02.12.2019 | Futsal AA
Pomlajena Slovenija parirala popolni Italiji

Slovenija in Italija sta odigrali že 10. jubilejno tekmo, oslabljena naša vrsta pa je doživela previsok poraz (0:3) proti popolni zasedbi Italije, ki se lahko pohvali tudi z dvakratnim naslovom evropskega prvaka.

Ekipi se bosta vnovič pomerili jutri – v dvorani Tabor v Mariboru se tekma začne ob 19.00, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

Slovesno je bilo že na začetku. Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc, je izročil priznanje Alenu Fetiću za 100. nastopov v dresu članske futsal reprezentance.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
0:1 Canal (24.), 0:2 Merlim (37.), 0:3 Canal (38.)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Medsebojne tekme Slovenije in Italije:
Italija – Slovenija 2:0 (22.3. 2002)
Italija – Slovenija 2:1 (17.02. 2003) (Džafić)
Italija – Slovenija 2:3 (5.11. 2004) (Melink, Zorč 2)
Italija – Slovenija 7:0 (6.11. 2004)
Slovenija – Italija 0:2 (27.02. 2011)
Slovenija – Italija 3:2 (29.1. 2014) (Vrhovec, Osredkar, Čujec)
Slovenija – Italija 1:4 (6.12. 2016) (Fetić)
Slovenija – Italija 1:2 (7.12. 2016) (Čujec)
Slovenija – Italija 2:1 (3.2. 2018) (Osredkar 2)
Slovenija – Italija 0:3 (2.12. 2019)

Brez Čujca, Mordeja in Fiderška

Slovenija je tekmo začela takole: v polju Jeremy Bukovec, Alen Fetić, Žiga Čeh in Klemen Duščak, na golu pa Damir Puškar. V 2. minuti je dobro meril Klemen Duščak, v 3. je od daleč poizkusil slavljenec Alen Fetić. Ki je vmes dobil tudi udarec v glavo, v uvodni minuti na parketu pa jo je skupil tudi kapetan Igor Osredkar, ki ga je žoga zadela v glavo. Po slabi minuti na klopi se je Osredkar vrnil na parket, selektor Andrej Dobovičnik pa je v uvodnih petih minutah na teren poslal deveterico igralcev, tudi Benjamina Tušara, ki je s svojo igro zadovoljil selektorja Dobovičnika. Na klopi je med drugimi ostal Matej Fideršek, ki ima nekaj težav s kolenom. Morda bo lahko ekipi pomagal jutri v Mariboru, v primerjavi s kvalifikacijami v Skopju sta manjkala tudi Rok Mordej in Kristjan Čujec.

Puškar na pravem mestu

Tudi zavoljo tega so v nadaljevanju pobudo prevzeli Italijani, ki so trikrat zapored ogrozili slovenski gol, a je bil Puškar na nivoju. Vmes sta v 7. minuti dobro kombinirala Duščak in Bukovec, a je po podaji prvega italijanska obramba preprečila strel Bukovcu. Žoga je odšla v kot, od tu pa je po asistenci Žiga Čeh meril prek vrat. Italijansko pobudo je v 11. minuti presekal Teo Turk, v 16. minuti se je spet izkazal Puškar. Do konca polčasa beležimo še izdelano akcijo Slovenije, a je Turk slabo zadel žogo, ter strel Čeha.

Prav Čeh se je izkazal v 23. minuti, ko je požrtvovalno blokiral strel Italijanov, ki pa so v 24. minuti izkoristili nepazljivost naše četvorke in povedli 0:1. Italijani so zadeli (uspešen je bil Mauro Canal), ko je Slovenija popravila igro v obrambi in pokazala še nekaj več podjetnosti v napadu.

Tudi z igralcem vratarjem v polju

V nadaljevanju so si gostje hitro nabrali akumulirane prekrške, do 29. minute že pet, potem več nobenega. Slovenija je tekmo končala pri treh. Žal pa so Italijani izkoristili še dve priložnosti. V 37. minuti je Italija ujela eno od žog, ki se je zdela izgubljena, po hitri podaji pred gol pa je žogo v mrežo Puškarja pospravil Merlim. V nadaljevanju je Slovenija igrala z igralcem vratarjem v polju (v tej vlogi Alen Fetić), Italija pa je zmago potrdila z uspešnim strelom na prazna slovenska vrata.

Tekmo si je ogledalo 250 gledalcev.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA