18.04.2021 | 1. SŽNL
Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu

Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 25.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović. V četrtek, 22.4., bo na sporedu še preložena tekma 15. kroga, v Mariboru bodo domačinke gostile Radomljanke.

SŽNL, 16. krog, 18.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:6 (0:2)
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:18 (0:11)
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet 1:2 (0:2)

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 20
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17

Ljubljančanke so bile vnovič učinkovite, ŽNK Cerklje so ugnale s 6:0. S tremi goli se je izkazala vodilna strelka tekmovanja Ana Milović, ki je prva dva gola zabila do 10. minute. 2:0 je bil tudi rezultat prvega polčasa, v nadaljevanju so gostje zabile še štiri gole, med strelke so se vpisale še Zala Vindišar, Evelina Kos in Tina Paliska.

Vodilna ekipa lige ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prepričljivo premagala Ajdovke, 18:0 je bilo. To je bila 13. zaporedna zmaga Pomurk v letošnji sezoni, hkrati pa tudi druga najvišja v letošnji sezoni. S šestimi goli se je izkazala Kaja Korošec, ki se je izkazala s formo že na reprezentančni akciji. Po tri gole so prispevale Špela Kolbl, Sara Makovec in Nina Kajzba. Svoj debitantski gol v SŽNL pa je dosegla Pija Frešer.

Izjemno izenačeno pa je bilo v Radomljah, kjer je bil na sporedu derbi kroga. Krimovke so se morale precej potruditi za nove tri točke. Nika Pintarič je povedla gostje v vodstvo v 8. minuti, na 0:2 je v 41. povišala Katja Turk. Zala Kuštrin je v 57. znižala na 1:2, do konca tekme se rezultat ni več menjal. So pa domačinke na tem srečanju trikrat stresle okvir vrat!

"Danes smo bili priča pravi prvenstveni tekmi. Čestitke mojim puncam, ki so odigrale izjemno kakovostno tekmo. Celotno tekmo so narekovale ritem igre, odlično igrale v napadu, česar posledica so bile številne priložnosti za gol. Gostujočo ekipo je kar trikrat rešil okvir vrat! Na drugi strani pa je ekipa Krima unovčila svoje izkušnje in dvakrat zadela z razdalje. Kljub temu, da smo bili točkovno neuspešni smo izjemno
zadovoljni in ponosni na nogomet, ki smo ga prikazali na tekmi! V zakup moramo vzeti, da je naša ekipa izjmeno mlada in neizkušena. Zato smo danes kljub rezultatskemu neuspehu zelo ponosni in zadovoljni s tem kar so punce prikazale na igrišču. Če bodo nadaljevale s tako delovno vnemo sem prepričan, da je pred nami izjemno svetla prihodnost! Na koncu še čestitke ekipe Krima, ki je v letošnjem prvenstvu upravičila vlogo
favorita za tretje mesto. Glede na trud, ki so ga Krimovke vložile v zadnjih letih so si v tej sezoni to mesto tudi pošteno zaslužile!"
pa je po tekmi povedal trener Radomljank Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2021 | 1. SŽNL
  Za konec še točke za ŽNK Cerklje in ŽNK Krim Rolljet
  V tej sezoni je bilo v SŽNL 63 tekem, 32 zmag je ostalo doma, 29 jih je šlo v goste, beležili smo dva remija. Najvišja zmaga datira v 8. krog, ko so Pomurke s 23:0 premagale Ajdovščino. V sezoni je bilo doseženih 424 golov (6,73 na tekmo). Nastopilo je 192 igralk, podeljenih je bilo 163 rumenih kartonov.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 17.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke, Radomljanke in Mariborčanke do treh točk
  Še en krog nas loči do konca sezone v SŽNL. Tokrat so se zmag veselile igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK MB Tabor in ŽNK Radomlje, ki so z 20. krogom tudi sklenile sezono. Pred nami je še 21. krog, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo; v soboto tudi s spletnim prenosom iz Gornje Radgone.
 • 15.05.2021 | 1. SŽNL
  Ni prostora in časa za slavje
  Prvakinje so znane, to je ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci, ki v nedeljo odhaja v Ljubljano. Preostali tekmi sta v Mariboru (ob 11. uri tam gostujejo Ajdovke), ob 17. uri se v Radomljah začne obračun domačink z ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana je prosta.
 • 09.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurje ujelo Krko
  Dva kroga pred koncem lige SŽNL je jasno, da so Pomurke državne prvakinje. Na današnjih treh tekmah do točk ŽNK Nona Pomurje, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Radomlje. Prosta je bila ekipa ŽNK Cerklje. na lestvici strelk sta izenačeni Nina Kajzba in Ana Milović, za petami jima je Kaja Korošec.
 • 09.05.2021 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v spletnem prenosu
  Pred nami je 19. krog SŽNL. Vodilne Pomurke gostijo ŽNK MB Tabor, Ajdovke se bodo pomerile z Radomljankami, spletni prenos na nzs.si pa bo 14. uri prinaša mestni derbi med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.

DELI NA

0