13.04.2019 | WU16
Pred TV kamerami premagale Wales

Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je pri drugi zmagi na Uefinem razvojnem turnirju. Po vnovičnem streljanju enajstmetrovk je naša izbrana vrsta s 3:1 ugnala Wales. Zadetke so prispevale Nina Mele, Patria Steklačič in Patricija Ham.

Slovenska vratarka Lili Sofija Balažic je obranila dve enajstmetrovki.

Uefin razvojni turnir, 2. krog, 13.4.
Slovenija – Wales 3:1
(0:0, 0:0)
Slovenija: Kocijan (Balažic 41.), Šabotič (Erman 41.), Kajzba (Gradišek 41.), Mele, Kolar (Fluher 66.), Janež (Hostnik 41.), Eferl (Ham 41.), Brumen (Feratovič 41.), Sušnik (Rojnik 41.), Dolenšek, Suhoveršnik (Steklačič 52.)

Varovanke selektorice Tine Kelenberger so po uspehu proti Severni Irski ugnale še Wales, scenarij pa praktično identičen. Redni del, 80 minut, se je končal brez golov. Je pa v 21. minuti Slovenija ostala brez zadetka, saj je bila 11-metrovka razveljavljena.

Tik pred koncem

V 2. delu tekme beležimo nekaj bolj dinamično igro od 70. minute dalje. V 72. minuti je merila Phoebie Poole, na drugi strani je s prostega strela gol Walesa ogrozila Ema Erman. V zadnji minuti rednega dela so gostje nekaj sekund pred koncem tekme, po napaki Slovenije, streljale tik mimo slovenskega gola. To je bila tudi najlepša priložnost na tekmi.

Zbrane

Karakterno stabilnost in zrelost so naše igralke pokazale pri enajstmetrovkah. Vse tri reprezentantke (Nina Mele, Patria Steklačič in Patricija Ham) so bile zbrane pri poizkusu z bele točke, medtem ko je bila na drugi strani dovolj precizna le Jessie Taylor, ki je znižala na 2:1. Lili Sofija Balažic je obranila dva strela.

Tina Kelenberger, selektorica:
„Po dveh tekmah smo zabeležili zmagi po kazenskih udarcih. Na prvi tekmi proti Severni Irski smo lahko dokaj zadovoljni z našo igro, na drugi tekmi pa se z prikazanim vsekakor ne moremo zadovoljiti. V prihodnje nas čaka se precej dela v obeh fazah igre, predvsem pa v napadu.“

Slovenija se bo v ponedeljek ob 11. uri pomerila s Švedsko.

Uefin razvojni turnir, 11. - 15. aprila:

15.4.
Slovenija – Švedska (11.00)

že odigrano, 1. krog, 12.4.
Slovenija – Severna Irska 2:1 
(0:0, 0:0)
1:0 Mele, 1:1 McHerny, 2:1 Steklačič

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2019 | WU16
  Slovenija osvojila Uefin razvojni turnir
  Danes se je s tekmo v Cerkvenjaku sklenil Uefin razvojni turnir za dekliške reprezentance do 16 let. Slovenija je z minimalno zmago proti Švedski (1:0) osvojila prvo mesto. Za zmago je danes v 44. minuti zadela Nina Kajzba.
 • 11.04.2019 | WU16
  Dež prestavil začetek Uefinega razvojnega turnirja
  Danes bi se moral v Cerkvenjaku in v Gornji Radgoni začeti Uefin razvojni turnir, kjer sodelujejo štiri dekliške ekipe do 16 let. A danes tekme zavoljo dežja odpadejo. Četrtkove tekme so prestavljene na petek.
 • 10.04.2019 | WU16
  Začenjajo proti Severni Irski
  Jutri, v četrtek, s tekmovanjem na domačem Uefinem razvojnem turnirju začenja dekliška reprezentanca do 16 let. Uvodoma se bo izbrana vrsta, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger, pomerila s Severno Irsko. Tekma bo na sporedu v Cerkvenjaku.
 • 07.04.2019 | WU16
  Slovenija in Wales v neposrednem prenosu
  Z delom pa nadaljuje dekliška reprezentanca U16, ki bo v prihodnjih dneh na Uefinem turnirju v Gornji Radgoni in Cerkvenjaku nabirala dragocene izkušnje. Pred vrsto, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger, so tri kvalitetne preizkušnje. Obelodanjen je seznam igralk, na katere računa selektorica.

DELI NA