Pokal Slovenije: Koprčani po tretji naslov, Celjani po drugega

Koprska Bonifika bo v sredo ob 20.30 zaživela v polnem sijaju, saj se bosta za zadnjo prosto domačo lovoriko pomerili ekipi Luke Kopra in Celja. Primorci se želijo s tretjo pokalno trofejo prebiti v evropske pokale, medtem ko nameravajo Štajerci z drugo klubsko lovoriko kronati odlično sezono.

Fantom sem dejal, da se takšnih tekem ne igra, ampak zmaguje,” je pred sredinim spektaklom dejal Rodolfo Vanoli, ki se bo s Koprom podal v lov na tretjo pokalno lovoriko. Kanarčki so se z naslovom pokalnih prvakov doslej okitili v sezonah 2005/06 in 2006/07, ko so na prestolu nasledili prav Celjane. Slednji veljajo za nekakšne osmoljence velikih finalov Pokala Slovenije, saj so doslej dobili le eno od sedmih tekem. Kanarčki so na zadnji stopnici klonili le enkrat.

Mi smo naš cilj že izpolnili, tako da smo se razbremenili določenega pritiska, ki smo si ga sicer sami ustvarili. Finale Pokala Slovenije prihaja za nas v idealnem času, saj smo maksimalno pripravljeni in v dobri formi. Z naše strani pričakujem fantastično tekmo, se pa strinjam z gospodom Vanolijem, ki je dejal, da se takšna tekma igra na zmago,” je predstavil pričakovanja Simon Rožman, ki si je s Celjem preko prvenstva že uspel zagotoviti mesto v evropskih pokalih.

Odlično celjsko sezono je pohvalil tudi trener Kopra, ki si s svojimi varovanci prizadeva prebiti na mednarodno prizorišče prav preko finala slovenskega pokala. “Celjane izjemno spoštujemo in jim tudi čestitamo za odlično sezono, vendar verjamem v naš klub in sem prepričan, da bodo fantje iztisnili iz sebe svoj maksimum. Mi smo odlično pripravljeni, predvsem pa osredotočeni na nalogo, ki nas čaka,” je odločen Vanoli, ki slabši prvenstveni formi ne pripisuje večjega pomena. “V preteklih tednih smo nekoliko premešali igralski kader, saj smo želeli preveriti formo mlajših nogometašev. Prvenstvo že dolgo ni več v prvem planu. Osredotočeni smo zgolj na pokalno tekmovanje, kjer boste zagotovo videli popolnoma drugačen Koper.”

Oba trenerja sta imela v zadnjem času obilico težav s poškodbami. V vrstah Primorcev je največ neznank okrog vratarja Vasje Simčiča, ki pa bo verjetno nared za veliki finale, tako kot na drugi strani Matic Kotnik, ki jo je nesrečno skupil na zadnji prvenstveni tekmi. Koprčanom je nedavno povzročalo skrbi tudi zdravstveno stanje Mateja Palčiča, Denisa Haliloviča, Ivice Guberca in Seada Hadžibuliča, medtem ko so se Celjani ukvarjali s poškodbami Blaža Vrhovca, Danijela Miškiča, Valona Ahmedija, Marka Krajcerja in Matica Žitka. Zdravstvena kartona obeh finalistov sta dobro popisana, vendar Vanoli in Rožman verjameta, da bosta na Bonifiki lahko računala na kompletno zasedbo najboljših igralcev.

Na svoj račun bodo zagotovi prišli tudi gledalci. “Pričakujem pravi spektakel za vse ljubitelje nogometa. Igranje na domačem stadion zagotovo predstavlja veliko spodbudo, vendar se na to vseeno ne smemo preveč ozirati. Potrebno je misliti le na igrišče, biti skoncentriran in pokazati Koper iz pretekle sezone,” o vlogi dvanajstega igralca razmišlja strateg gostiteljev, ki se zaveda, da bodo za dobro vzdušje poskrbeli tudi celjski navijači.

Trenutno drugouvrščeno moštvo prvenstva bo prišlo na Bonifiko spodbujati več kot 500 gledalcev, kar izjemno veseli tudi celjskega taktika. “Vesel sem, da so se naši navijači poistovetili z nami in nas začeli spoštovati preko vsebine. Mislim, da si fantje to zaslužijo, je pa to za Celje zares velika stvar. Navijači vedo, kaj lahko od nas pričakujejo, jaz pa jim obljubljam, da bomo v maksimalni formi. Veseli smo, da je takšen odziv in verjamem, da se bodo tudi fantje zelo lepo počutili,” je zaključil Rožman.

Finale Pokala Slovenije:

20.5. ob 20.30: Luka Koper – Celje

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta (4.020 sedežev)
Vstopnina: 10 eur (5 eur: otroci do 14. leta)
Sodniki: Slavko Vinčič, Tadej Friš, Uroš Benc, Bojan Šinkovec, Bojan Mertik in Dejan Balažič
Delegat: Alojz Kovačič
Prepoved nastopa: /
Televizijski prenos: TV Slovenija 2
Tekstovni prenos: NZS.si

FC Koper, zmagovalec Pokala Slovenije:

2005/06

CMC Publikum – Anet Koper 4:6 (1:1, 0:1) – po 11m
Strelci: Rusič 75., Rudonja 5.

2006/07

FC Koper – Maribor 1:0
Strelec: Rajčevič 80.


FC Koper, pot do finala Pokala Slovenije:

2. krog:

Tabor Sežana – FC Koper 0:1 (0:0)
Strelci: Štromajer 80.

Četrtfinale:

ND Gorica – FC Koper 3:1 (1:0)
Strelci: Majcen 37., Napoli 47., Innocenti 56.; Lotrič 36.

FC Koper – ND Gorica 4:1 (1:1)
Strelci: Štromajer 30., Gregorič 57., Štulac 92., Pučko 98.; Hentz 45./11-m

Polfinale:

FC Koper – Domžale 1:0 (1:0)
Strelci: Guberac 5.

Domžale – FC Koper 1:1 (0:0)
Strelci: Črnic 69.; Halilovič 61.

NK Celje, zmagovalec Pokala Slovenije:

2004/05

CMC Publikum – Hit Gorica 1:0
Strelec: Sulejmanovič

NK Celje, pot do finala Pokala Slovenije:

1. krog:

Dob – Celje 1:6 (1:1)
Strelci: Bilali 29. (ag); Omoregie 10., Gobec 48./11-m, Djermanovič 68., Miškič 79., Žurej 84., Češnjevar 90. (ag)

2. krog:

Kranj – Celje 1:2 (1:0)
Strelci: Robnik 28.; Omoregie 55., 57.

Četrtfinale:

Zavrč - Celje 2:3 (1:1)
Strelci: Datkovič 43., Matjašič 78.; Žurej 17., Ahmedi 56., Omoregie 75.

Celje – Zavrč 2:1 (0:1)
Strelci: Verbič 47., Omoregie 70.; Matjašič 39.

Polfnale:

Maribor – Celje 2:3 (0:1)
Strelci: Tavares 53., Volaš 66.; Omoregie 11., Vrhovec 88., Lendrič 93.

Celje-Maribor 0:0

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA