06.12.2023 | 1. SFL
Pred TV kamerami po zmago v Rogaško Slatino

Pred nami je še zadnji igralni dan leta 2023 v 1. SFL, ki prinaša tudi derbi vodilnih: Dobovec doma v Rogaški Slatini pred kamerami Šport TV-ja gosti Siliko Vrhnika. Vrhničani imajo 25 točk iz desetih tekem, Dobovec je pri 21 točkah, zaradi nastopa v ligi prvakov pa ima odigrani dve tekmi.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

23. tekma

To bo v petek že 23. tekma Dobovca in Silika v 1. SFL, 15 tekem je dobil Dobovec, dva Siliko, pet tekem se je končalo z remijem. Siliko je letos v 4. krogu sploh prvič v v 1. SFL domači dvorani ugnal Dobovec. V tej sezoni Siliko „vodi“ 2:0 v zmagah – Vrhničani so dobili tudi letošnji superpokal, v Sodražici so premagali prav Dobovec.

Vrhničani prihajajo na tekmo v Rogaško Slatino po remiju v 10. krogu – 3:3 je bilo na tekmi proti KMN Meteorplastu Šic bar. „V Ljutomeru je bilo tudi precej dobrih momentov. Tako kot proti Oplastu, kjer pa smo vsi čutili neko sigurnost, da imamo vse pod kontrolo. V Ljutomeru tega ni bilo. To smo čutili vsi. V Kobaridu smo zmagali s 3:2, v torek smo remizirali proti KMN Meteorplastu“ se je Mile Simeunovič, trener Silika, ozrl na torkovo tekmo 10. kroga 1. SFL. Kljub „le“ remiju je bil Simeunovič zadovoljen in prepričan, da je bilo tokratno gostovanje dobra in koristna lekcija za njegove fante.

Kontrola tekme

„Na petkovo tekmo bi rad prenesel tole: mi smo tisti, ki se na tekmi postavimo in odločamo, kako bomo igrali. To našim fantom že nekaj tekem zapored uspeva. Če ti to uspe na tako visokem nivoju, kot to delamo mi, potem smo lahko zelo nevarni za tekmeca. Praviloma na takih tekmah tudi zmagamo. Kdor vsili prednost, svoj ritem, svoj način, je bližje zmagi. Upam in želim si, da nam to v petek uspe,“ nadaljuje Simeunovič, ki je v sezoni 2014/2015 za Dobovec zbral 23 tekem in dosegel devet golov – Dobovcu pa je pomagal do prvega naslova državnega prvaka. Danes je Simeunovič z mislimi pri Siliku, s katerim dela uspešno klubsko zgodbo.

Tako je bilo v sezoni 2023/2024

Vrhničani so v tej sezoni precej suvereni, tudi raznoliki, hkrati pa premorejo še precej rezerve zavoljo številnih poškodb. Prvi strelec ekipe je kapetan Nikola Jandrić, ki je dosegel 10 golov, sledijo mu Uroš Đurić (9), Max Vesel (7) in novinec/povratnik Benjamin Tušar.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Na zadnji medsebojni tekmi je bil Dobovec prepričljiv: v 26. minuti je bilo 4:1, tri gole je dosegel Max Vesel, enega je dodal Nikola Jandrič. Vesel je prvi gol zabil, ko je šel mimo svojega čuvaja, drugi gol je Siliko dosegel iz prekinitve, za 3:1 so Vrhničani izigrali Dobovec ob igralcu več v polju, za 4:1 pa je spet svojo individualno kvaliteto potrdil Vesel. Prav Vesel je bil tudi prvi, ki je v finalu superpokala načel Dobovec za vodstvo 1:0, zadel je po prekinitvi oz. akciji s kota. Za 2:0 se je med strelce po hitri kontri med strelce vpisal Marko Bjelčevič, za 3:1 pa je bil uspešen po izigrani akciji Žan Janež.

Zaključna žoga in igra Pečka v polju

„Vsi skupaj v klubu se zavedamo, da petkova tekma ni navadna tekma. Vemo, kaj pomeni. To je kar ena mala „zaključna“ žoga. Ne bom govoril zakaj. A verjamem, da večina ve, o čem govorim. Na tekmo v Rogaško Slatino gremo, da zmagamo,“ poudari Simeunovič, ki je s strokovnim štabom detajlno analiziral tekmeca. Tudi nastop Dobovca v ligi prvakov, kjer je tesno klonil z Benfico (3:4).
„Bili so sveži, spočiti, saj je bila prva tekma turnirja. Poleg tega so bili zaradi že druge medsebojne tekme v enem mesecu vajeni Benfice, ki verjetno tokrat ni šla 100-odsotno v tekmo zaradi visoke zmage na oktobrski tekmi v Podčetrtku. Poleg tega pa je Dobovec menjal nekaj v svoji igri: vratar Marko Peček se je vključeval v napad in tako je Dobovcu uspelo, da je pritisk na zadnjo linijo prestavil na sredino oz. na polovico Benfice. Se pa tudi zavedam, da igramo proti Dobovcu, ki ne v naletu. Iz lastnih izkušenj vem, da so ekipe teden dni, dva tedna po koncu lige prvakov še vedno v dobri formi,“
opozarja vrhniški strateg, ki za konec doda:

„V petek bomo gledali dve najboljši slovenski ekipi. Vsaka bo želela vsiliti svoj ritem, vsak bo želel do zmage. Prepričan sem, da bomo spremljali najboljši možen futsal z veliko goli in veliko užitki za gledalce. Verjetno smo v psihološki prednosti, saj smo jih na zadnjih dveh tekmah premagali. Vsi čutimo, da je Dobovec premagljiv. Da jim ne ustrezamo. Na tem gradimo vso to samozavest in odločnost. Želimo nadaljevati ta niz in da tudi nekaj osvojimo. Ker je tekma v prenosu na Šport TV-ju, je to dokaz, da smo nekaj naredili. Želim si, da gledalci vidijo vrhunsko tekmo, ki bo prava reklama za ta na šport, da bo še bolj priljubljen. Tudi pri teh, ki ga popreje niso poznali.“

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Vodilni štirje zanesljivo do novih zmag
  V 15. krogu so se zmag veselili klubi, ki so na lestvici od 1. do 4. mesta, vsi štirje pa so tekme odigrali doma. Siliko je s 5:0 odpravil Dobrepolje, Dobovec je bil z 10:1 boljši od KMN Bronx Škofije, KMN Meteorplast Šic bar je s 7:3 premagal The Nutrition Extrem, KMN Sevnica pa s 5:2 Oplast.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL
  V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

DELI NA