08.10.2021 | U17
Ponoviti predstavo s prve tekme

Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.

Četa Aleksandra Radosavljevića v dvoboj s kosovskimi vrstniki vstopa z dodatno mero samozavesti. Slovenci so v prvem krogu napolnili mrežo Ferskih otokov in poskrbeli za dobro popotnico. S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi selektor. "Navodila med polčasom so bila takšna, da vztrajamo in nadaljujemo z igro iz prvega polčasa. Zavedamo se, da gre za turnir, tekma s Ferskimi otoki pa je bila obenem tudi priprava na naslednjo preizkušnjo. Nismo se ustavljali, ampak smo šli do konca," je takoj po tekmi dejal Radosavljević.

Fersko mrežo sta dvakrat zatresla Jaka Čuber Potočnik in Tilen Kovačič, ki je v končnici srečanja potrdil slovensko zmago. Ob visoki zmagi in avtogolu nasprotnikov so bili uspešni še Tine Čuk, Aleks Ristić in Tin Štricelj. Večerni spopad Avstrije in Kosova je odločil zadetek v uvodnih minutah drugega polčasa. Za veselje kosovskih nogometašev je poskrbel Elton Krasniqi.

Dvoboj v Traiskirchenu si je ogledal tudi trenerski štab slovenske izbrane vrste. "Bili smo na tekmi, pričakovali smo, da bo reprezentanca Avstrije favorit na tem srečanju. Kosovo se je pokazalo kot kakovostna ekipa, tekma je bila enakovredna, pripadla pa je Kosovu. Jutri igramo z njimi in če hočemo napredovati, moramo iti na zmago," dan pred drugo preizkušnjo kvalifikacij pravi nekdanji reprezentant.

Selektor poudarja, da je potrebno tudi jutri ponoviti predstavo s sredine tekme: "So zelo bojeviti in pripravljeni na dvoboje. Zadaj ni veliko igre, precej je dolgih podaj. Biti moramo odločni v skoku, dobiti moramo 'druge' žoge, po odvzeti posesti pa moramo biti konkretni in iti proti golu. Pričakujem, da bomo imeli žogo več v svoji posesti, zato moramo biti konkretni in usmerjeni proti golu. Nasprotniku moramo zadati čimveč nevšečnosti, da bo tekmec pod pritiskom. Enako kot na tekmi s Ferskimi otoki, moramo narekovati tempo igre, napadati in nasprotniku ne smemo pustiti, da zadiha."

Zmaga v obračunu s Ferskimi otoki je dala dodatno mero samozavesti. Selektor se je strinjal, da je bilo turnir pomembno pričeti s takšno zmago. "Po prvi tekmi smo vsi samozavestni. Dobro treniramo, danes bomo opravili še en trening. Pričakujem, da bomo tudi jutri odigrali zelo dobro tekmo," je sklenil Aleksandar Radosavljević.

Sobotni obračun v Lindabrunnu, kjer so se Slovenci merili že s Ferskimi otoki, se bo pričel ob 11. uri.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 22.03.2022 | U17
  Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA