13.09.2020 | 1. SŽNL
Pomurke in krimovke napolnile mrežo

ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor. Prosta je bila Olimpija. Državno prvenstvo se nadaljuje 27.9.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 5:1
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor 1:3
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje 7:1

Lestvica strelk:
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 12
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 11
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7

SŽNL, 7. krog, 27.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet (16.00)
ŽNK Radomlje – Ajdovščina (16.00)

Radomljanke so vodile

Ne zgodi se pogosto, da tekmice povedejo na tekmi proti Pomurkam. To pot se je zgodilo ravno to, česar si je želel trener ŽNK Radomlje Aljaž Gornik. V 1. minuti je za gostje pred kamerami v Gornji Radgodni zadela Nina Mele. Hladen tuš je bil to za varovanke trenerja Sandija Bauerja, kjer pa je v nadaljevanju za mirnejši 1. polčas poskrbela vodilna strelka lige. Nina Kajzba je z goloma v 10. in 13. minuti tudi postavila rezultat prvih 45 minut. 16-letna Nina Kajzba ima izjemno serijo – na vseh petih tekmah SŽNL je dosegla zadetek, skupaj na petih 11, v tej sezoni, če prištejemo še pokal, je že pri 13 zadetkih na šestih tekmah.

V drugem je na svoj račun prišla domača kapetanka Špela Kolbl, ki je v 47. minuti dosegla jubilejni svoj 150. zadetek v SŽNL, v 54. je zadela še 151-ič. Melani Knez je v 66. minuti premagala lastno vratarko in postavila končni rezultat 5:1 za Pomurje.

Razigrana Mirjam Kastelec

Do 3. zmage v tej sezoni je prišla ekipa ŽNK Krim RollJeta, ki je bila doma s 7:1 boljša od ŽNK Cerklje. Na tej tekmi se je še posebej izkazala Mirjam Kastelec, ki je dosegla pol ducata golov in se zavihtela na 1. mesto na lestvici strelk. Mirjam Kastelec je povedla v vodstvo krimovke v 14. minuti. Le 120 sekund za tem je Manca Smolnikar izenačila na 1:1. Do 45. minute in rezultata 3:1 je Mirjam Kastelec dosegla še dva gola, v 2. polčasu se ji je pridružila še Nina Šmid.

V 2. polčasu do zmage

V Ajdovščini so domačinke, vodi jih trener Luka Kompara, povedle v 15. minuti. V svoji 5. tekmi v SŽNL je bila uspešna Lara Ferjančič. Vita Šiftar je v 18. minuti izenačila, zmago in tri točke za gostje sta v 65. potrdili prav Vita Šiftar s svojim 2. golom in kapetanka Živa Hanžič.

Tekst: D.P.
Foto: Facebook ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA