24.04.2021 | 1. SŽNL
Pred TV kamerami poudarek na napadu

Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 20
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17

Čast, privililegij, pritiski in pričakovanja

Na obeh frontah, tako ligaški kot prvenstveni, se za sam vrh bori tudi ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. V prvenstvu so krepko vodilne, v polfinalu se merijo s krimovkami. Vmes pa trener Sandi Bauer pripravlja ekipo na novo sezono. „Moram vnovič pohvaliti naše igralke, ki si zaslužijo poklon in pohvalo za prizadevno delo in angažiranost. Pravo zadovoljstvo je biti trener v taki ekipi,“ pravi Bauer.

„Igralkam želim tudi pojasniti, da je privilegij in čast igrati v tem hipu v najboljši ekipi v Sloveniji. Vse to prinaša tudi pritiske, zahteve, pričakovanja. A to je davek, ki ga terja tak nivo. Tega davka ni na nižjih nivojih, kjer se igra nekaj za dušo. V tem hipu smo nekaj stopnic naprej,“ nadaljuje Bauer, ki je že ob začetku pomladi napovedal, da bo zadnji del sezone posvetil igri.

Obramba in napad

„Tako je na vsaki tekmi, ki jo igramo v SŽNL. V nedeljo gostimo ŽNK Cerklje, ki se odlično brani. Zato je načrt, da vse sile usmerimo v napad, temu smo prilagodili vse sisteme. V nedeljo me zanima le in samo zaključek na gol,“ izvemo od Bauerja, ki nadaljuje tudi s tekmami, kjer se njegove varovanke merijo s fantovskimi ekipami.

„Vsak teden ob torkih igramo s fanti, zdaj s kadeti NK Mura. Če proti ŽNK Cerklje treniramo napad, potem proti kadetom obrambo in iznos žoge do napadalne cone. Dekleta se učijo, da nekaj počnejo pod pritiskom. Te tekme tudi izgubljamo. A nam uspe iznesti žogo na teh tekmah, bo na ostalih proti dekliškim ekipam precej lažje,“ Bauer pojasni smisel in namen tekem.

Maja se v Slovenijo vrača tudi Lana Golob, ki je v ZDA sklenila s študentsko ligo, zaključek sezone pa bo preživela v dresu ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.
 • 25.04.2021 | 1. SŽNL
  V znamenju vodilne trojice
  Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu
  Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 28.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Vnovič za točke SŽNL
  Po reprezentančni pavzi in prekinitvi prvenstva danes s tekmami nadaljujejo tudi v SŽNL, kjer je na sporedu 16. krog.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale v Ljubljani
  S tekmama v Ljubljani se začel tretji del sezone SŽNL, zmagi sta ostali v glavnem mestu. Ana Milović se je z desetimi doseženimi goli povzpela na vrh lestvice strelk. Prvenstvo se nadaljuje 18. aprila.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Dve tekmi danes v Ljubljani
  Danes se s tekmama v Ljubljani začenja zadnja tretjina državnega prvenstva. ŽNK Krim RollJet gosti ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana pa se bo pomerila z Ajdovščino. Tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje je bila preložena na 24. april, proste pa so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi, tri točke za Pomurke in Radomlje
  Za nami je 14. krog SŽNL, pred nami pa še zadnja tretjina prvenstva. Danes so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljanski mestni derbi, ki obeta
  Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

DELI NA