Pomembna zmaga Triglava v Velenju

Rudar - Triglav 0:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Kasapović, Šprah.
* Strelec: 0:1 Milanović (19.).
* Rudar: Radan, Pušaver, Trifković, Jovan, Vošnjak, Črnčič, Filipović, Radić (od 46. Plešnik), Lelić (od 63. Kuzmanović), Jovanović (od 77. Koprivnik), Pavlović.
* Triglav: Čadež, Milanović, Mertelj, Rogelj, Mlakar (od 90. Ahmetaj), Gajić, M. Wilmots (od 65. Udovič), Majcen (od 87. Petric), Čerimagić, R. Wilmots (od 65. Bečiri), Gliha.
* Rumeni kartoni: M. Wilmots, Bečiri, Čerimagić.
* Rdeči karton: /.

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmago Kranjčanov, ki so po današnji zmagi z devetega napredovali na osmo mesto. Ob tekmi več imajo zdaj točko prednosti pred predzadnjimi Domžalčani, za osmouvrščenimi Sežanci pa zaostajajo dve točki.

Velenjčani so po današnjem porazu - skupno že dvajsetem v tej sezoni, ob desetih neodločenih izidih in brez zmage na dosedanjih tridesetih tekmah - izgubili tudi teoretične možnosti za obstanek v elitni ligi.

Knapi so obetavno začeli obračun, že v peti minuti je Josip Filipović s 30 metrov sprožil pravi "projektil" in zadel okvir vrat.

Uvodoma malce neprepričljivi Kranjčani so počasi dvigali raven svoje igre, najprej je iz nasprotnega napada zagrozil Tilen Mlakar, a se je izkazal domači vratar Matej Radan. V 19. minuti je bil Radan nemočen, po kotu z desne strani je Milan Milanović po nebeškem skoku in močnem strelu z glavo neubranljivo zadel za 1:0.

Velenjčani so po prejetem zadetku skušali doseči izenačujoči gol, še najbližje temu pa so bili v 28. minuti, ko je po prodoru Dominika Radića z leve strani, a je Sanjin Lelić znova zadel vratnico.

Tudi v drugem polčasu je bila tekma zelo povprečna. Prvi so zagrozili gostitelji v 48. minuti, strel Damjana Trifkovića s 25 metrov pa je končal prek vrat kranjskega čuvaja mreže Luke Čadeža.

Osem minut kasneje so zapretili gosti, strel Martena Wilmotsa pa je prav tako končal visoko pred domačih vrat. Kranjčani so si še najlepšo priložnost za povišanje izida priigrali v 63. minuti, ko je Radan "zaplaval", strel Luke Majcna pa je v zadnjem hipu zaustavil Robert Pušaver.

Knapi bi v 81. minuti lahko izenačili, po "fliperju" v gostujočem kazenskem prostoru pa je Žan Rogelj v zadnjem trenutku odklonil nevarnost pred svojim vratarjem Čadežem.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 4. julija, gostila Aluminij, kranjska pa bo dan kasneje gostila Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    PLTS se nadaljuje s tekmami 30. kroga, ki ga bosta v Šaleški dolini odprli zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva. Rudar na štirih tekmah po vrnitvi na igrišča še ni osvojil točke, Triglav je po nizu brez zmage zdrsnil na deveto mesto.

DELI NA