"Portugalci imajo Ricardinha, mi pa Vanča Florjančiča"

V pravkar minuli sezoni so imeli precej zadovoljstva v taboru FSK Stripyja, ki je osvojil naslov državnega prvaka v kategorijah U17 in U19, za nameček so bili člani prvaki 2. SFL.
„Počutimo se super. Če si prvak, so vse skrbi sladke,“ pripoveduje Franci Ahčin, ki je vodil selekcijo U17, ki je finalu porazila Siliko Atet Rent a Car.

Izkušnje in znanje

„Več dejavnikov je vplivalo na naš uspeh. Fantje se izjemno dobro razumejo, bili so prava klapa. Naša ekipa je igrala preprost futsal, ozirali smo se nase, ne na tekmeca. V veliko pomoč so nam bile moje 30-letne trenerske izkušnje, kjer sem hitro prebral, kaj igra tekmec in potem se med tekmo prilagajal,“ nadaljuje Ahčin, ki potem doda zanimivo primerjavo: „Igrali smo po evropskih notah, morda kot Portugalska. Oni imajo Ricardinha, mi pa Vanča Florjančiča. Temu je bila prilagojena naša igra, kjer se je vse vrtelo okoli našega fantazista!“

Vrnil se je v šport

Vanč je za mlajše futsal selekcije Škofjeločanov igral že pred petimi leti, potem je bil član združene nogometne ekipe Tolmina in Idrije. Po odhodu na šolanje v Ljubljano je to opustil. Ahčin in ekipa so ga vrnili v športu, v futsal ekipi FSK Stripyja pa se je izvrstno znašel. Še več: Vančev oče je postal tehnični vodja selekcije U17, trener Franci Ahčin pa pohvali svojega sodelavca.

Novinca po 15.1.

Ahčin izpostavi še en moment v sezoni, ki se je po 15. januarju prevesila v svojo smer. Do takrat Škofjeločanom ni šlo po načrtih. Potem sta ekipo okrepila Matej Ahčin in Tjaš Šifrar. Po mesecu dni sta ujela ritem z ekipo in začela prispevati in pomagati moštvu. „Hitro sta se prilagodila,“ ju pohvali Ahčin.

Uspeh je še toliko večji, saj so lani ekipo sestavili povsem na novo, tako bo tudi pred novo sezono,saj se večina teh fantov seli v selekcijo U19.

Poslavlja se

Pa Franci Ahčin? Pravi, da je po več kot 30 letih sklenil svojo trenersko kariero, zdaj bo le še pomagal z nasveti. In spremljal FSK Stripy v 1. SFL. „Po desetih letih nam je z domačimi gledalci uspelo priti v 1. SFL. Bil sem še bolj vesel kot takrat, ko sem popeljal ekipo v 1. SFL, ko smo bili na koncu 3.,“ tudi Franci Ahčin ne skriva navdušenja, ker ima Gorenjska spet prvoligaša.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2023 | Državne futsal lige
    ŠD Košana prvak ženskega futsal pokala
    Ekipa ŠD Košana je osvojila ženski futsal pokal. V finalu so bile varovanke Mihe Osojnika z rezultatom 2:2 boljše od ŠD Extrema. Obe ekipi sta igrali svoj prvi članski finale, s tem dejanjem v Podčetrtku se je uspešno sklenila 2. sezona ženskega futsal pokala.
  • 23.01.2022 | Državne futsal lige
    Vrhničanke premagale prvakinje
    V nedeljo je bila na sporedu še druga tekma 13. kroga Ženske futsal lige. V Celju so Vrhničanke poskrbele za presenečenje. Državne prvakinje so doživele poraz, sicer drugi v tej sezoni, a prvega na domačem terenu. Zmagoviti gol za Vrhničanke, ki jih vodi trener Vjekoslav Ivanušec, je v 27. minuti dosegla Daniela Ivanović.
  • 07.05.2021 | Državne futsal lige
    Naslov državnih prvakinj se je vrnil v Celje
    Ekipa ŽNK Celje je novi državni prvak Ženske futsal lige. V četrti tekmi finala so varovanke trenerja Draga Adamiča s 4:2 slavile zmago v Spodnjem Dupleku. To je bila tretja zmaga Celjank v tej finalni seriji in prvi naslov po letu 2015.
  • 09.03.2020 | Državne futsal lige
    Olimpiji zlato, Dobovec srebrn
    Bron je pripadel KMN Slovenske gorice, ki je bil v skupnem seštevku srečanj boljši od NK Ribnica.
  • 06.09.2019 | Državne futsal lige
    Z mladimi na dolgi rok
    „Dobro treniramo, s člani smo opravili tudi 10 atletskih treningov, ki jih je vodil priznani strokovnjak Marjan Oražem iz Kočevja. Od ponedeljka treniramo z žogo,“ nadaljuje Mihelič, ki bo vodil člane, ki v sezono v 2. SFL vstopajo okrepljeni: novinec je Jaka Milavec, povratnika pa Andraž Derganc in Jure Vetrih.
  • 05.09.2019 | Državne futsal lige
    Konec septembra začetek tekmovanj mladih
    Znana sta razporeda tekmovanj mladih U19 in U17. V kategoriji U19 začnejo 29. septembra, v kategoriji U17 pa 5. oktobra.
  • 31.01.2019 | Državne futsal lige
    Prenos tekme bo dal derbiju 2. SFL svoj pečat
    „V ekipi imamo prvega strelca lige Darija Dragosavca, na katerega zelo računamo. Okrepili smo se z Alešem Marotom, ki bo zagotovo dal svoj doprinos. Ta teden je dobro treniral. Za nameček pa imamo osem kvalitetnih enakovrednih igralcev, pa še koga, ki bi lahko pomagal,“ ocenjuje Cunk.
  • 15.01.2019 | Državne futsal lige
    Siliko in Stripy remizirala, ŠD Extrem slavil doma
    Na vrhu U19 Vzhod ostaja KMN Meteorplast, ki je bil v gosteh s 6:5 boljši od NK Imeno, prvi strelec lige Matjaž Tigeli (33 golov) se je to pot dvakrat vpisal med strelce.
  • 10.11.2018 | Državne futsal lige
    Tri točke za Kixe, Dobrepolje in ŠD Mlinše
    Vodilni dvojec 2. SFL je v petek zvečer zabeležil novi zmagi. Ptujčani so doma z 8:2 premagali ŠD Extrem, s štirimi goli se je izkazal Aleš Vrabel. KMN Tomaž Šic bar je gostoval v Velikih Laščah in prišel do suverene zmage, 11:4 je bilo. V soboto so na sporedu tri tekme.

DELI NA