18.04.2021 | 1. SŽNL
Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu

Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 25.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović. V četrtek, 22.4., bo na sporedu še preložena tekma 15. kroga, v Mariboru bodo domačinke gostile Radomljanke.

SŽNL, 16. krog, 18.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:6 (0:2)
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:18 (0:11)
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet 1:2 (0:2)

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 20
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17

Ljubljančanke so bile vnovič učinkovite, ŽNK Cerklje so ugnale s 6:0. S tremi goli se je izkazala vodilna strelka tekmovanja Ana Milović, ki je prva dva gola zabila do 10. minute. 2:0 je bil tudi rezultat prvega polčasa, v nadaljevanju so gostje zabile še štiri gole, med strelke so se vpisale še Zala Vindišar, Evelina Kos in Tina Paliska.

Vodilna ekipa lige ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prepričljivo premagala Ajdovke, 18:0 je bilo. To je bila 13. zaporedna zmaga Pomurk v letošnji sezoni, hkrati pa tudi druga najvišja v letošnji sezoni. S šestimi goli se je izkazala Kaja Korošec, ki se je izkazala s formo že na reprezentančni akciji. Po tri gole so prispevale Špela Kolbl, Sara Makovec in Nina Kajzba. Svoj debitantski gol v SŽNL pa je dosegla Pija Frešer.

Izjemno izenačeno pa je bilo v Radomljah, kjer je bil na sporedu derbi kroga. Krimovke so se morale precej potruditi za nove tri točke. Nika Pintarič je povedla gostje v vodstvo v 8. minuti, na 0:2 je v 41. povišala Katja Turk. Zala Kuštrin je v 57. znižala na 1:2, do konca tekme se rezultat ni več menjal. So pa domačinke na tem srečanju trikrat stresle okvir vrat!

"Danes smo bili priča pravi prvenstveni tekmi. Čestitke mojim puncam, ki so odigrale izjemno kakovostno tekmo. Celotno tekmo so narekovale ritem igre, odlično igrale v napadu, česar posledica so bile številne priložnosti za gol. Gostujočo ekipo je kar trikrat rešil okvir vrat! Na drugi strani pa je ekipa Krima unovčila svoje izkušnje in dvakrat zadela z razdalje. Kljub temu, da smo bili točkovno neuspešni smo izjemno
zadovoljni in ponosni na nogomet, ki smo ga prikazali na tekmi! V zakup moramo vzeti, da je naša ekipa izjmeno mlada in neizkušena. Zato smo danes kljub rezultatskemu neuspehu zelo ponosni in zadovoljni s tem kar so punce prikazale na igrišču. Če bodo nadaljevale s tako delovno vnemo sem prepričan, da je pred nami izjemno svetla prihodnost! Na koncu še čestitke ekipe Krima, ki je v letošnjem prvenstvu upravičila vlogo
favorita za tretje mesto. Glede na trud, ki so ga Krimovke vložile v zadnjih letih so si v tej sezoni to mesto tudi pošteno zaslužile!"
pa je po tekmi povedal trener Radomljank Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.
 • 25.04.2021 | 1. SŽNL
  V znamenju vodilne trojice
  Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.
 • 24.04.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami poudarek na napadu
  Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog. V nedeljo prenos tekme iz Bratoncev.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Vnovič za točke SŽNL
  Po reprezentančni pavzi in prekinitvi prvenstva danes s tekmami nadaljujejo tudi v SŽNL, kjer je na sporedu 16. krog.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale v Ljubljani
  S tekmama v Ljubljani se začel tretji del sezone SŽNL, zmagi sta ostali v glavnem mestu. Ana Milović se je z desetimi doseženimi goli povzpela na vrh lestvice strelk. Prvenstvo se nadaljuje 18. aprila.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Dve tekmi danes v Ljubljani
  Danes se s tekmama v Ljubljani začenja zadnja tretjina državnega prvenstva. ŽNK Krim RollJet gosti ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana pa se bo pomerila z Ajdovščino. Tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje je bila preložena na 24. april, proste pa so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi, tri točke za Pomurke in Radomlje
  Za nami je 14. krog SŽNL, pred nami pa še zadnja tretjina prvenstva. Danes so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljanski mestni derbi, ki obeta
  Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

DELI NA