Pokal Slovenije: Veržej prek Triglava v 2. krog

Drugoligaš iz Veržeja je pripravil prvovrstno presenečenje v 1. krogu Pokala Slovenije, saj je s 4:2 izločil favorizirani Triglav. Gostitelji so si lepo prednost priborili že na samem začetku srečanja, zadnjeuvrščenemu moštvu Prve lige Telekom Slovenije pa nista pomagala niti dva zadetka Mustafe Nukića, saj je končnica ponovno pripadla Prlekom.

Farmtech Veržej – Triglav 4:2 (2:1)

Gledalcev: 250
Sodnik: Rade Obrenović
Strelci: Mauko 9., Karnet 15./11-m., Ropoša 76., Slana 90. ; Nukić 44., 60.
Rumeni kartoni: Pelcl, Slana ; Djukić, Zolić, Šturm
Rdeči kartoni: /

Farmtech Veržej: Duh (od 55. Andrejč), Slana, Polajžer, Pelcl, Hodnik, Vinkovič, Ropoša, Mauko, Sečko (od 63. Kavaš), Karnet (od 52. Trstenjak), Domjan
Triglav: Curanović, Šturm, Zolić (od 46. Križaj), Nukić, Kongnyuy, Boben (od 81. Peternel), Pokorn, Djukić, Perović (od 46. Đajić), Bubanja, Bukara

V Veržeju je okrog 250 gledalcev spremljalo razburljivo nogometno predstavo, ki se je končala po okusu gostiteljev. Srečanje se je začelo nervozno, s številnimi prekrški, saj je bila tekma izjemno pomembna za obe ekipi. Veržej je namreč drugoligaško sezono začel z dvema porazoma, Triglav pa je na šestih tekmah Prve lige Telekom Slovenije vknjižil eno samo točko. Prvi del tekme je pripadel Prlekom, čeprav so imeli Gorenjci v uvodnih minutah manjšo pobudo. V 9. minuti je za veselje na tribunah poskrbel Mitja Mauko, ki je natančno meril z razdalje ob desni vratnici Darjana Curanovića. Le šest minut kasneje nov šok za varovance Dušana Kosića, najstrožja kazen, zanesljiv izvajalec pa domači kapetan Marko Karnet. Triglavani so se po visokem zaostanku postopoma začeli pobirati in tik pred odmorom znižali rezultat z zadetkom Mustafe Nukića.

Gostujoči strateg je za drugi polčas aktiviral dva rezervista, gostitelji pa so bili že v 55. minuti primorani v menjavo na vratih. Triglav je silovito pritisnil, nekajkrat poizkusil z razdalje in v 60. minuti tudi izenačil z drugim golom Nukića, ki je v tem primeru streljal z glavo. Boljša podoba Triglava in še nekaj zapravljenih priložnosti je napovedovalo popoln rezultatski preobrat, vendar so nogometaši Veržeja uspeli vzpostaviti ravnotežje. Še več, v 76. minuti je obramba Triglava storila novo veliko napako, kar ni motilo Roka Ropoše, ki je hladnokrvno zatresel mrežo Gorenjcev. Za slednje je bil nov zaostanek prevelik zalogaj, saj si do konca srečanja niso uspeli pripraviti nobene zrelejše priložnosti za zadetek. Za nameček so se še enkrat veselili v domačem taboru, potem ko je Niki Slana v devetdeseti minuti dokončno potrdil potnika v drugi krog pokalnega tekmovanja.

Lanski polfinalist Pokala Slovenije se je tako moral posloviti že na prvi stopnici, Veržej pa z nestrpnostjo pričakuje novega nasprotnika, proti kateremu bo skušal spisati novo poglavje v klubski zgodovini.

Odmevi:

Zlatko Gabor, trener Veržeja: »Igralcem moram čestitati, saj so se borili do konca in dali svoj maksimum. Priznati moram, da nas je spremljala tudi sreča, kar pa ne zmanjša profesionalnega pristopa in pametne igre mojih varovancev. Lahko rečem, da je rezultat 4:2 realen, saj smo odigrali dobro tekmo. Tako mi, kot tudi Triglav močno nihamo v prvenstvu, upam pa, da se bomo po tej tekmi dvignili v formi. V naslednjem krogu si želim Maribor in posledično pravo nogometno veselico. Ne nazadnje je pokalno tekmovanje sila nepredvidljivo.«

Jernej Trstenjak, nogometaš Veržeja: »Bila je težka tekma. S srcem in borbenostjo smo dokazali, da lahko premagamo tudi prvoligaša. Nasprotnik je bolje fizično pripravljen, kar se nam je na trenutke poznalo. Na koncu smo vseeno uspeli postaviti stvari na svoje mesto.«

Dušan Kosič, trener Triglava: »Čestitati moram domačinom za napredovanje. Za nami je čudna tekma, za nami so čudni dnevi. Nerealno bi bilo pričakovati, da bi se nam uspelo preko pokalnega tekmovanja uvrstiti v Evropo, je pa to vseeno dobra izkušnja za nas. Videli bomo, kako naprej. Fantje so iz tekme v tekmo manj samozavestni, vedno bolj zakrčeni. Danes smo se nadejali spremebe rezultatskega trenda, ampak je bilo še slabše, kot običajno. Realno gledano, bi morali danes nasprotnika odpraviti vsaj s tremi zadetki razlike, a nismo bili pravi.«

Davor Bubanja, nogometaš Triglava: »Iz tekme v tekmo se nam dogajajo čudne zadeve, kaznovani smo za vsako najmanjšo napako. Nasprotnik je izkoristil popolnoma vse, kar smo mu ponudili in zasluženo zmagal. Nahajamo se v veliki rezultatski krizi, potrebno bo čim hitreje zmagati, da se nam povrne samozavest.«

Pokal Slovenije, 1. krog:

Bled Hirter - Zavrč 0:8 (0:2)
Turnišče - Aluminij 0:7 (0:4)
Krka - Luka Koper 3:0 (2:0)
Koroška Dravograd – Tolmin 2:1 (2:1)
Jadran Dekani – Šenčur 2:3 (1:2)
Dravinja Kostroj - Kalcer Radomlje 1:3 (0:3)
Odranci - Šmartno 1928 0:2 (0:0)
Farmtech Veržej - Triglav Kranj 4:2 (2:1)
S. Rojko Dobrovce - Rudar Velenje 0:9 (0:3)
Brda - AH Mas Tech 1:2 (0:0)
Slatina – Gorica 0:2 (0:0)

Žreb parov 2. kroga Pokala Slovenije bo v petek, 23.8.2013. 

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA