Pogled v pomlad: Kalcer Radomlje

V nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije bodo z najmanj zaželenega položaja krenili Radomljani. Aktualni prvak 2. SNL je jeseni najtežje polnil točkovno malho in si pred prvim tekmecem nabral devet točk zaostanka.

Po Dejanu Djuranoviču, Janiju Žilniku in Davea McDonougha, ki je kot začasna rešitev vskočil v zaključku jesenskega dela prvenstva, se bo spomladi z radomeljskim izzivom spoprijel Robert Pevnik. Polzeljan, ki je pred nekaj meseci nazadnje vodil Celjane, je stari znanec radomeljskega kluba, saj je mlinarje dvakrat vodil že v drugoligaški konkurenci. Povratnika na radomeljsko klop čaka zahtevna naloga, saj si njegova zasedba v prvem delu prvenstva nabrala nekaj zaostanka za ligaško konkurenco. Zmaga in šest neodločenih izidov je bilo dovolj za devet točk, kar je polovica izkupička devetouvrščenih Kidričanov.

A že uvodno spomladansko dejanje Radomljanom ponuja priložnost, da stopijo zaostanek za še drugim poletnim povratnikom v Prvo ligo Telekom Slovenije, saj se bosta tekmeca z repa razpredelnice udarila v prvi tekmi nadaljevanja sezone. Radomeljsko slavje v dvoboju z Aluminijem bi lahko že v prvem spomladanskem dejanju zapletlo boj za obstanek, za nameček pa se bosta tekmeca konec aprila pomerila tudi v Kidričevem. Na zasledovalca z dna lestvice pa morajo biti pozorni tudi osmi Krčani, ki lahko z jesenskim točkovnim izkupičkom s kotičkom očesa pogledujejo tudi proti boju za sredino lestvice.

 

Pripravljalne tekme

Radomeljski nogometaši so jesenske preizkušnje gostili v Domžalah, uvodni del priprav pa je četa trenerja Roberta Pevnika opravila v Športnem parku Radomlje. So se pa Radomljani dvakrat odpravili tudi v toplejše kraje, v začetku februarja v hrvaško Istro, kmalu zatem pa še v hercegovsko Medžugorje, od koder se bodo rumeni vrnili teden dni pred nadaljevanjem prvenstva. Za zdaj so Radomljani odigrali šest pripravljalnih tekem.

Rumeni se lahko pohvalijo s skalpom madžarskega prvoligaša Gyirmota, mrežo katerega je zatresel Luka Gajić, ki je zadel tudi za remi v tekmi z Mladostjo Lučani, peto ekipo srbskega prvenstva. Uvodoma je po štirih doseženih zadetkih padel Šenčur, pred selitvijo v Bosno in Hercegovino pa so Radomlje na domači zelenici v sosedskem dvoboju ugnale tudi Dob. Radomljani so moči merili tudi z dvema bosansko-hercegovskima drugoligašema, obračun z GOŠK Gabelo ni ponudil zadetkov, Čapljina je bila boljša z izidom 2:0.

 

Zimski prestopi

V radomeljski zasedbi so tik pred zaključkom zimskega prestopnega roka prestavili zgolj enega novinca, a se je v pripravljalnih tekmah v rumeni opravi znojilo še nekaj novih obrazov, ki pa za zdaj še niso dočakali uradne potrditve. Že zdaj pa je jasno, da bo Radomljam v lovu na obstanek pomagal Leo Ejup. Dolenjski branilec, ki ima z bojem za obstanek že precej izkušenj iz časov igranja za Krko, po selitvi v Stožice v dresu Olimpije ni dočakal priložnosti, zmaji pa so ga posodili do konca letošnje sezone.

V primerjavi z jesenskim delom sezone večjega števila odhodov ni bilo, Liridon Osmanaj je novega delodajalca našel v Katarju, Gregor Kosec bo kot posojen zaigral za Ivančno Gorico in Tomaž Avbelj pa bo igral za sosednji Dob. Ob Robertu Pevniku pa je okrepljen tudi strokovni štab, saj glavnemu strategu pri delu pomagata zdaj že nekajletni sodelavec Kei Hošikava in Milan Anđelković, ki je še jeseni tvoril obrambni blok mlinarjev.

Tako kot v boju za vrh lestvice ter mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, se tudi na dnu razpredelnice obeta še pester spopad, saj Radomljani 15 krogov pred koncem sezone puške še niso vrgli v koruzo.

Tekst: NZS
Grafika: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Radomlje
    Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 08.04.2024 | Prva liga Telemach
    V Radomljah predstavili novega trenerja, mlinarje bo vodil Darjan Slavic
    Darjan Slavic je novi trener članske ekipe Radomelj. Enainštiridesetletni Prekmurec bo skušal rumeno-črne v zaključku letošnjega prvenstva popeljati do obstanka v Prvi ligi Telemach.
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom vodil Radomlje, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bogatinov ni več trener Radomelj
    Oliver Bogatinov po sporazumni prekinitvi sodelovanja ni več trener Radomelj, ki jih je vodil od začetka leta 2024. Ekipo bosta do nadaljnjega vodila Luka Žinko in Dragan Čadikovski.

DELI NA