11.10.2020 | 1. SŽNL
Pomurkam derbi in šest točk naskoka

Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (prekinjeno v 72. minuti)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (preloženo zavoljo poplavljenega terena)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 3:1 (1:2)

SŽNL, 10. krog, 18.10.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (17.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Vodstvo Pomurk

V močnem nalivu se je začela tekma, derbi 9. kroga. Do vodstva pa so prišle Pomurke. Tekla je 12. minuta, ko je Špela Kolbl z leve strani poslala predložek pred vrata Olimpije, kjer je bila najbolj spretna Sara Makovec. V 29. minuti so bile domačinke nagrajene za nekaj več pobude. Gostje so po napaki Špele Rozmarič, slabo je zadela žogo in zabila avtogol, akcija pa je tekla po levi strani terena, prišle do izenačenja.

Ni bilo dolgo, pa se je mreža spet tresla, tekla je 40. minuta. Pomurke so z globinsko podajo s sredine lepo našle Nino Kajzba, ki je pobegnila obrambi Olimpije, Zala Vindišar jo je ovirala. Sodnica Aleksandra Česen je pokazala na belo točko, Vindišarjevo je izključila. Kaja Korošec je v 2. poizkusu (enajstmetrovko so izvajali dvakrat) matirala Niko Šapek.

Pozorna Nina Kajzba

V 72. minuti so varovanke trenerja Sandija Bauerja naredile odločilen korak k zmagi. Po prekinitvi so izvedle prosti strel z leve strani. Po dveh podaljšanih podajah z glavo je na drugi vratnici žogo pričakala Nina Kajzba in povišala na 1:3.

Olimpija je v nadaljevanju ostala še brez ene igralke – v 78. minuti je bila zavoljo drugega rumenega kartona izključena Barbara Kralj.

Prekinitev na Gorenjskem

V Cerkljah se je igralo do 72. minute, potem pa je mednarodna sodnica Tanja Subotič srečanje zavoljo močnega naliva prekinila. Naknadno do znan datum, ko se bo srečanje nadaljevalo.

Preveč vode na Kodeljevem

Nekaj ur za tem je bilo jasno, da danes ne bo tekme na Kodeljevem, kjer bi moral ŽNK Krim RollJet gostiti ŽNK Radomlje. Nogometno igrišče v tamkajšnjem športnem parku je bilo popljavljeno.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 14.01.2021 | 1. SŽNL
  Vse sile usmerjajo v pokalno tekmovanje
  Z delom v letu 2021 so v tem tednu začeli tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki v domači SŽNL zaseda 2. mesto.
 • 10.01.2021 | 1. SŽNL
  V leto 2021 z mislijo na ligo prvakinj
  „S skupnimi treningi bomo začeli 23. januarja, prvič pa se bomo zbrali 22.1.,“ napove trener Sandi Bauer, ki je tudi potrdil, da rubrika odhodi iz kluba ostaja prazna. „Želim si, da bi se okrepili, v igri pa sta dve igralki,“ pa Bauer potrdi, da bi še zaostril konkurenco in iz deklet izvabil še nekaj več.
 • 30.12.2020 | 1. SŽNL
  Urška Žganec na klopi krimovk
  Vlogo pomočnice glavne trenerke bo opravljala Lucija Grad. Ostajata tudi trenerja vratark Marko Lulik in Bor Žnidaršič. Trenerski ekipi pa se bosta pridružili tudi kondicijski trenerki Maša Kavčič in Manca Kutnjak.
 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.

DELI NA