04.10.2020 | 1. SŽNL
Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke

Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.

SŽNL, 8. krog, 4.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim RollJet (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 8

Šest treningov

„Treniramo in se pripravljamo,“ pravi trener Sandi Bauer, ki pohvali svoje varovanke, ki so od četrtka do danes opravile šest treningov, danes jih čaka tekma proti Ajdovkam, jutri popoldan pa še en trening.

Pred Pomurkami je pomembnih 30 dni. „Čez mesec dni nas čakajo kvalifikacije za ligo prvakinj,“ opozori Bauer, ki pogled usmerja v 22. oktober, ko bo njegova ekipa dobila tekmice v kvalifikacijah za ligo prvakinj, ki je pred začetkom 20. jubilejne izdaje.

Minute za vse

„Danes nas čakajo Ajdovke, nekaj več minut in priložnosti bodo dobile igralke, ki sicer dobivajo manj minut. A jim v strokovnem štabu povsem zaupamo in verjamemo, da bodo dobro izkoristile svojo priložnost,“ se nadeja Bauer ob misli na današnjo tekmo 8. kroga SŽNL. Mimogrede: v 1. krogu SŽNL je bilo 1:11 za Pomurke v Vipavski dolini.

Brez Lane Golob

Že naslednji krog pa bo prinesel derbi med vodilnima ekipama. „Veselimo se tudi te tekme, potem pa sledi za nas kar dolg premor. Prosti smo v prvenstvu (10. krog SŽNL, 18.11.), potem je še reprezentančna akcija. A saj so vsi klubi na istem. Vem, da bomo čas, ki bo na voljo, dobro izkoristili,“ je jasen Bauer, ki danes ne bo računal na rahlo poškodovano Lano Golob.

Ob 16. uri pa bo v Ljubljani na sporedu še obračun med Olimpijo in ŽNK Cerklje.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA