15.10.2021 | Sodniki
Praktičen trening z uporabo protokola VAR in analiza sojenja drugega dela jesenskega dela prvenstva

V nacionalnem nogometnem centru Brdo so imeli včeraj sodniki A in A1 liste ter sodnice SŽNL liste in pomočnice SŽNL A1 liste na sporedu drugi jesenski seminar, po drugi tretjini jesenskega dela prvenstva v tekmovanjih NZS.

Pred analizo sojenja v upravni stavbi NZS za sodnike in sodnice in v paviljonu športnega kompleksa za pomočnike in pomočnice, se je izvedel praktični trening vezan zlasti na uporabo VAR protokola, na katerem so vadili licencirani pomočniki 1.SNL za sojenje v sistemu VAR skupaj s certificiranimi glavnimi sodniki (VAR sodniki).

Pomočniki so opravljali trening odložene signalizacije ofsajda in sodelovanja pod vodstvom Vodje VAR projekta Jureta Praprotnika, kateremu so pri treningu z nasveti sodnikom in pomočnikom pomagali Slavko Vinčić, Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič in Robert Vukan, ki imajo veliko izkušenj s sojenjem v sistemu VAR tudi na mednarodni ravni. Pri izvedbi treninga so simulacije dogodkov na igrišču izvajali mlajši sodniki A liste. Skupno 98 izvedenih akcij sta posneli dve kameri, sodniški oddelek pa bo editiral posnetke, ki se bodo uporabili za analizo.

Preostali del sodnikov in sodnic, ki ni aktivno sodeloval pri izvedbi treninga z uporabo VAR protokola, je na sosednjem igrišču pod vodstvom Mitje Novaka opravili fizičen trening v NNC Brdo.

Po končanem delu na igrišču je posebej za sodnike in posebej za pomočnike sledilo predavanje s strani vodje projektov družbene odgovornosti pri NZS Daniela Videtiča na temo zaščite otrok v nogometu.

Seminar pa se je nadaljeval z analizo sojenja za sodnike in posebej analizo delovanja pomočnikov pod vodstvom Robija Krajnca, Darka Čeferina in Zorana Novarliča. 

Na dogodku sta bili prisotni tudi bančnici iz Gorenjske banke, ki je uradni sponzor Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Bančnice sta sprejela predsednik ZNSS David Mcdowell in vodja oddelka za sodniške zadeve pri NZS Žiga Dobrun.

Tokrat je Gorenjska banka podeljevala modre kartončke »Prvi koraki do novega doma«, z vsemi potrebnimi informacijami o najugodnejšem stanovanjskem kreditu Gorenjske banke ter organizirala privlačno nagradno igro za sodnike in sodnice.

Če se tudi vi zanimate za nakup novega doma ali prenavljate obstoječega, se naročite na sestanek in preverite akcijsko ponudbo stanovanjskega kredita.

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 19.01.2022 | Sodniki
  Liste sodnikov v letu 2022
  Sprejete liste sodnikov za leto 2022, kjer je prišlo do določenih korekcij, saj A listo sodnikov med drugimi zapuščata tudi dolgoletna prvoligaška sodnika Damir Skomina in Roman Glažar.
 • 17.01.2022 | Sodniki
  Vinčič na seminarju za FIFA WC 2022
  Slavko Vinčić iz Maribora, se od včeraj skupaj s preostalimi izbranimi 20 evropskimi sodniki in 16 video pomočniki (VAR) nahaja v obmorski puščavski državi, saj se bo med 17 in 21. januarjem v Združenih arabskih emiratih udeležil FIFA seminarja kot potencialen kandidat za sojenje na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju.
 • 06.01.2022 | Sodniki
  Začetek pripravljalnih fizičnih treningov sodnikov
  Že tradicionalno se s prvim tednom novega leta začnejo organizirano pripravljati sodniki vseh društev nogometnih sodnikov v državi, saj se začenjajo skupinski fizični treningi, ki navadno potekajo 2x tedensko ob torkih in četrtkih. Organizirani skupinski treningi potekajo po programu UEFA za telesno pripravo in v sodelovanju oziroma pod nadzorom strokovnjaka za telesno pripravo ZNSS Mitje Novaka.
 • 02.01.2022 | Sodniki
  Na Ptuju tečaj za nove sodnike in sodnice
  Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Ptuj organizira brezplačni tečaj za nove sodnike in sodnice s čimer bi povečali število sodnikov za sojenje v številnih tekmovanjih. Rok za prijave na tečaj je četrtek, 10. februar 2022.
 • 29.12.2021 | Sodniki
  Novoletno voščilo ZNSS
  Zveza nogometnih sodnikov Slovenije vam ob iztekanju koledarskega leta želi vesele praznike in vse dobro v prihajajočem letu 2022.
 • 23.12.2021 | Sodniki
  Sodniki odprli srce in zbrali 3066 € za pomoč družinam in otrokom v stiski
  V sklopu dobrodelnih aktivnosti ZNSS Cares so sodniki v decembru poskrbeli, da bodo božično-novoletni prazniki prijetnejši za vse. V tokratni praznični akciji so zbrali 3.066 EUR in jih namenili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za pomoč družinam in otrokom v stiski.
 • 17.12.2021 | Sodniki
  Poslovil se je Milovan Nikolić
  V 79 letu starosti je včeraj na svojem domu v Ljubljani umrl Milovan Nikolić, ki je bil sodniška eminenca in častni član Nogometne zveze Slovenije.
 • 15.12.2021 | Sodniki
  Šmajc in Černe nova Slovenca na FIFA listi od leta 2022
  Novi mednarodni slovenski FIFA sodnik z letom 2022 je David Šmajc iz Predoselj pri Kranju. Šmajc, ki je član DNSG Kranj je po poklicu inženir logistike in se vse od leta 2012 nahaja na listi elitnih slovenskih sodnikov. Tekme slovenske Prve lige sodi od aprila 2018 in ima skupno odsojenih 47 tekem v 1. SNL. Na listi mednarodnih pomočnikov sodnika je nov 34– letni doktor medicine Tomaž Černe iz Celovca sicer član MDNS Nova Gorica.
 • 14.12.2021 | Sodniki
  Novo vodstvo v MDNS Koper in MDNS Ptuj
  Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Koper in Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Ptuj sta na volilni skupščini izvolili novo vodstvo s štiriletnim mandatom.
 • 11.12.2021 | Sodniki
  Zahović na UEFA Euro futsal 2022
  Admir Zahović (39) iz MDNS Maribor bo še tretjič v svoji karieri udeleženec Evropskega prvenstva v futsalu 2022, ki bo zaključni turnir najboljših 16. reprezentanc na stari celini.

DELI NA