26.04.2021 | 1. SFL
Ponosni na udeležbo, hočejo korak ali dva več

FK Dobovec se je zavoljo letošnjih zmag v ligi prvakov znašel v eminentni druščini. Od srede, 28. aprila, naprej bo Zadar gostil finalni turnir lige prvakov. Med osmerico klubov, ki se bodo borili za naslov najboljšega kluba stare celine, je tudi naš predstavnik, ki danes odhaja v Dalmacijo. Trener Kujtim Morina bo imel nocoj novinarsko konferenco, v sredo pa se bo Dobovec pomeril z Barcelono, aktualnim branilcem naslova najboljše ekipe v Evropi.

Liga prvakov, finalni turnir:

četrtfinale, 28.4.
Kairat Almaty – Benfica (15.00)
Barça – Dobovec (20.00)

četrtfinale, 29.4.
Inter FS – Ugra Yugorsk (15.00)
Sporting CP – KPRF (20.00)

polfinale, 1.5.
Barça/Dobovec – Kairat/Benfica (15.00/20.00)
Inter/Ugra – Sporting/KPRF (15.00/20.00)

Finale bo na sporedu v ponedeljek, 3. maja, ob 20. uri.

Pohvala za osredotočenost

„Vsa čast fantom, ki so odigrali tekmo proti Bronxu. Če smo imeli na prvi polfinalni tekmi nekaj težav, pa smo bili na pokalni tekmi na Škofijah povsem osredotočeni in pripravljeni. Po treh zaporednih naslovih pokalnega prvaka želimo nadaljevati ta niz. Smo pa premagali neugodno ekipo Bronxa, ki ji ustreza turnirski sistem tekmovanja in je stalni udeleženec finalnih turnirjev pokala Terme Olimia,“ začne trener Dobovca Kujtim Morina, ki se uvodoma ozre na petkov preboj Dobovca na finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Sedaj sledi to, za kar smo se trudili, delali vsa ta leta, odkar sem tu. Ta turnir lige prvakov je bila nagrada za vse nas. A v Zadar ne gremo z belo zastavo. Verjamem v to ekipo, v te karakterne igralce, ki so že večkrat dokazali, kaj znajo in zmorejo, ko se igra z ekipami takega ranga, kot je Barcelona,“ je jasen in odločen Morina.

„Imamo svojo idejo, imamo svoje načrte in zamisli. Ne želimo, da pridemo v Zadar in smo le udeleženci turnirja. Zavedamo se, da je Barcelona favorit, a se tudi mi želimo pokazati v najboljši možni luči,“ poudari trener Dobovca, ki nadaljuje:

V enem tednu ne gre

„Na tekmo proti Barceloni se ne moreš pripraviti v enem tednu. Smo ekipa, ki vsakič znova kaže odnos do dela in tekem, pa naj bo to na treningu ali tekmah. Ravno to kontinuirano delo, resen pristop, odpravljanje napak, popoln fokus na napredek so tisto, kar je temelj priprave na Barcelono, ki ima izvrstno ekipo. A kot sem že povedal: tudi za Barcelono pripravljamo nekaj situacij v obeh fazah igre. Spoštujemo jih, želim pa si, da smo odločni in hrabri. Da še enkrat več potrdimo našo kvaliteto,“ je jasen Kujtim Morina.

Strateg Dobovca, pri delu mu na klopi asistira Zvone Mordej, ima na voljo vse igralce, manjkal pa bo le kaznovani Kristjan Čujec.
„Nisem eden teh, ki bi uporabil floskulo, koga ni, brez tega se more. Kristjan Čujec si je zaslužil, da je tu z nami, da igra to tekmo! Veliko nam pomeni in veliko je doprinesel in dal, da je Dobovec danes tu, kjer je! Bomo pa naredili vse, da mu omogočimo, da na tem turnirju zagotovo zaigra,“ navrže Morina.

V ekipo se je vrnil Tihomir Novak, ki po poškodbi še ni na optimalni ravni. „To je tudi trenutek, ko bodo tudi ostali igralci prevzeli del te odgovornosti,“ še izvemo. „Vsi nestrpno čakamo to tekmovanje, ta finalni turnir lige prvakov. Dobili smo lepo priložnost. Včasih se mi zdi, kot da se moram uščipniti in preveriti, ali je res, da je Dobovcu uspelo, da se je našel v tej eminentni druščini! Ponosni smo, da smo tu. Nismo pa se zadovoljili s tem, da smo le udeleženci,“ sklene Morina.

V pričakovanju 21. evropske tekme

Dobovec je pred dnevi, točneje 24.4., praznoval 43. rojstni dan. V dosedanji zgodovini se lahko pohvali s po tremi naslovi državnega prvaka in tremi lovorikami prvaka pokala Terme Olimia. Dobovec je bil dvakrat zmagovalec superpokala. V ligi prvakov je vsakič, torej štirikrat, prišel vsaj med 16 najboljših ekip v Evropi. Dosedaj je v ligi prvakov odigral točno 20 tekem (13 zmag, 7 porazov).

Dobovec v letošnji ligi prvakov:

Liga prvakov, šestnajstina finala, 16.1.
Luxol Futsal SA – Dobovec 2:3 (2:1)
1:0 Celino Alves (2.), 1:1 Perić (16.), 2:1 Veve (19.), 2:2 Perić (24.), 2:3 Novak (40.)

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec 1:2
 (1:0)
1:0 Oliveira (9.), 1:1 Matošević (21.), 1:2 Duščak (24.)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Ko oboji želijo konec oplemeniti z bronom
  Danes pa bo zagotovo konec tekmovalne za članski ekipi FC Bronx Škofije in Siliko Vrhnika, ki bosta od 20. uri na Škofijah odigrali še drugo od dveh tekem za končno 3. mesto v 26. sezoni 1. SFL.
 • 03.06.2021 | 1. SFL
  Litija po 5. tekmo, Dobovec po 4. naslov
  Številna ligaška tekmovanja sklepajo svojo sezono. Tudi futsal ni izjema, v petek pa sta na sporedu dve tekmi. V Litiji se igra 4. tekma finala, na Škofijah pa bosta domači FC Bronx in Siliko odločila o dobitniku brona. Tekmo iz Litije boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec korak do naslova
  Četrta, morda že odločilna tekma, bo v petek, 4. junija v Litiji, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Litija po prvo zaključno žogo
  „Ni nam bilo lahko, imeli smo dobljeno tekmo, zmago pa v žepu. Ustvarili smo si številne priložnosti, a nismo zadeli. Ni kaj dodati, ampak to tekmo dati v arhiv in vse sile usmeriti na torkovo srečanje,“ pravi trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
 • 30.05.2021 | 1. SFL
  Zmago posvetili Mateju, Morina obžaluje zadnje sekunde
  Litiji je uspelo, da je na 2. tekmi finala po streljanju 6-metrovk prišla do zmage, prve v finalu 26. sezone 1. SFL. Tretja tekma bo v torek, 1.6., v Rogaški Slatini.

DELI NA

0