29.11.2019 | 1. SFL
Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki

Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.

1. SFL, 10. krog, 29.11.
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FSK Stripy – FK Siliko (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec ( Dobovec Pivovarna Kozel) 11
Denis Totošković ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Alen Fetić ( Dobovec Pivovarna Kozel) 8
Tilen Gajser (FC Hiša daril Ptuj) 8

Prepoved nastopa v 10. krogu 1. SFL:
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)
Žiga Čeh (Dobovec Pivovarna Kozel)
Jernej Peroša (KMN Bronx Škofije)

Litija ni pozabila poraza

Litija bo 2. mesto na lestvici potrjevala proti Sevnici. V taboru desetkratnih državnih prvakov niso pozabili, da so v 1. krogu v pravi drami izgubili v Sevnici. To je bil eden od dveh porazov Litijanov v tej sezoni, ki se še naprej borijo s poškodbami in boleznimi.

„V tem tednu smo imeli precej težav, zavoljo poškodb in bolezni imamo malo igralcev na treningu, a ne bomo jokali. Predaje ni, v ponedeljek smo se na treningu pogovorili. Odločeni smo, da pobegnemo z dna in rešimo prvoligaški status. Ključni tekmi pa sledita – proti Ptuju in KMN Bronx Škofije. V Litiji lahko le pridobimo,“ pove trener Sevnice Mitja Jontez.

V spomin na mecena in podpornika

V Kobaridu so ponosni in veseli na dve zaporedni zmagi pod taktirko novega trenerja Zorana Teska, a evforije ni, čeprav se po dolini čuti futsal prebujanje. V teh dneh vlada v Kobaridu žalost, saj je pred dnevi umrl Tone Ofentavšek, cenjeni in spoštovani podjetnik s Štajerske, ki je imel svoje podjetje tudi v Kobaridu. Prav podjetje Oplast je vsa ta vrsta let podpiralo futsal v Kobaridu. Nocoj bodo domačini zaigrali z žalnimi trakovi na roki.

„Manjkal bo tudi Jaka Sovdat, ki je poškodovan,“ pove Tesko, ki pravi, da jim za popoln preobrat manjka še ena zmaga, na to cilja nocoj! „Čaka nas najtežja tekma dosedaj. Z zmago bi postavili piko na i. Gostimo zrelo ekipo, skrivnosti med zasedbama ni, poznamo se dobro. Odločala bo dnevna forma,“ doda trener Zoran Tesko.

„Odhajamo na meni osebno najhujše gostovanje, poleg tega pa je še Oplast v naletu. Nimamo kaj skrivati: če hočemo mirno na praznike, potrebujemo z naslednjih dveh gostovanj (Kobarid in Sevnica) minimalno dve točki. Težka bo, a zavedati se moramo, da samo doma ne moremo zbirati točke,“ pa k temi v Kobaridu pristavi Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije.

Spet bo izenačeno

Že prvi krog jeseni je napovedal, da si bosta Siliko in FSK Stripy spet zelo blizu. 1:1 je bilo v 1. krogu jubilejne 25. sezone 1. SFL. Po prvem delu prvenstva so Vrhničani na 3. mestu s 14 točkami, Škofjeločani imajo eno manj na 4. poziciji.

„Končno igramo spet doma pred domačimi gledalci proti Vrhničanom. Zadnje tri tekme smo igrali kot gostje. Mislim, da nas čaka razburljiva tekma, na kateri pa ne smemo izgubiti,“ se pomena tekma zaveda kapetan FSK Stripyja Aleš Bešter, ki je z ekipo minulo sredo z 1:5 klonil proti Dobovcu v zaostali tekmi 9. kroga.

„Spet na čaka soseski derbi, tretji po vrsti v treh mesecih,“ s statistiko postreže trener Vrhničanov Mile Simeunovič. „FSK Stripy dokazuje z igrami in stanjem na lestvici, da je trenutno med boljšimi ekipami v Sloveniji,“ trener Silika pohvali konkurenco in dodaja: „Nobenih skrivnosti ni, ekipi se med seboj zelo dobro poznata. Odločale bodo malenkosti in dnevna forma.“

Skoraj dva meseca brez poraza

Za konec nam je ostala še tekma KMN Tomaž Šic Bar proti Dobovcu Pivovarni Kozel. Kozli, aktualni državni prvaki, so absolutno favorit, ki se je po izjemnem nastopu v ligi prvakov vrnil v slovensko realnost in boj za naslov prvaka, v sredo so s 5:1 ugnali FSK Stripy, danes so v Ljutomeru.

„V Škofji Loki smo prvi del tekme odigrali na zelo visokem nivoju, dosegli smo dva zadetka in si ustvarili precej priložnosti. V nadaljevanju je sledil nepojasnljiv padec, kar je Stripy izkoristil za dosego zadetka in ustvarjanje priložnosti. Nismo bili dovolj zbrani, precej pa moramo delati na realizaciji, ki nas muči že dalj časa,“ pa pred potjo v Ljutomer razmišlja trener kozlov Kujtim Morina, ki bo tekmo odigral brez kaznovanega dvojca Rok Mordej&Žiga Čeh.

Domačini imajo svojo računico. Če so prve kroge zbirali dober vtis, so v zadnjih štirih krogih začeli zbirati še točke. Zadnji poraz v 1. SFL je star skoraj dva meseca, na to pa je četa trenerja Mateja Gajserja lahko upravičeno ponosna. Na lovorikah pa ne spijo, ampak želijo drago prodati kožo prvakom.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA