Pokal Slovenije: Prvi polfinalni tekmi

S prvima polfinalnima tekmama se nadaljuje sezona v Pokalu Slovenije. Za nastop v velikem finalu se potegujejo še štiri moštva, ki so se v preteklosti že okitila z naslovom pokalnih zmagovalcev. Prvega finalista bomo dobili po dvoboju med Luko Koprom in Domžalami, medtem ko se bosta za drugo finalno vstopnico udarila štajerska rivala, Maribor in Celje.

Veliki finale bo 20. maja gostila koprska Bonifika.

Pokal Slovenije, polfinale:

14.4.2015, ob 17h: Luka Koper – Domžale

*Povratna tekma: 22.4.2015

Stadion: ŠRC Bonifika Koper, kapaciteta 4.010 sedežev
Sodniki:
Andrej Žnidaršič (glavni), Bojan Ul (1. pomoč), Matej Žunič (2. pomoč), Rafael Ajdovec (4. Sodnik), Dragoslav Perič (dodatni pomočnik), Marko Podgoršek (dodaten pomočnik)
Delegat: Vinko Pokovec
Neposredni prenos: Sport Klub 3
Prepoved nastopa: David Adam in Mitja Lotrič (oba Luka Koper) ter Nejc Skubic in Darko Zec (oba Domžale)

Polfinalna faza pokalnega tekmovanja se začenja v torek, ko na Bonifiki gostujejo Domžale. Kanarčki vse napore usmerjajo prav v Pokal Slovenije, saj so v prvenstvu praktično izgubili vse možnosti za preboj v evropske pokale. O pomembnosti obračuna z Domžalami je zelo zgovorna tudi drastična poteza vodstva Luke Kopra, ki je neposredno po prvenstvenem porazu z Mariborom zamenjalo trenerja. Alena Ščulca je nasledil italijanski strokovnjak Rodolfo Vanoli, ki je na Obali že dokazal svojo vrednost.

Koprska »šok terapija« zagotovo ni razveselila Domžalčanov, ki bodo sedaj imeli zelo težko delo s pripravo na tekmeca. Dvakratni državni prvaki spomladi še niso ujeli jesenske forme, čeprav delujejo iz tedna v teden bolje. Luka Elsner kar na dveh frontah uspešno krmari svojo ekipo proti evropskim pokalom, ki predstavljajo osnovni cilj kluba. Moštvo krasi izjemno disciplinirana in homogena igra, ki pa še ne daje želenih rezultatov v konici napada.

Obe ekipi bosta v torek nekoliko oslabljeni. Gostitelji bodo pogrešali predvsem razigranega Mitjo Lotriča, saj David Adam običajno ne opravlja vloge prvega vratarja. Nabrane kazni so na prvi pogled precej bolj osiromašile Domžalčane, ki so ostali brez pomembnih nogometašev z defenzivnimi karakteristikami, Darka Zeca in Nejca Skubica.

Luka Koper, pot do polfinala: 2. krog: Tabor Sežana-Luka Koper 0:1; Četrtfinale:  Gorica-Luka Koper 3:1, Luka Koper-Gorica 4:1
Luka Koper, najboljši strelec PS 2014/15: Jaka Štromajer (2)
Luka Koper, zmagovalec Pokala Slovenije: 2005/06, 2006/07
Domžale, pot do polfinala: 1. krog: Šmartno 1928-Domžale 0:5; 2. krog: Triglav-Domžale 6:7*; Četrtfinale: Domžale-Olimpija 0:1, Olimpija-Domžale 1:3
Domžale, najboljši strelec PS 2014/15: Uroš Korun (4)
Domžale, zmagovalec Pokala Slovenije:
2010/11

{{poll id=31}}

 

15.4.2015, ob 17h: Maribor – Celje

*Povratna tekma: 21.4.2015

Stadion: Ljudski vrt Maribor, kapaciteta 12.435 sedežev
Sodniki: Dejan Balažič (glavni), Gregor Rojko (1. pomoč), Franci Pavlič (2. pomoč), Goran Mikača (4. sodnik), Asmir Sagrkovič (dodatni pomočnik), Rade Obrenovič (dodatni pomočnik)
Delegat: Danijel Žalik
Neposredni prenos: TV Slovenija 2
Prepoved nastopa: Petar Stojanovič (Maribor)

V drugi polfinalni tekmi se bosta pomerila štajerska predstavnika, ki sta se doslej že dvakrat srečala v finalu pokalnega tekmovanja. Vijoličasti so v spomladanskem delu sezone še nepremagani in v silovitem tempu korakajo proti novemu naslovu državnih prvakov. Najbolj uspešen slovenski klub seveda cilja na dvojno krono, ki pa še zdaleč ne bo lahko dosegljiva. Zahtevna ovira čaka Mariborčane že proti Celju, ki je v aktualni sezoni zasedbo Anteja Šimundže že dvakrat premagalo.

Celjani veljajo za najlepše presenečenje aktualnega tekmovalnega obdobja. Mlada zasedba Simona Rožmana odkrito napada mesto v evropskih pokalih, ob tem pa potrpežljivo čaka na priložnost za drugo klubsko lovoriko. Celjane krasi všečna igra, ki je izrazito podvržena doseganju zadetkov. Ključno vlogo v moštvu ima Benjamin Verbič, ki je v prvenstvu zrežiral že dvanajst golov in osem asistenc. Kljub izvrstnim igram slovenskega reprezentanta pa so rumeno-modri v zadnjem obdobju nekoliko popustili, o čemer priča domači poraz z Rudarjem in remi v Novi Gorici.

Štajerska rivala bosta v sredo zdesetkana predvsem zaradi poškodb. Ante Šimundža že nekaj časa pogreša Željka Filipoviča, medtem ko je po derbiju z Olimpijo pristal na stranskem tiru še Arghus Soares. Za polfinalni nastop je vprašljiv Sintayehu Sallalich, prepoved nastopa pa si je prislužil reprezentant Petar Stojanovič. Celjani nimajo težav s kartoni, vendar zato že celotno pomlad čakajo na povratek »umetnika« Valona Ahmedija.

Maribor, pot do polfinala: 2. krog: Maribor-Kalcer Radomlje 1:0; Četrtfinale: Krka-Maribor 1:2, Maribor-Krka 4:2
Maribor, najboljši strelec PS 2014/15: Damjan Bohar in Luka Zahovič (oba 2)
Maribor, zmagovalec Pokala Slovenije:
1991/92,1993/94,1996/97, 1998/99, 2003/04, 2009/10, 2011/12, 2012/13.
Celje, pot do polfinala: 1. krog: Roltek Dob-Celje 1:6; 2. krog: Zarica Kranj-Celje 1:2; Četrtfinale: Zavrč-Celje 2:3, Celje-Zavrč 2:1
Celje, najboljši strelec PS 2014/15: Sunny Omoregie (5)
Celje, zmagovalec Pokala Slovenije:
2004/05

{{poll id=41}}


Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA