11.10.2020 | 1. SŽNL
Pomurkam derbi in šest točk naskoka

Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (prekinjeno v 72. minuti)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (preloženo zavoljo poplavljenega terena)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 3:1 (1:2)

SŽNL, 10. krog, 18.10.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (17.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Vodstvo Pomurk

V močnem nalivu se je začela tekma, derbi 9. kroga. Do vodstva pa so prišle Pomurke. Tekla je 12. minuta, ko je Špela Kolbl z leve strani poslala predložek pred vrata Olimpije, kjer je bila najbolj spretna Sara Makovec. V 29. minuti so bile domačinke nagrajene za nekaj več pobude. Gostje so po napaki Špele Rozmarič, slabo je zadela žogo in zabila avtogol, akcija pa je tekla po levi strani terena, prišle do izenačenja.

Ni bilo dolgo, pa se je mreža spet tresla, tekla je 40. minuta. Pomurke so z globinsko podajo s sredine lepo našle Nino Kajzba, ki je pobegnila obrambi Olimpije, Zala Vindišar jo je ovirala. Sodnica Aleksandra Česen je pokazala na belo točko, Vindišarjevo je izključila. Kaja Korošec je v 2. poizkusu (enajstmetrovko so izvajali dvakrat) matirala Niko Šapek.

Pozorna Nina Kajzba

V 72. minuti so varovanke trenerja Sandija Bauerja naredile odločilen korak k zmagi. Po prekinitvi so izvedle prosti strel z leve strani. Po dveh podaljšanih podajah z glavo je na drugi vratnici žogo pričakala Nina Kajzba in povišala na 1:3.

Olimpija je v nadaljevanju ostala še brez ene igralke – v 78. minuti je bila zavoljo drugega rumenega kartona izključena Barbara Kralj.

Prekinitev na Gorenjskem

V Cerkljah se je igralo do 72. minute, potem pa je mednarodna sodnica Tanja Subotič srečanje zavoljo močnega naliva prekinila. Naknadno do znan datum, ko se bo srečanje nadaljevalo.

Preveč vode na Kodeljevem

Nekaj ur za tem je bilo jasno, da danes ne bo tekme na Kodeljevem, kjer bi moral ŽNK Krim RollJet gostiti ŽNK Radomlje. Nogometno igrišče v tamkajšnjem športnem parku je bilo popljavljeno.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA