22.05.2021 | 1. SŽNL
Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga

Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj. Pomurke so ob koncu tekme dvignile v zrak že 8. pokal za naslov najboljših v državi.

Pred tem je to uspelo le še novomeškemu klubu ŽNK Krka. Pomurke so pokal za naslov državnih prvakinj dobile iz roke Dejana Germiča, podpredsednika Nogometne zveze Slovenije.

V torek, 25. maja, se bosta ekipi na koprski Bonifiki pomeril za pokalno lovoriko.

SŽNL, 21. krog, 22.5.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)
0:1 Križaj (24.), 0:2 Kralj (72.)

Videoposnetek tekme:23.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK MB Tabor (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (17.00)

Lestvica strelk po nepopolnem 21. krogu:
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 32
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 32
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 32
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 30
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 27

Ljubitelji nogometa so videli kvalitetno, trdo in čvrsto srečanje. Obe ekipi sta nastopili v oslabljeni zasedbi, prve pa so zapretile gostje – Lara Klopčič je merila od daleč, Sara Nemet je žogo odbila, Olimpija pa je prišla do kota. Domačinke so prvič resneje ogrozile vrata Olimpije v 18. minuti. Še zglednejša je bila priložnost s prostega strela z desne, tekla je 19. minuta. Kaja Korošec si je namestila žogo, pomerila. Gostujoča vratarka Nika Šapek je žogo odbila, do nje je prišla Lucija Kos, ki je z neposredne bližine merila visoko prek vrat. V 24. minuti pa se je mreža prvič zatresla. V navidez nenevarni akciji sta se zaleteli domača golmanka Sara Nemet in njena soigralka Noelle Vilčnik. Vse skupaj je spremljala in tudi tej napaki botrovala Izabela Križaj, ki je zadela za 0:1. Gostje so v nadaljevanju ostale brez Neve Kumalič, ki je morala iz igre zaradi dveh rumenih kartonov, za nameček se je poškodovala še Evelina Kos. Domačinke so do konca polčasa stresle še okvir vrat.

Do konca tekme velja izpostaviti še: nov izvrsten prosti strel Kaje Korošec, poizkus Lare Klopčič od daleč ter gol Barbare Kralj. Pred tem je Manja Rogan stresla okvir vrat, do žoge je prišla Kraljeva in zadela za 0:2.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA