Pokalna krona pripadla Muri

Prekmurski finale Pokala Slovenije je pripadel Muri. Sobočani so na Brdu pri Kranju potrdili status favorita, čeprav se je Nafta dobro upirala rivalu iz Murske Sobote. Črno-beli so do zmage prišli z goloma Maroše in Karničnika v drugem polčasu.

Pokal Slovenije - finale:

NAFTA 1903 - MURA 0:2 (0:0)

Stadion: NNC Brdo pri Kranju, brez gledalcev.
Sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
Strelca: Maroša (48.), Karničnik (73.).
Rumeni kartoni: T. Pirtovšek, Rebernik; Obradović, Gorenc.
Rdeči karton: /.
Nafta 1903: Raduha, Živko, Rebernik, Leuštek, R. Pirtovšek, Paku, T. Pirtovšek, Gergenyi, Ubochioma, Vegh (od 58. Drk), Ploj (od 85. Pozsgai).
Mura: Obradović, Cipot (od 65. Karničnik), Bobičanec, Maruško, Kouter, Kous, Maroša (od 87. Žižek), Horvat (od 87. Šporn), Šušnjara (od 72. Mandić), Šturm, Gorenc.

Prekmurski finale pokala se je pričakovano končal s slavjem črno-belih iz Murske Sobote, ki bodo tako igrali v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni. Drugoligaša iz Lendave, ki je prvič igral v finalu, so ugnali po zadetkih Amadeja Maroše in Žana Karničnika. Murska Sobota je tako prišla do druge pokalne zmage po sezoni 1994/95.

Prvi polčas v nogometnem centru na Brdu pri Kranju ni ponudil posebej razburljivega nogometa. Pričakovano so imeli Sobočani več žogo v svoji posesti in večino tega dela igre tudi pobudo, medtem ko so imeli Lendavčani, ki so pogrešali kaznovane Mitjo Noviniča, Jako Bizjaka in Vedrana Vinka, nekaj boljših minut sredi polčasa.

A ne enim ne drugim ekipi ni uspelo priti do posebej lepe priložnosti. Pri Muri je v tretji minuti z 20 metrov poskusil Luka Bobičanec, a je branil Florijan Raduha, v 35. pa je Matic Maruško iz bližine z desne strani zatresel le zunanji del mreže. Pri Nafti pa je edini nevarnejši poskus sprožil Mihael Rebernik v 22. minuti, Matko Obradović pa ni imel težjega dela.

So pa Sobočani povedli že v 48. minuti, potem ko je Nino Kouter poslal žogo v kazenski prostor, Amadej Maroša pa je pred vrati žogo po tleh poslal v mrežo. Tudi po zadetku je bila Mura boljša na igrišču, med drugim je v 68. minuti poskusil Žan Karničnik, a je bil Raduha na mestu.

V 70. minuti pa so imeli eno redkih priložnosti dotlej tudi Lendavčani, ko je do strela z dobrih desetih metrov prišel Rebernik, a je Obradović žogo ukrotil. Tri minute pozneje je Mura podvojila prednost, z leve je podal Maroša, iz bližine pa je nato zadel Žan Karničnik.

V 77. minuti je imela novo priložnost Nafta, ko je z glavo streljal Rok Pirtovšek, izkazal pa se je Obradović. Na drugi strani je svoje delo dobro opravil tudi Raduha v 82. minuti, ko je ustavil poskus Tomija Horvata, kar je bila zadnja prava priložnost tekme.

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakovali smo takšno tekmo, trdo, obrambno z Naftine strani, ampak smo se na to tudi pripravili. Vloga favorita je v prvem polčasu malce delala težave, sicer pa smo prevladovali od začetka do konca, tako da je osvojitev pokala povsem zaslužena. Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej. Ponosni smo na to."

Dejan Dončić, trener Nafte 1903: "Ponosen na fante, v prvem polčasu smo bili disciplinirani, nevarni iz protinapadov, zavedali pa smo se, da moramo zdržati v prvih desetih, petnajstih minutah drugega polčasa. A smo dobili gol. Nekaj se je porušilo, toda smo se trudili postaviti nazaj, se odprli in prejeli še drugi zadetek. Fantje so dali maksimum. Poznala se je odsotnost treh igralcev, posledično nismo bili toliko nevarni. Je pa vsak finale neka izkušnja, tudi v klubu lahko vidijo, da gremo v pravo smer. Mislim, da smo se tudi slovenski javnosti dobro pokazali in bomo naredili vse, da pridemo v prvo ligo."

Tekst: STA/PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.06.2020 | Pokal Pivovarna Union
    Lendavčani in Sobočani v pričakovanju finala
    V taboru Mure in Nafte odštevajo še zadnje ure do vrhunca pokalnega tekmovanja. Derbi prekmurskih rivalov bo dal pokalnega prvaka, tako Lendavčani kot Sobočani pa napadajo prvi naslov prvaka v zgodovini pred leti novonastalih klubov.
  • 03.04.2018 | 2. SNL
    Strast, čustva in ponos!
    Strast, čustva in ponos! Besede, ki najbolje opišejo nogometni spopad na levem bregu reke Mure. Derbi Mure in Nafte ni zgolj obračun nogometašev, je tudi dvoboj ponosnih Prekmurcev, ki v dobrem in slabem stojijo za svojim klubom ter verjamejo, da ga bodo že v kratkem spodbujali v družbi najboljših na sončni strani Alp.
  • 25.03.2018 | 2. SNL
    Nafta utišala polno Fazanerijo
    Lendavčani ostajajo trn v peti soboške Mure, ki tudi v tokratnem prekmurskem derbiju ni izkoristila številčne premoči. Zmage in treh točk so se po preobratu v drugem polčasu veselili v taboru Nafte, ki tako ostaja v stiku z Dravo, ki je po zaslugi Nastje Čeha dobila še en zanimiv drugoligaški spopad z Radomljami.
  • 24.03.2018 | 2. SNL
    Polne tribune bodo dodatna spodbuda
    Fazanerija bo gostila spopad starih prekmurskih rivalov, nogometašev Mure in Nafte, ki na ligaški razpredelnici zasedajo prvo in tretje mesto. Temperatura v Prekmurju raste iz dneva v dan, obetajo se polne tribune, pričakovanja osrednjih akterjev pa sta predstavila kapetana Alen Kozar in Mitja Novinić.
  • 02.09.2017 | 2. SNL
    Pred polnim stadionom po zmago
    V lendavskem Športnem parku se obeta praznik nogometa. Pristaši prekmurskih rivalov so po vzoru navijačev Maribora, ki so v teh dneh krenili v lov na vstopnice tekem UEFA Lige prvakov, že dan pred tekmo razgrabili dobršen kos dragocen lističev.

DELI NA