Pokal Slovenije: Danes prvi četrtfinalni boji

V igri za kristalno lovoriko je ostalo le še osem klubov, ki so z mislimi že pri prvih tekmah četrtfinala pokalnega tekmovanja. V sredo, 21. oktobra, bomo pospremili dvoboje med Olimpijo in Celjem , Rudarjem in Mariborom ter Zavrčem in ptujsko Dravo, edinim predstavnikov druge slovenske nogometne lige. Domžale in Luka Koper bosta prvo tekmo odigrala 28. oktobra.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:

21.10.2015 ob 17.30: Olimpija – Celje

Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Matic Fink
Neposredni prenos: Sportklub 1

Vodilno moštvo prvenstva bo skušalo dobro formo potrditi tudi v pokalnem tekmovanju, kjer praviloma ne dosega večjih uspehov. Ljubljančani se namreč doslej niso uspeli prebiti dlje od polfinala, medtem ko so Celjani edino klubsko lovoriko osvojili prav v Pokalu Slovenije. Grofi se sicer spopadajo s skromnimi rezultati, saj se že dalj časa nahajajo na samem dnu prvenstvene razpredelnice. Pokalno tekmovanje jim prinaša priložnost za celjenje ligaških ran in bržkone tudi edino odprto pot do evropskih pokalov. Iztok Kapušin upa, da bo Enis Đurkovič proti »svojemu« klubu še dodatno motiviran, Marijan Pušnik pa bo moral najti rešitev na bočnem položaju zaradi kaznovanega Matica Finka.

Marijan Pušnik, trener Olimpije: »Za nas je pokalno tekmovanje enako pomembno kot nastopanje v državnem prvenstvu. Če želimo nekega dne postati stalnica v vrhu slovenskega klubskega nogometa, potem moramo stremeti k uspešnosti v obeh domačih tekmovanjih. Celje zagotovo ne bomo podcenjevali, saj gre za mlado in nadarjeno moštvo, ki lahko preseneti v vsakem trenutku. Naš cilj pa je jasen – uvrstitev v polfinale pokala.«

Marko Krajcer, branilec Celja: »Menim, da smo dobro pripravljeni, kar smo navsezadnje pokazali tudi proti Mariboru. Danes moramo ponoviti našo predstavo iz večjega dela te tekme, glavni cilj pa je seveda aktiven rezultat in dobro izhodišče pred povratnim obračunom v Celju.«

21.10.2015 ob 18.00: Rudar Velenje – Maribor

Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Na Mestnem stadionu ob jezeru se še drugič v tej sezoni nadejajo gostovanja državnih prvakov. Ligaški obračun ni dal zmagovalca, vendar so dva meseca kasneje razmerja moči nekoliko drugačna. Tu ciljamo predvsem na formo vijoličastih, ki igrajo pod vodstvom Krunoslava Jurčiča vse bolje. Mariborčani so med tednom vpisali sedmo prvenstveno zmago, medtem ko so Velenjčani vknjižili že šesti remi. V taboru najtrofejnejšega slovenskega kluba vsako sezono ciljajo na dvojno krono, čeprav se jim kristalna lovorika v zadnjih letih izmika. Visokih pokalnih ambicij tokrat ne skrivajo niti Velenjčani, ki pa vlogo favorita razumljivo prepuščajo nogometašem iz štajerske prestolnice.

David Kašnik, branilec Rudarja: »Pokal je najhitrejša in najlažja pot do Evrope, zato si želimo to izkoristiti. V četrtfinalu nas čaka Maribor, ki je spet ujel pravo formo. Pred nami je prva tekma, na kateri bo potrebno zaigrati pametno in si pripraviti dobro izhodišče pred povratno tekmo v Mariboru. Prepričani smo, da smo dovolj kvalitetni, da lahko pripravimo presenečenje

Krunoslav Jurčič, trener Maribora: »Rudar je ekipa z željo po igri, s številnimi tehnično podkovanimi posamezniki in z ustrezno agresivnostjo. Za nas je dobrodošlo spoznanje, da so se vrnili igralci, ki so vmes manjkali, kar nam omogoča večji izbor. Ob tem imamo številne mlade nogometaše, ki so že pokazali, da lahko prevzamejo breme. In ga bodo prevzeli

21.10.2015 ob 18.00: Zavrč – Drava Ptuj

Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: /

Zelo zanimiv dvoboj se obeta tudi v Halozah, saj se bosta med sabo udarila lokalna rivala. Zavrčani bodo naskakovali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Petra Paculta, ki je v petek debitiral z ligaškim porazom proti Gorici. Pretekli konec tedna ni šlo niti vse po načrtih Drave, trenutno vodilne ekipe druge slovenske nogometne lige, ki je na gostovanju v Tolminu iztržila zgolj točko. Pričakujemo lahko lepo število gledalcev, ki bodo na delu videli kar nekaj nogometnih zvezdnikov. V domačem taboru se ponašajo z Albertom Riero in Zlatanom Muslimovićem, gostje pa stavijo na zimzelenega Nastjo Čeha.

Aleks Pihler, vezist Zavrča: »Pričakujemo zanimivo tekmo že zaradi rivalstva in bližine klubov. Veliko število navijačev, ki jih pričakujemo, pa bo tekmi dalo še dodaten naboj. Razmišljamo izključno o zmagi, hkrati pa se zavedamo, da bo potrebno odgarati obe tekmi za napredovanje v polfinale.«

28.10.2015 ob 18.00: Domžale – Luka Koper    

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA