08.10.2021 | U17
Ponoviti predstavo s prve tekme

Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.

Četa Aleksandra Radosavljevića v dvoboj s kosovskimi vrstniki vstopa z dodatno mero samozavesti. Slovenci so v prvem krogu napolnili mrežo Ferskih otokov in poskrbeli za dobro popotnico. S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi selektor. "Navodila med polčasom so bila takšna, da vztrajamo in nadaljujemo z igro iz prvega polčasa. Zavedamo se, da gre za turnir, tekma s Ferskimi otoki pa je bila obenem tudi priprava na naslednjo preizkušnjo. Nismo se ustavljali, ampak smo šli do konca," je takoj po tekmi dejal Radosavljević.

Fersko mrežo sta dvakrat zatresla Jaka Čuber Potočnik in Tilen Kovačič, ki je v končnici srečanja potrdil slovensko zmago. Ob visoki zmagi in avtogolu nasprotnikov so bili uspešni še Tine Čuk, Aleks Ristić in Tin Štricelj. Večerni spopad Avstrije in Kosova je odločil zadetek v uvodnih minutah drugega polčasa. Za veselje kosovskih nogometašev je poskrbel Elton Krasniqi.

Dvoboj v Traiskirchenu si je ogledal tudi trenerski štab slovenske izbrane vrste. "Bili smo na tekmi, pričakovali smo, da bo reprezentanca Avstrije favorit na tem srečanju. Kosovo se je pokazalo kot kakovostna ekipa, tekma je bila enakovredna, pripadla pa je Kosovu. Jutri igramo z njimi in če hočemo napredovati, moramo iti na zmago," dan pred drugo preizkušnjo kvalifikacij pravi nekdanji reprezentant.

Selektor poudarja, da je potrebno tudi jutri ponoviti predstavo s sredine tekme: "So zelo bojeviti in pripravljeni na dvoboje. Zadaj ni veliko igre, precej je dolgih podaj. Biti moramo odločni v skoku, dobiti moramo 'druge' žoge, po odvzeti posesti pa moramo biti konkretni in iti proti golu. Pričakujem, da bomo imeli žogo več v svoji posesti, zato moramo biti konkretni in usmerjeni proti golu. Nasprotniku moramo zadati čimveč nevšečnosti, da bo tekmec pod pritiskom. Enako kot na tekmi s Ferskimi otoki, moramo narekovati tempo igre, napadati in nasprotniku ne smemo pustiti, da zadiha."

Zmaga v obračunu s Ferskimi otoki je dala dodatno mero samozavesti. Selektor se je strinjal, da je bilo turnir pomembno pričeti s takšno zmago. "Po prvi tekmi smo vsi samozavestni. Dobro treniramo, danes bomo opravili še en trening. Pričakujem, da bomo tudi jutri odigrali zelo dobro tekmo," je sklenil Aleksandar Radosavljević.

Sobotni obračun v Lindabrunnu, kjer so se Slovenci merili že s Ferskimi otoki, se bo pričel ob 11. uri.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2021 | U17
  Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.
 • 11.10.2021 | U17
  Tudi jutri po zmago
  Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 04.10.2021 | U17
  Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji
  Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.
 • 28.09.2021 | U17
  S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti
  Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).
 • 21.09.2021 | U17
  Prvi dvoboj kadetov pripadel Hrvatom
  Kadetski reprezentanci Slovenije in Hrvaške sta v Čatežu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem pred oktobrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Hrvaško prednost je po dobri uri igre izničil Niko Kasalo, a so južni sosedje v končnici tekme zadeli še dvakrat in vknjižili zmago.
 • 15.09.2021 | U17
  Pred kvalifikacijami še s Hrvaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo pred oktobrskim kvalifikacijskim turnirjem za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila s hrvaškimi vrstniki.

DELI NA