07.09.2023 | A
Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 17.30 in 20.00 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program.

Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najkasneje ob 19:30 uri) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

VSTOPNICE:

Za tekmo med Slovenijo in Severno Irsko so v prodaji še vstopnice 2. kategorije in BELI VIP vstopnice, medtem ko je 1. kategorija že dalj časa razprodana. Vsem ljubiteljem nogometa priporočamo, da ne odlašajo z nakupom, saj bo cena vstopnic na dan tekme podvojena.

Predprodaja (do vključno 6.9.2023):

 • 2. kategorija (20€ odrasli; 12€ dijaki, študentje in upokojenci; 7€ otroci do 14. leta starosti.)
 • BELI VIP (80€ odrasli; 40€ otroci do 14. leta starosti)

Prodajna mesta: Eventim.si, BS Petrol, uradni prodajalni 11TS NZS v Ljubljani.

Prodaja na dan tekme (7.9.2023):

 • 2. kategorija (40€ odrasli; 24€ dijaki, študentje in upokojenci; 14€ otroci do 14. leta starosti.)
 • BELI VIP (160€ odrasli; 80€ otroci do 14. leta starosti)

Prodajna mesta: Blagajna na stadionu Stožice, Eventim.si, BS Petrol, uradni prodajalni 11TS NZS v Ljubljani.

PARKIRANJE

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice (priporočamo parkirišče Hipodrom Stožice, ki bo na dan tekme vzpostavljeno prav za obiskovalce tekme).

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest
- Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
- Nove Žale: 300 parkirnih mest

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

- Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
- FDV: 436 parkirnih mest
- Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
- WTC: 750 parkirnih mest
- Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

OPOZORILO PRED VDOROM NA IGRIŠČE

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče.

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV

Na štadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

- nahrbtnikov in večjih torb;
- dežnikov (tudi zložljivih);
- vžigalnikov;
- fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Severno Irsko minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE

V sklopu tekme med Slovenijo in Severno Irsko bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

NAVIJAŠKA CONA

Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom kvalifikacijske tekme Slovenija - Severna Irska ogrejejo v navijaški coni. Cona bo odprta od 17:30 do 20:00 in bo ponujala bogato paleto aktivnosti, namenjenih tako najmlajšim kot tudi starejšim obiskovalcem.

Raznolika ponudba športnih aktivnosti bo zagotovila, da vsak navijač najde nekaj zase. Na voljo bo več nagradnih iger, vključno s strelom na gol, ročnim nogometom in posebno nogometno areno, kjer boste lahko preverili svoje nogometne spretnosti. Tisti, ki ste vedno želeli vedeti več o poklicu nogometnega sodnika, boste imeli priložnost, da se pobliže seznanite z zahtevami in priložnostmi tega poklica. Radio 1 bo kot običajno vodil celotno dogajanje s svojim mobilnim studiem in oddajanjem programa v živo. Za tiste, ki želite obisk tekme popestriti z navijaškimi rekviziti, bo v navijaški coni na voljo tudi uradna trgovina NZS z vsemi potrebnimi navijaškimi artikli. Najmlajši obiskovalci in tisti, mladi po srcu, se bodo lahko zabavali z brezplačno poslikavo obraza, da bodo lahko s polnimi navijaškimi barvami podprli slovensko reprezentanco.

Tokrat bo še večji poudarek na kulinarični ponudbi, ki bo navijačem kasneje na voljo tudi znotraj stadiona. Od lokalnih dobrot do mednarodnih specialitet, vsak bo našel nekaj za svoj okus.

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI

Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Severno Irsko poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremijo z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. Skupaj bomo pripravili nepozaben spektakel in z glasnim navijanjem Sloveniji pomagali do novih točk.


Tekst: NZS
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.
 • 20.11.2023 | A
  SLOVENIJA JE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
  Slovenska reprezentanca bo zaigrala na evropskem prvenstvu 2024. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Matjaža Keka je z goloma Benjamina Šeška in Benjamina Verbiča v razprodanih Stožicah pred 16.432 navijači dobila odločilno tekmo s Kazahstanom in potrdila preboj na prvenstvo stare celine.

DELI NA