Pomembna točka Olimpije pri Muri

Mura - Olimpija 1:1 (1:1)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Žnidaršič, Žunič, Klančnik.
* Strelca: 0:1 Kamy (7.), 1:1 Maroša (29.).
* Mura: Obradović, Gorenc, Karamarko, Kous, Šturm (od 71. Pucko), Bobičanec, Horvat, Kouter, Maroša (od 89. Karničnik), Šušnjara (od 83. Cipot), Maruško.
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Kamy, Šme, Jurčević (od 55. Pavlović), Elšnik, Ostrc, Tomić, Cekici, Bezjak (od 73. Menalo), Vukušić (od 85. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Gorenc, Maruško; Andrejašič, Kamy, Vukušić, Ostrc.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Olimpije tudi po 34. krogu državnega prvenstva ostajajo na prvem mestu. V Murski Soboti so osvojili točko, s katero so lahko povsem zadovoljni. In to zaradi dveh razlogov. Prvi je, da bodo, če bodo v naslednjem krogu doma premagali sežanski Tabor, prvaki tudi v primeru neodločenega izida v zadnjem krogu v Celju, drugi pa, da je bila Mura v dvoboju boljša. Ljubljančane je reševal vratar Nejc Vidmar, ubranil je vrsto nevarnih strelov motiviranih Sobočanov, ki so večji del tekme prevladovali na igrišču.

Že na začetku se je videlo, da si obe ekipi želita poln izkupiček. Mura jih je želela osvojiti z napadalno, oslabljena Olimpija, ki je igrala brez Mirala Samardžića in Stefana Savića, pa s taktično, zanjo neznačilno bolj zaprto igro, v kateri so se zanašali predvsem na prekinitve.

Domači so prvo priložnost prek Luke Šušnjare zapravili, Ljubljančani pa svoje ne. V sedmi minuti je Endri Cekici izvedel prosti strel z leve strani, Daniel Kamy pa je z glavo poslal žogo v mrežo. Prekmurci so zahtevali prekršek v kazenskem prostoru, toda sodnik Andrej Žnidaršič se s tem ni strinjal.

A igralce Mure prejeti gol ni presekal. Uprizorili so pritisk proti vratom gostov, Nejc Vidmar je prvi strel Amadeja Maroše še ubranil, v 29. minuti pa je bil nemočen, Maroša se je sprehodil skozi nezanesljivo ljubljansko obrambo, nato pa mimo vratarja poslal žogo v mrežo.

Domači so bili bili boljši tudi po izenačenju, lahko bi dosegli še kakšen zadetek, Maroša je bil stalna nevarnost za Ljubljančane, toda izid se do odmora ob polčasu ni spremenil.

Drugi del se je začel tako kot prvi, že v prvem napadu se je v priložnosti znašel Šušnjara, a je Vidmar dobro posredoval. V 54. minuti je na sceno spet prišel Maroša, potem ko je spodrsnilo Kamyju, je sam stekel proti vratom tekmecev, vendar ni streljal, odločil se je za podajo Šušnjari, ki pa jo je s požrtvovalnim padcem pod noge prestregel Denis Šme.

Po nekajminutnem zatišju je gledalce v 66. minuti gledalce spet na noge dvignil Tomi Horvat, a je streljal čez gol, nekaj minut pozneje je na podobno mesto z glavo poslal Matic Maruško.

Zelenobeli so v zadnjem delu vzpostavili ravnotežje, prave priložnosti si sicer niso priigrali, je pa moral domači vratar Matko Obradović dvakrat resno posredovati, ko sta mu s streli od daleč zagrozila Cekici in Timi Max Elšnik.

Zadnji priložnosti na tekmi sta se v zadnji minuti rednega dela in v sodnikovem podaljšku ponudili Kaiju Cipotu in Horvatu. Po kotu so na Cipota tekmeci nanj pozabili, toda mladi napadalec je streljal mimo gola, Vidmar, najboljši posameznik tekme, pa je v zadnjih trenutkih še enkrat dobro posredoval po strelu Horvata.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila CB24 Tabor Sežano, Mura pa bo doma igrala proti Aluminiju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Olimpija
    Kidričani so z zmago v Stožicah zapletli bitko za vrh PLTS. Olimpija ima zgolj še točko prednosti pred Celjani, zmaji pa bodo rane celili v Fazaneriji. Mura je lahko v zaključku prvenstva povsem sproščena, bo to adut Sobočanov tudi v četrtek?

DELI NA