20.08.2020 | 1. SŽNL
Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor

ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.

SŽNL, 2. krog, 20.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 6:2
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Cerklje 3:1
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet 1:1

SŽNL, 3. krog, 23.8.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Krim RollJet – Ajdovščina (17.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 6
Neli Hofman (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 3
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 2
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 2
Ines Krajnc (ŽNK Maribor Tabor) 2
Urška Žganec (ŽNK Krim RollJet) 2

Derbi, obračun med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpijo Ljubljana, je navdušil. Ni manjkalo golov, strelov, agresivnosti, tempa, žara. Po zmagi z rezultatom s teniških 6:2 pa je razumljivo več zadovoljstva v taboru Pomurk, ki so tako ostale same na vrhu prvenstvene lestvice, podaljšale pa so tudi niz neporaženosti v SŽNL. V spletnem prenosu tekme, to bo tudi v novi sezoni SNŽL stalnica na spletni strani Nzs.si, so ljubitelji nogometa prvo pravo priložnost videli v 2. minuti, ko je prva strelka lige Nina Kajzba merila mimo vrat. V 5. minuti pa je bil dosežen prvi od osmih zadetkov. Gostje so na sredini terena izgubile žogo, Sara Makovec je z globinsko podajo našla Luano Zajmi, ki je zadela za 1:0.

V nadaljevanju prevlada Pomurk

Ljubljančanke so v nadaljevanju vzpostavile ravnotežje, s svojimi najmočnejši orožji pa so prešle v vodstvo. Najprej je Manja Rogan v 12. minuti zadela po prekinitvi s prostega strela, v 17. minuti pa je bila od daleč za 1:2 natančna Vanja Duronjić. V 38. minuti so domačinke poravnale – zadetek pa plod ekipne igre. Kapetanka Špela Kolbl je podajala, Nina Kajzba pa je našla Saro Makovec, ki je postavila rezultat 1. polčasa – 2:2.

V nadaljevanju tekme so prevladovale varovanke trenerja Sandija Bauerja, ki so povedle v 56. minuti, zadela je Nina Kajzba, štiri minute za tem je bila uspešna še Špela Kolbl.

„Težka tekma je za nami. Vsi smo upali, da se nam ne bodo zatresle noge, ker smo dosti boljše pripravljene od nasprotnic, kar se je videlo v drugem polčasu. Imajo pa nasprotnice določeno kvaliteto, ki so jo izkoristile v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo pokazali svojo kvaliteto in ob izjemnih igralkah pokazali, kvaliteto, ki jo premorejo naše igralke. V drugem polčasu smo nadigrali nasprotnice, saj so komaj proti koncu drugega polčasa sprožile svoj prvi strel proti našim vratom. Ob tej priliki bi se zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način doprinesli do vrhunske izpeljave derbija tako na zelenici in ob njej in zopet smo dokazali kljub majhnosti in skromnosti, da skupaj z igralkami dihamo za en klub. Kljub skromnosti igralk ob zelenici, so na igrišču pokazale, da so nesporne vladarke na igrišču. In da se da. Če je le volja, delo in predanost,“ je po tekmi svoje misli sklenil trener Pomurk Sandi Bauer.

Gostiteljice niso popuščale. Do konca so zadele še dvakrat, varovanke gostujočega trenerja Mikija Kondiča pa so bile bleda senca zasedbe, ki je navdušila v določenih trenutkih 1. polčasa. „Najprej čestitam Pomurkam za prikazano. Vidi se, da je poleg izjemne individualne kvalitete, ekipa že nekaj let skupaj in uigrana. Mislil sem, da bomo lažje nadomestili Suhoveršnik, Kumalič in Milović. A se je izkazalo, da za to za zdaj še nismo zreli. Pri tem pa sem verjetno tudi sam postavil nekoliko napačno taktiko. To je za nas prva skupna resna preizkušnja, ki je postavila temelje za delo na nadaljnjih treningih. Čaka nas kar precej dela, predvsem na medsebojni povezanosti in uigravanju novih igralk. Na tem mestu bi se rad v mojem in imenu igralk opravičil vsem gledalcem in predsedniku ter upravnemu odboru kluba, ki so z naše strani pričakovali nekoliko boljši derbi,“ je po tekmi dejal Miki Kondič, trener ŽNK Olimpije Ljubljana.

S kapetanko do 1. zmage

Pri prvi zmagi so tudi igralke ŽNK Maribor Tabor, ki so bile doma s 3:1 boljše od ŽNK Cerklje. Povedle so domačinke, v 28. minuti je bila uspešna Selma Šabotić. Gorenjke so tako kot v 1. krogu proti Olimpiji poravnale v 45. minuti, uspešna je bila Hana Feratović. Med 50. in 52. minuto je bila rešena dilema okoli zmagovalk. Ines Krajnc je povišala na 2:1, povratnica kapetanka Živa Hanžič pa je postavila končni rezultat 3:1.

„Najprej bi čestital puncam za prikazano borbo, željo ter posledično za zmago. Tekmo smo nadzirali od prve do zadnje minute, si pripravili veliko priložnosti, tri od teh tudi izkoristili. Iz tekme v tekmo se vidi napredek punc in njihov vložen trud na treningih,“ je bil po zmagi navdušen trener Martin Cvetič.

Potrdili pregovorno izenačenost

Da so tekme med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet že pregovorno zelo izenačene, se je potrdilo tudi tokrat. Tekma v Radomljah se je končala z remijem, 1:1 je bilo. Povedle so domačine, v 27. minuti je zadela Zala Kuštrin. Za točko gostij gredo zasluge Urški Žganec, ki je v 38. minuti izenačila.

„Danes smo spremljali odličen nogomet in dobro reklamo za slovenski ženski nogomet. Tekma je bila odigrana pozno popoldne, tako da je bilo vreme odlično. Obe ekipi sta odigrali vrhunsko, tako da tekma sama ni dovoljevala, da bi katerakoli igralka za sekundo pozabila na svoje naloge v igri. Ekipi sta od prve do zadnje minute igrali na nož, obe ekipi pa sta prikazali odličen nogomet. Tekma bi se lahko prevesila v eno ali drugo stran, na koncu pa je bil rezultat realen. Veseli smo, ker smo v za nas prvem krogu prikazali odlično predstavo. Predvsem me veseli, ker so dekleta odigrala zrelo, taktično in psihološko smo odigrali zelo dobro. Vesel sem za svoje igralke in celoten klub, saj gremo v pravo smer. Še enkrat moram poudariti, da je bila tekma z obeh strani odlična in vsi si želimo čim več takih tekem,“ je tekmo ocenil domači trener Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA