12.05.2023 | 1. SŽNL
Pred kamerami Olimpija in Radomlje odločno po zmago

S tekmo med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex se začenja 19. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tudi prenos na Planet TV-ju. V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi – ŽNK Ljubljana gosti pokalne prvakinje ŽNK Muro Nona, pri Krimu pa gostujejo Cerklje.

SŽNL, 19, krog, 13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (1730)

14.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona (12.00)
Krim – ŽNK Cerklje (17.00)

Ob polčasu 0:0

Olimpija po porazu v pokalu doma gosti Radomljanke. „Ne skrivamo, da nas boli pokalni poraz. A so se punce te dni zbrale, dobro so reagirale, dobro so trenirale. Ta poraz nas bo še bolj učvrstil,“ začne tokrat trener Olimpije Zlatko Gabor. „Pred nami je nova prvenstvena tekma, nove tri točke so v igri in spet hočemo do zmage,“ je jasen ljubljanski strateg.

„Bolj kot o Radomljankam razmišljamo o sebi. Želimo si dobre igre, z velikim številom podaj in visokih pritiskom na tekmice, predvsem pa si želim da zabijemo čim več golov,“ nadaljuje Gabor, ki pa potem izpostavi, da so Radomljanke porazili z 2:0 in 5:0. „Obe zadnji tekmi sta se končali z našo zmago, a je bilo vsakič ob polčasu 0:0. Zakaj nam je uspelo do zmag? Ker smo taki, da ponavljamo stvari, ker želimo do zrelih priložnosti. Tja do pet si jih ustvarimo na vsaki tekmi,“ še pove Zlatko Gabor.

Radomljanke so Olimpijo v članski ligi premagale dvakrat – bilo je v sezoni 2017/18. V letošnji ligi za prvaka Radomljanke zmage še nimajo.

Vedo, da lahko

„S soigralkami se vse zavedamo, da nas čaka nova zahtevna tekma v nizu, ki traja že celotno pomlad. V tekmo bo treba iti zbrano, odločno in samozavestno z zavedanjem, da lahko z nasprotnicami igramo enakovredno. Če bo temu tako, verjamem, da tudi rezultatski uspeh ne bi smel izostati,“ pred zadnjo gostujočo preizkušnjo v letošnji sezoni pravi Sara Gradišek.

Radomljanke so v letošnji sezoni že dokazale, da lahko prekrižajo načrte Olimpije. Z Ljubljančankami, ki so minulo soboto izgubile pokalni finale, so v jesenskem delu ŽNL Triglav Zdravje remizirale na domači zelenici, dobro pa so se jim upirale tudi na dveh tekmah v nadaljevanju sezone. »Kot sem že dejala, bo pomembno predvsem to, da v tekmo vstopimo samozavestno in da smo vseh 90 minut z glavo pri stvari. Če nam bo to uspelo, lahko tudi tokrat pričakujemo napeto in izenačeno tekmo s priložnostmi na obeh straneh,« meni reprezentantka Slovenije.

Radomljanke, vodi jih trener Aljaž Gornik, bodo, tako kot že celotno pomlad, znova oslabljene. Ob poškodovani Naji Poje Mihelič bo srečanje zaradi izključitve na sobotni tekmi izpustila tudi Tajda Hlebec.

Tekst: D.P. ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 03.10.2023 | 1. SŽNL
  Iz Radomelj v Italijo
  Kolonijo bivših igralk članske ekipe ŽNK Radomlje Medex na tujem je v teh dneh okrepila še Naja Poje Mihelič, ki je postala igralka italijanskega Sassuola. Sedemnajstletnica je konec tedna že zaigrala na tekmi italijanske mladinske Primavera lige.
 • 01.10.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana četrtič zapored, Radomlje tretjič brez prejetega gola
  Po reprezentančni pavzi se je nadaljevalo državno prvenstvo članic. Na sporedu je bil 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona je slavila na Gorenjskem, do zmag še ŽNK Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex in Primorje Gaia Naturelle. Olimpija je bila prosta.
 • 30.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem, v Radomljah pod žarometi
  Po reprezentančni pavzi se nadaljuje državno prvenstvo članic. Na sporedu je 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.

DELI NA