01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju

Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta. Stefan Popović (Siliko) in Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) sta s petimi zadetki prva strelca pravkar minulega pokalnega tekmovanja.

Nagrade, pokale in priznanja so podeljevali mag. Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, Peter Misja, župan občine Podčetrtek, Florjan Vasle, direktor podjetja Terme Olimia, ter Stanko Glažar, podpredsednik NZS. Finalno tekmo je spremljal tudi Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Deveta za Puškarja

Dobovec se je tako po številu pokalnih lovorik izenačil z Oplastom in Puntarjem. Vratar Dobovca Damir Puškar pa je osvojil že deveto pokalno lovoriko – toliko jih ima tudi FC Litija, klub z največ pokalnimi naslovi v 25 sezonah futsal pokala NZS.

Vrabel, Bukovec, Čujec

Pred finalom je Komisija za mali nogomet pri NZS že dvanajstič podelil Zlato žogo (nagrado za najboljšega slovenskega igralca v letu 2019), petič pa je bila nagrajena tudi najboljša igralka v minulem koledarskem letu. Drugič se nagrajuje tudi najboljši igralec v kategoriji U21. V moški konkurenci je Zlato žogo prejel Kristjan Čujec, reprezentant in član aktualnega ter državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel. V ženski konkurenci je šla nagrada v roke Tanji Vrabel, reprezentantki in igralki aktualnih državnih prvakinj KMN Slovenske Gorice. Priznanje za naj igralca v kategoriji U21 je prejel Jeremy Bukovec, ki igra v Italiji, zato je v njegovem imenu nagrado prevzela njegova družina. Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting 0:4
 (0:1)
0:1 Matošević (4.), 0:2 Čujec (27.), 0:3 Čeh (35.), 0:4 Fetić (38.)

Videoposnetek finalne tekme:


Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4
 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Izkoristili napako Oplasta

Tekmo so boljše začeli igralci Dobovca MB-Monting, ki so terensko premoč kronali z zadetkom Vedrana Matoševića, ki je bil uspešen v 4. minuti. Hrvaški igralec je prejel žogo na desni strani, se otresel čuvaja in z rahlo dvignjenim strelom matiral kapetana Oplasta Nika Logarja. Sledil je še strel Alena Fetića, v 6. minuti pa je trener Oplasta Zoran Tesko segel po minuti odmora. Očitno je to dobro delo njegovim igralcem, ki so zaigrali bolj organizirano, v obrambi so postali čvrstejši in zbranejši, v napadu pa so namesto dolgih žog skušali s kombinatorno igro. Za nameček je Oplast stopil korak ali dva višje, kot je bilo to na začetku tekme.

Uvodnih 10 oz. 11 minut je zaznamovala precej nervozna ter čvrsta in moška igra z obeh strani. Zato ne preseneča, da je imel Dobovec po 10 minutah pet akumuliranih prekrškov, Oplast pa minuto kasneje. Do konca prvega polčasa se sodniški piščalki zavoljo akumuliranih prekrškov nista več oglasili.

Je pa bil v vrsti Oplasta zelo agilen reprezentant Žan Koren, ki je povzročal precej težav Damirju Puškarju, ki je dvakrat obranil strel Aljaža Kusterleta.

Podjeten začetek ekipe iz Kobarida

Na drugi strani se je razigral Denis Totoškovič, ki je vsaj trikrat izvrstno meril, Nik Logar ali pa obramba Oplasta sta bila na mestu. Tu velja omeniti tudi strel Kristjana Čujca, ki mu je veselje preprečil okvir vrat. Prav Čujec pa je s podajo lepo zaposlil Žigo Čeha, njegov strel pa je šel mimo gola Oplasta. Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo Dobovca – 0:1, na tribunah pa se je zbralo 380 gledalcev.

Drugi polčas so podjetneje začeli igralci Oplasta, ki so nanizali tri, štiri izvrstne strele, a je bil Puškar na mestu. Nalet trikratnih pokalnih prvakov je z mojstrovino, meril je z desnico, ukrotil prav njihov rojak Kristjan Čujec, ki je v 27. minuti zadel za 0:2.

Od 32. minute dalje so šli v vrsti trenerja Zorana Teska na vse ali nič. Tesko je v igro poslal vratarja igralca, v tej vlogi pa Nejc Kovačič. Do konca tekme je Dobovec zadel še dvakrat, trener Morina pa je v zadnjih treh minutah priložnost ponudil tudi igralcem, ki so dosedaj igrali manj.

V petek, 6. marca, se bo z 18. krogom sklenil redni del tekmovanja v 25. jubilejni sezoni 1. SFL. V petek, 13. marca, se z 21. krogom sklene tudi 2. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.
 • 27.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Oplast med osem v pokalu
  Nocoj se je sklenila osmina finala pokala Terme Olimia, ki se igra 26. sezono. Napredovanje v četrtfinale so si zagotovili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija, FC Bronx, FK Siliko, ŠD Mlinše, KMN Oplast Kobarid in KMN Meteorplast.  Žreb četrtfinala bo izveden v ponedeljek, 29.03., v prostorih NZS

DELI NA

0