16.10.2021 | 1. SŽNL
Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji

Osmi krog prinaša štiri dobre tekme: Ptujčanke bi rade do 2. zmage, gostijo krimovke. Aktualne državne prvakinje gostujejo v Radomljah, mestni derbi se ob 15. uri začne v Ljubljani, ob taisti uri pa tudi začetek tekme med Ajdovkami in ekipo ŽNK Cerklje.

SŽNL, 8. krog, 17.10.
ŽNK Doxakey – ŽNK Krim (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana (15.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

Ptujčanke po 2. zmago

Krog se bo začel na Ptuju, kjer domačinke, ki so na tej tekmi favoritinje, pričakujejo najmlajšo ekipo SŽNL krimovke. Ptujčanke so favoritinje tudi zato, ker so na prvi medsebojni tekmi suvereno slavile – 0:8 je bilo v Ljubljani, kjer pa se nam obeta mestni obračun.

Ljubljana motivirano na Olimpijo

Olimpija po porazu proti Pomurkam celi svoje rane na mestnem derbiju, to bo obračun prve in tretje ekipe lige, Olimpija gosti ŽNK Ljubljano. »Ne bi rekla, da smo presenečene, saj že od začetka sezone vemo, kaj smo sposobne. Vendar pa še ni konec sezone in bo potrebno še veliko dela in dokazovanja,« Katja Turk v imenu ŽNK Ljubljana začne napoved za mestni obračun.

»Olimpija je favorit, tako da v tekmo vstopamo sproščeno, vseeno pa se želimo pokazati v najboljši luči in jim “ukrasti” točke. Ta tekma definitivno prinaša dodaten motiv, saj lahko tako eni in drugi z njo veliko pridobimo. Olimpije se bomo lotile tako kot vsake tekme, zbrano in borbeno od prve do zadnje minute. Olimpija ima individualno kvaliteto, naš plus pa je definitivno ekipni duh in pa borbenost do zadnje minute,« še dodaja Katja Turk.

Pritiska ni čutil, zdaj več pozornosti igri

Pomurke, junakinje 7. kroga SŽNL, po zmagi v derbiju proti Olimpiji spet odhajajo v goste. Tokrat v Radomlje.
»Želim si, da bi igrali boljše. Da bi mi in Olimpija, kot vodilni ekipi lige, dali več poudarka igri. Zadnji derbi ni bil ravno lep, premalo je bilo poudarka na igri, zato delamo na tem,« se je trener Pomurk pred pogovorom na temo Radomljank ozrl na derbi z Olimpijo.

»Kljub temu sem lahko zadovoljen z derbijem, pokazali smo napredek v igri, bili smo agresivni. Trener, ki pride na novo, mora nekaj novega dati ekipi. Hvala bogu so igralke to sprejele, imamo pa še precej rezerv,« nadaljuje Rajbar, ki še prizna, da pred tekmo z Olimpijo ni čutil pritiska. »Sam sem 25 let v nogometu kot trener. Veliko takih tekem je za mano. So pa pritisk čutile igralke, ki so trikrat zapored izgubile,« priznava trener Pomurk, ki pogleduje v nedeljo.

»V nedeljo nas čaka zahtevna tekma v Radomljah. Domačinke, dejansko analiziram vsako ekipo, imajo nekaj dobrih posameznic. Trenirali smo tudi na umetni travi. Predvsem me zanima pristop: proti Krimu in Olimpiji je bil pravi, proti Ptujčankam ne. Zato igralke opozarjam, da je vsaka tekma zgodba zase,« poudari Rajbar.

»Tekma bo zelo težka, saj igramo proti zelo kakovostni ekipi. Maksimalna zbranost v obrambi ter osredotočenost v zaključku napada bo naše glavno orožje proti Pomurkam. Še posebej moramo biti pazljive na hitra odigravanja ter kakovost posameznic,« tekmo z državnimi prvakinjami za klubsko spletno stran Radomelj napove Nina Mele.

Šest točk jih ne zadovolji

Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.

»Gorenjke najbolj poznamo po visokih, dolgih podajah, s čimer poskusijo ''preskočiti'' našo zadnjo linijo in si tako skrajšati pot do gola. Naša priložnost za dober rezultat je že to, da se v jutrišnjo tekmo podajamo v skoraj popolni zasedbi. Poleg tega pa smo z ekipo bolj uigrane in bolje fizično ter taktično pripravljene, kot smo bile na zadnjem srečanju proti Cerkljankam,« doda naša sogovornica.

»Z začetkom sezone smo zelo zadovoljne, saj imamo na svojem računu šest točk, kar je primerjavi s preteklimi sezonami za nas zelo dober rezultat. S to številko pa se zagotovo ne bomo zadovoljile. Nove točke bomo lovile že na prihajajočih treh tekmah, ko bomo imele vsaj teoretično nekoliko več možnosti za zmago kot proti ostalim, močnejšim ekipam,« pa Lara razkrije ambiciozne načrte Ajdovk.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA