26.02.2018 | Pokal Terme Olimia
Ponosni na kompliment Mileta Simeunoviča

Če kdo, potem je ekipa KMN Bronx zagotovo specialist za končnice pokala Terme Olimia. Letos so že tretjič zapored med kvartetom, ki se bori za naslov. Tokrat jih v sobotnem polfinalu čaka Litija, z devetimi pokalnimi lovorikami rekorderka v Sloveniji. Primorci si s tem ne belijo glave, ampak polni optimizma odhajajo v Podčetrtek, ki bo že šestič zapored gostil finalni turnir pokala Terme Olimia.

KMN Bronx Škofije je dosedaj osvojil en pokal – najboljši so bili leta 2013 – v letu, ko je Podčetrtek sploh prvič gostil turnir četverice.

Pokal Terme Olimia, finale, 3.3.2013
KMN Dobovec Trgovine Jager - FC Bronx 4:6 (2:5)
1:0 Repinc (1.), 1:1 Grželj (3.), 1:2 Radiškovič (11.), 1:3 Zajc (16.), 1:4 Zajc (16.), 2:4 Vojsk (17.), 2:5 Kapun (18.), 3:5 Vojsk (26.), 3:6 Suhopoljac (34.), 4:6 Marot (38.)Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3. 2018
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Čakajo lovoriko

Primorci beležijo tudi v tej sezoni dobre izide. V 1. SFL so na 3. mestu, v pokalu med štirimi. Pred dnevi je njihove rezultate pohvalil tudi Mile Simeunovič, ambasador pravkar minulega evropskega prvenstva v futsalu in trener vrhniške zasedbe Siliko Rem Power. „Taki komplimenti godijo. Prepričan sem, da je Mile Simeunovič to resno mislil. Po eni strani je lepo slišati, a je tudi obveza, da še naprej tako dobro delamo. Pred nami je končnica 1. SFL, tu je finalni turnir pokala. Vse je lepo, dokler so rezultati dobri. Še lepše bo, ko osvojimo kak naslov. Realno smo res eno lepših presenečenj aktualne sezone,“ trener in igralec Marko Hrvatin ne skriva, da mu pohvala legende slovenskega in evropskega futsala še kako godi. Je pa tudi Hrvatinu jasno, da jih v polfinalu čaka zahtevna naloga.

Lažje v pokalu kot v 1. SFL

„Vsi vemo, kaj pomeni Litija v slovenskem futsalu. Govorimo o futsal velesili, ki je velik favorit za preboj v finale ter za končno osvojitev pokala. Nam je jasno, da v domači ligi dlje kot do polfinala ne bomo prišli. Tam se igra na tri zmage, naš tekmec v 1. SFL pa bosta Litija ali Dobovec. V pokalu pa je drugače, odloča en sam obračun. Zato je večja možnost, da jih poizkusimo presenetiti že v soboto,“ meni Hrvatin, ki še razkriva, zakaj ekipi s Škofij tako ustreza pokalno tekmovanje: „V klubu prednjačijo in tako je bilo tudi v preteklosti turnirski igralci. Taki živimo po turnirjih, lažje pa zdržimo eno ali dve tekmi, v ligaškem ritmu je v prvenstvu za nas težje držati formo. Na račun te mentalitete smo vedno na take pokalne tekme in turnirje odhajali odločnejši, ker smo vedeli, da je to tekma za biti ali ne biti. V domačem prvenstvu nam je ponavadi v končnici zmanjkalo kvalitete in kilometrine. Še posebej takrat, ko so ostali klubi pripeljali nove igralce ali pa aktivirali reprezentante. Mi v teh hipu reprezentanta sploh nimamo.“

Medsebojne tekme Litije in KMN Bronx Škofije v tej sezoni:
KMN Bronx Škofije – FC Litija 2:7
FC Litija – KMN Bronx Škofije 3:0

Kako ugnati Litijo

V domači ligi so škofjoti tretji. „Smo v konstantni formi. Ne padamo, niti ne rastemo. Z Litijo bomo odigrali tretjo letošnjo medsebojno tekmo – prva je bila za nas prehitra. Po petih dneh, odkar sem prevzel ekipo, smo igrali z Litijani in izgubili. Na gostovanju v Litiji smo bili z mlado ekipo, saj so manjkali naši glavni igralci. Zato bo dejansko sobotna tekma realen pokazatelj, koliko veljamo in kako smo še oddaljeni od najboljših slovenskih ekip,“ se Hrvatin nadeja dobri tekmi, s katero bi radi pomešali štrene favoritu. „Litija in Dobovec se verjetno že vidita v finalu in sta z glavo že pri medsebojni tekmi za naslov, zato bo verjetno vse podrejeno temu, kako se bodo najboljši pomerili med sabo. Tako razmišljanje je naša prilika. Da nam lahko uspe preboj v finale, potrebujemo izjemno dnevno formo posameznih igralcev, razbraniti se mora naš vratar Alen Mordej, pa tudi Litijani bi morali imeti nekaj slabši dan.“

Do sobote je še nekaj časa.

Fetić in Totošković

„Opravili bomo tri normalne treninge, kjer bo vse usmerjeno k taktični pripravi na Litijo. V petek odhajamo v Podčetrtek. Sledi še videoogled tekme in priprava na obračun,“ Hrvatin razkriva plan dela za ta teden. Sam je v tej sezoni prvič v vlogi trenerja, pravijo, da se je dobro znašel. Pravo merilo so rezultati. „Zanimivo je, dokler imaš rezultate in ti ekipa sledi. Če mi ne bi sledila, bi naredil rez. V tem hipu je tako, kot mora biti. Je pa to breme. Vsi so bili in so še moji prijatelji, s katerimi sem igral in se družil. Prišlo je do trenj, a žal je tako: funkcija je taka, da terja svoj davek. Kdor tega ni pripravljen sprejeti, ne more biti v tej vlogi,“ poudari Marko, ki se zaveda, da bo treba v polfinalu pokala ustaviti razigravanje Alena Fetića in izvrstno igro pivota Denisa Totoškovića.

„Adut Litije pa je sama ekipa. V njej do izraza pridejo tudi igralci, ki morda drugje ne bi tako blesteli, tu pa jih močne dela že samo dejstvo, da nosijo dres Litije,“ Hrvatin opozori na še en detajl, preden ga pobaramo, kdo je favorit druge polfinalne tekme. „Sam mislim, da je razlika v kvaliteti vendarle prevelika, da bi Siliko Rem Power presenetil Dobovec. Vemo, kako se jih bodo lotili. A za tak podvig, jim vedno nekaj malega zmanjka. Ne vem, ali lahko zdržijo 40 minut. A to je pokal,“ sklene nekdanji reprezentant na klopi Bronxov.

Pot KMN Bronx Škofije do polfinala:

osmina finala:
Gorica Futsal – KMN Bronx Škofije 1:5

četrtfinale:
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor 6:3
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije 2:1

Najboljši strelci KMN Bronx Škofije v pokalu:
Nik Zajc 5
David Mataja 3
Marko Hrvatin 2

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA