06.12.2023 | 1. SFL
Pred TV kamerami po zmago v Rogaško Slatino

Pred nami je še zadnji igralni dan leta 2023 v 1. SFL, ki prinaša tudi derbi vodilnih: Dobovec doma v Rogaški Slatini pred kamerami Šport TV-ja gosti Siliko Vrhnika. Vrhničani imajo 25 točk iz desetih tekem, Dobovec je pri 21 točkah, zaradi nastopa v ligi prvakov pa ima odigrani dve tekmi.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

23. tekma

To bo v petek že 23. tekma Dobovca in Silika v 1. SFL, 15 tekem je dobil Dobovec, dva Siliko, pet tekem se je končalo z remijem. Siliko je letos v 4. krogu sploh prvič v v 1. SFL domači dvorani ugnal Dobovec. V tej sezoni Siliko „vodi“ 2:0 v zmagah – Vrhničani so dobili tudi letošnji superpokal, v Sodražici so premagali prav Dobovec.

Vrhničani prihajajo na tekmo v Rogaško Slatino po remiju v 10. krogu – 3:3 je bilo na tekmi proti KMN Meteorplastu Šic bar. „V Ljutomeru je bilo tudi precej dobrih momentov. Tako kot proti Oplastu, kjer pa smo vsi čutili neko sigurnost, da imamo vse pod kontrolo. V Ljutomeru tega ni bilo. To smo čutili vsi. V Kobaridu smo zmagali s 3:2, v torek smo remizirali proti KMN Meteorplastu“ se je Mile Simeunovič, trener Silika, ozrl na torkovo tekmo 10. kroga 1. SFL. Kljub „le“ remiju je bil Simeunovič zadovoljen in prepričan, da je bilo tokratno gostovanje dobra in koristna lekcija za njegove fante.

Kontrola tekme

„Na petkovo tekmo bi rad prenesel tole: mi smo tisti, ki se na tekmi postavimo in odločamo, kako bomo igrali. To našim fantom že nekaj tekem zapored uspeva. Če ti to uspe na tako visokem nivoju, kot to delamo mi, potem smo lahko zelo nevarni za tekmeca. Praviloma na takih tekmah tudi zmagamo. Kdor vsili prednost, svoj ritem, svoj način, je bližje zmagi. Upam in želim si, da nam to v petek uspe,“ nadaljuje Simeunovič, ki je v sezoni 2014/2015 za Dobovec zbral 23 tekem in dosegel devet golov – Dobovcu pa je pomagal do prvega naslova državnega prvaka. Danes je Simeunovič z mislimi pri Siliku, s katerim dela uspešno klubsko zgodbo.

Tako je bilo v sezoni 2023/2024

Vrhničani so v tej sezoni precej suvereni, tudi raznoliki, hkrati pa premorejo še precej rezerve zavoljo številnih poškodb. Prvi strelec ekipe je kapetan Nikola Jandrić, ki je dosegel 10 golov, sledijo mu Uroš Đurić (9), Max Vesel (7) in novinec/povratnik Benjamin Tušar.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Na zadnji medsebojni tekmi je bil Dobovec prepričljiv: v 26. minuti je bilo 4:1, tri gole je dosegel Max Vesel, enega je dodal Nikola Jandrič. Vesel je prvi gol zabil, ko je šel mimo svojega čuvaja, drugi gol je Siliko dosegel iz prekinitve, za 3:1 so Vrhničani izigrali Dobovec ob igralcu več v polju, za 4:1 pa je spet svojo individualno kvaliteto potrdil Vesel. Prav Vesel je bil tudi prvi, ki je v finalu superpokala načel Dobovec za vodstvo 1:0, zadel je po prekinitvi oz. akciji s kota. Za 2:0 se je med strelce po hitri kontri med strelce vpisal Marko Bjelčevič, za 3:1 pa je bil uspešen po izigrani akciji Žan Janež.

Zaključna žoga in igra Pečka v polju

„Vsi skupaj v klubu se zavedamo, da petkova tekma ni navadna tekma. Vemo, kaj pomeni. To je kar ena mala „zaključna“ žoga. Ne bom govoril zakaj. A verjamem, da večina ve, o čem govorim. Na tekmo v Rogaško Slatino gremo, da zmagamo,“ poudari Simeunovič, ki je s strokovnim štabom detajlno analiziral tekmeca. Tudi nastop Dobovca v ligi prvakov, kjer je tesno klonil z Benfico (3:4).
„Bili so sveži, spočiti, saj je bila prva tekma turnirja. Poleg tega so bili zaradi že druge medsebojne tekme v enem mesecu vajeni Benfice, ki verjetno tokrat ni šla 100-odsotno v tekmo zaradi visoke zmage na oktobrski tekmi v Podčetrtku. Poleg tega pa je Dobovec menjal nekaj v svoji igri: vratar Marko Peček se je vključeval v napad in tako je Dobovcu uspelo, da je pritisk na zadnjo linijo prestavil na sredino oz. na polovico Benfice. Se pa tudi zavedam, da igramo proti Dobovcu, ki ne v naletu. Iz lastnih izkušenj vem, da so ekipe teden dni, dva tedna po koncu lige prvakov še vedno v dobri formi,“
opozarja vrhniški strateg, ki za konec doda:

„V petek bomo gledali dve najboljši slovenski ekipi. Vsaka bo želela vsiliti svoj ritem, vsak bo želel do zmage. Prepričan sem, da bomo spremljali najboljši možen futsal z veliko goli in veliko užitki za gledalce. Verjetno smo v psihološki prednosti, saj smo jih na zadnjih dveh tekmah premagali. Vsi čutimo, da je Dobovec premagljiv. Da jim ne ustrezamo. Na tem gradimo vso to samozavest in odločnost. Želimo nadaljevati ta niz in da tudi nekaj osvojimo. Ker je tekma v prenosu na Šport TV-ju, je to dokaz, da smo nekaj naredili. Želim si, da gledalci vidijo vrhunsko tekmo, ki bo prava reklama za ta na šport, da bo še bolj priljubljen. Tudi pri teh, ki ga popreje niso poznali.“

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
  KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
 • 21.03.2024 | 1. SFL
  Štirje v lov na polfinalni vstopnici
  V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA