča na derbijih vodilnih ekip.
»Za nas je to zelo pomembna tekma! To je pač treba zmagati. Si pa ne nalagamo nobenega bremena. Smo pa lahko na pokazano na zadnjih medsebojnih tekmah precej samozavestni,« poudari Kondič, ki ob tem spomni, da so na šestih tekmah SŽNL zabile 87 golov, prejele so le dva, skupaj v sezoni pa razmerje doseženih in prejetih golov 92:5.

Ob tem spomni Kondič tudi na pokalni četrtfinale, ki so ga zmajčice ravno proti Pomurkam odločile sebi v prid, 3:5 je bilo. »Tam smo prejeli tri gole, vse po naših neumnih napakah,« kritično opozori trener Olimpije, ki zatrdi, da so napake odpravljene, zato bodo težko prejemali gole, jih pa bodo kar nekaj dali, še sklene trener Olimpije, ki ima sladke skrbi tudi zavoljo obiska in močne konkurence na treningu članic.

»Pred nami je praznik nogometa,« sklenejo v ljubljanskem taboru, kjer imajo pred derbijem na voljo vse razpoložljive igralke, manjka le dlje časa odsotna Manca Suhoveršnik.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA