13.09.2020 | 1. SŽNL
Pomurke in krimovke napolnile mrežo

ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor. Prosta je bila Olimpija. Državno prvenstvo se nadaljuje 27.9.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 5:1
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor 1:3
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje 7:1

Lestvica strelk:
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 12
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 11
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7

SŽNL, 7. krog, 27.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet (16.00)
ŽNK Radomlje – Ajdovščina (16.00)

Radomljanke so vodile

Ne zgodi se pogosto, da tekmice povedejo na tekmi proti Pomurkam. To pot se je zgodilo ravno to, česar si je želel trener ŽNK Radomlje Aljaž Gornik. V 1. minuti je za gostje pred kamerami v Gornji Radgodni zadela Nina Mele. Hladen tuš je bil to za varovanke trenerja Sandija Bauerja, kjer pa je v nadaljevanju za mirnejši 1. polčas poskrbela vodilna strelka lige. Nina Kajzba je z goloma v 10. in 13. minuti tudi postavila rezultat prvih 45 minut. 16-letna Nina Kajzba ima izjemno serijo – na vseh petih tekmah SŽNL je dosegla zadetek, skupaj na petih 11, v tej sezoni, če prištejemo še pokal, je že pri 13 zadetkih na šestih tekmah.

V drugem je na svoj račun prišla domača kapetanka Špela Kolbl, ki je v 47. minuti dosegla jubilejni svoj 150. zadetek v SŽNL, v 54. je zadela še 151-ič. Melani Knez je v 66. minuti premagala lastno vratarko in postavila končni rezultat 5:1 za Pomurje.

Razigrana Mirjam Kastelec

Do 3. zmage v tej sezoni je prišla ekipa ŽNK Krim RollJeta, ki je bila doma s 7:1 boljša od ŽNK Cerklje. Na tej tekmi se je še posebej izkazala Mirjam Kastelec, ki je dosegla pol ducata golov in se zavihtela na 1. mesto na lestvici strelk. Mirjam Kastelec je povedla v vodstvo krimovke v 14. minuti. Le 120 sekund za tem je Manca Smolnikar izenačila na 1:1. Do 45. minute in rezultata 3:1 je Mirjam Kastelec dosegla še dva gola, v 2. polčasu se ji je pridružila še Nina Šmid.

V 2. polčasu do zmage

V Ajdovščini so domačinke, vodi jih trener Luka Kompara, povedle v 15. minuti. V svoji 5. tekmi v SŽNL je bila uspešna Lara Ferjančič. Vita Šiftar je v 18. minuti izenačila, zmago in tri točke za gostje sta v 65. potrdili prav Vita Šiftar s svojim 2. golom in kapetanka Živa Hanžič.

Tekst: D.P.
Foto: Facebook ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA