Pokal Slovenije: Odmevi iz tabora Celja in Aluminija

Povratna polfinalna tekma Pokala Slovenije med Celjem in Aluminijem je postregla z izjemno napetim dvobojem, čeprav ekipi nista dosegli zadetka. Obe moštvi sta bila namreč v igri za napredovanje do zadnje minute sodnikovega podaljška, Celjani pa so zadnji sodnikov žvižg dočakali celo z devetimi nogometaši.

»Kot trener si takšnih tekem ne želiš ravno pogosto doživljati, saj je bila tekma resnično zelo stresna,« razmišlja Miloš Rus, ki meni, da so njegovi nogometaši mirnejšo uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja zapravili na prvi tekmi v Kidričevem. »Delček lagodja smo zapravili že na prvi tekmi, ko smo bili v Kidričevem precej boljši nasprotnik in zapravili nekaj priložnosti za lažje delo na povratni tekmi. Vedeli smo, da bo povratna tekma za ekipo Aluminija nekaj posebnega, saj tekmovanje v evropskih pokalih prinaša dodatno motivacijo.«

Celjski strateg ni bil ravno najbolj zadovoljen s prikazanim na povratni tekmi, kar pa je po eni strani razumljivo, saj je bilo na kocki tokrat zares veliko. »V prvem polčasu smo igrali kar zadovoljivo, imeli posest, igro in tudi nekaj lepih priložnosti. Med drugim smo zadeli dve vratnici, kjer bi se tekma zagotovo drugače obrnila, če bi uspeli zadeti. Nekje v sredini drugega polčsasa pa so se začele pojavljati zelo hude težave s poškodbami in za nameček sta sledili še dve izključitvi pred samim zaključkom tekme, tako da nam je vse to pobralo zelo veliko energije. Pokazali smo zares veliko želje, kar se je videlo tudi v sami igri, ki je bila precej nesproščena. Vložek je bil izredno velik in nogometaši so delali precej več napak kot običajno. Najlepši pokazatelj pomembnosti obračuna je sledil po koncu tekme, ko je nogometašem padlo breme z ramen in so zaplesali po zelenici pred pravo nogometno kuliso, ki se je zgodila prvič, od kar sem na mestu prvega trenerja Celja. 2.500 gledalcev je spodbujalo te mlade fante, kar je bila zelo lepa nagrada za tisto, kar smo počeli v zadnjih štirih mesecih,« ni pozabil na pohvale za čudovito podporo s tribun trener Celja, ki se je v nadaljevanju že ozrl proti tekmecu v finalu pokalnega tekmovanja.

»Z Mariborom smo v letošnji sezoni igrali kar uspešno. Dve tekmi smo zmagali in tudi v finalu bomo poizkušali odigrati lepo tekmo. Verjamem, da bo Maribor tudi državni prvak, tako da smo si s samo uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja že zagotovili kvalifikacije v evropskih tekmovanjih. Glavna naloga je torej storjena. Si pa seveda želim za nogometaše, da postanejo zmagovalci tudi karakterno in skušajo vsako tekmo zmagati, biti boljši. Nič drugače ne bo tudi v finalu Pokala Slovenije, katerega bomo seveda poizkušali osvojiiti,«zaključuje Miloš Rus.

Trener Aluminija Edin Osmanović je bil razumljivo nekoliko manj zadovoljen z razpletom tekme, saj meni, da bi si njegova ekipa zaslužila napredovanje v finale pokalnega tekmovanja.»Vedeli smo, da nas v Celju čaka težka tekma, kjer bomo morali nadoknaditi zadetek zaostanka. Tekme nismo najbolje začeli, saj so imeli domačini nekaj pobude v uvodnih desetih minutah. Nato smo vzpostavili ravnotežje in večino tekme tudi prevladovali na igrišču. Bili smo boljši v polju, ustvarjali smo si nekatere priložnosti, zadeli tudi prečko, ki je sicer domačinom kar dvakrat preprečila veselje. Ne glede na vse menim, da bi naša zmaga na včerajšnji tekmi bila popolnoma zaslužena. Mi nismo uspeli zadeti, gostitelji pa so se trudili na vse načine ohraniti prednost s prve tekme, kar se je odražalo tudi v številnih rumenih in dvema rdečima kartonom. Mislim, da smo bili celo boljši nasprotnik na obeh tekmah, ampak pravila so takšna, da zadetek v gosteh pomeni več, tako da nam ne preostane drugega, kot da se osredotočimo nazaj na prvenstvo in za letos pozabimo na pokalno tekmovanje,« je z mislimi že pri naslednjih težkih prvenstevnih tekmah v boju za obstanek trener Aluminija, ki ob tej priložnosti tudi čestita nogometašem Celja za napredovanje.

»Mojim fantom nimam kaj očitati, sem ponosen na njih, saj so odigrali dobro tekmo. Ni se izšlo, tako da moram čestitati Celjanom za uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja in jim zaželeti veliko sreče tudi na evropski poti.«

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA