15.09.2020 | Ženska A
Pozabiti na gostovanje in pokazati najboljše v Kranju

Ponedeljek je spet postregel z reprezentančnim zborom članske ženske reprezentance in prvim treningom; sploh prvim po zadnji reprezentančni tekmi, bilo je 10. marca na Kosovu. Danes je izbrana vrsta na Bledu, kjer kuje taktiko za petkovo tekmo v Kranju, tam gostimo Turčijo (20.00).

Kvalifikacije za Euro 2022, Kranj, 18.9.
Slovenija – Turčija (20.00)

Spet skupaj

„Vesele smo, ker smo spet skupaj. Pogrešale smo to reprezentančno vzdušje, soigralke, nogomet... Že takoj v ponedeljek se je videlo, da imamo spet tisto pravo klimo, ki smo jo imeli,“ je bila kapetanka Mateja Zver vesela vnovičnega snidenja s soigralkami, s katerimi jo v petek, 18.9., čaka tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022.

„Že ponedeljkov trening ni bil slab, čeprav nas je kar nekaj igralk, ki smo imele v nedeljo še tekmo. V prvem planu je bila regeneracija, v torek pa smo naredili korak naprej,“ je dodala izkušena Mateja Zver.

Pozabiti na 6:1

Slovenija je dosedaj odigrala šest tekem v teh kvalifikacijah, zbrala je po tri zmage in tri poraze. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh s 6:1 porazile Turčijo. „To drži, a je treba to takoj pozabiti. Takrat smo dobro odigrale prvi polčas, v nadaljevanju smo popustile. Kot sem že rekla: to je treba vse odmisliti in se povsem osredotočiti na novo tekmo, ki se začne z rezultatom 0:0,“ zrelo opozarja kapetanka.

Kot najboljše znajo

„Ne pozabimo, da je Turčija menjala selektorja, zdaj ekipo vodi selektorica, ki je prej bila na čelu reprezentance do 19 let. Ekipo so pomladili. Kakršnokoli podcenjevanje ali karkoli podobnega se nam lahko hitro maščuje. Če dobimo gol, se bomo težko vračale,“ še doda Mateja Zver.

„Naša naloga je jasna – odigrati tako, kot znamo. Želimo ostati v igri za naš cilj,“ pa za konec sklene 32-letna Zverova, ki bo lovila v petek v Kranju že svoj 32. zadetek v članski vrsti, pred njo pa je 66. tekma v dresu članic.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.10.2020 | Ženska A
  Zaradi okužb v reprezentanci brez tekme v Estoniji
  Slovenska ženska reprezentanca se je po tekmi v Rusiji odpravila v Estonijo, kjer bi se varovanke Boruta Jarca morale v torek pomeriti z domačo reprezentanco. Ta tekma pa bo zaradi pozitivnih testov na COVID-19 v slovenski reprezentanci odpovedana.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  Kljub dobri igri ostale brez točk
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  V Moskvi z jasnim ciljem
  „Vse tekme so pomembne, a na tole današnjo se pripravljamo in mislimo že nekaj časa. Naš cilj je jasen,“ pove Kaja Eržen, igrala italijanskega prvoligaša Rome. „Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo. Na prvi medsebojni tekmi smo nastopile oslabljene,“ sklene Erženova.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V petek prenos tekme iz Rusije
  Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V Rusijo po piko na i
  „Bistvena je dobra priprava tekmeca, ob tem pa je bistven fokus na sebe. Vse bo odvisno od nas, ne pa to, kaj bo naredila Rusija, ampak kar bomo mi pokazale. Skozi te kvalifikacije smo pokazale, da rastemo kot ekipa. Da smo vedno boljše. Pozitivni rezultati niso več slučaj, presenečenje ampak konstanta. Tudi zdaj v Rusiji nas zanima le in samo zmaga,“ poudari Dominika Čonč.
 • 21.10.2020 | Ženska A
  Kapetanka in soigralke živijo za petkovo tekmo
  Ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v mislih igralk pa prva naslednja tekma. „Komaj čakamo obračun z Rusijo,“ pravi kapetanka Mateja Zver, ki se je veselila vnovičnega zbora. V Maribor je prišla iz Avstrije, kjer uspešno igra in trese mreže.
 • 20.10.2020 | Ženska A
  Z razlogom samozavestno v Rusijo
  Ženska nogometna reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer ostaja do četrtka, ko odhaja na gostovanji. Sprva v Rusijo, potem v Estonijo. Po točke za čim višjo uvrstitev v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo 2022.
 • 19.10.2020 | Ženska A
  Dominika Čonč junakinja mestnega derbija
  Pred reprezentančno akcijo, tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 proti Rusiji in Estoniji, so svoje opravile naše reprezentantke na tujem.
 • 16.10.2020 | Ženska A
  Pred nadaljevanjem kvalifikacij opravile preleminarne teste
  Članice ženske nogometne reprezentance so danes v skladu z ustaljenimi protokoli pred ponedeljkovim zborom opravile preliminarno testiranje na novi koronavirus COVID-19. Rezultat testa je bil pozitiven pri eni od igralk.
 • 15.10.2020 | Ženska A
  Selektor Jarc vpoklical Zalo Kuštrin
  V ponedeljek, 19. oktobra, se bo v Mariboru zbrala ženska članska reprezentanca, ki nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022. Izbrano vrsto prihodnji petek, 23.10, čaka zahtevno gostovanje v Rusiji, v torek, 27.10. pa še v Estoniji.

DELI NA