Podaljški osrečili zmaje

Olimpija je zadnji polfinalist letošnje sezone Pokala Pivovarna Union. Ljubljančani so odpor lendavske Nafte strli šele v polurnem podaljšku, ko je zmaje z nebeškim skokom odrešil Andres Vombergar.

Mreži se v rednem delu srečanja nista tresli, čeprav si je Olimpija pripravila več priložnosti. V prvem polčasu je bil najaktivnejši Radivoj Bosić, ki je prvič sprožil že v šesti minuti. Isti igralec je bil nevaren tudi v 25. minuti, ko pa je nevaren udarec blokiral Žiga Živko. Štiri minute kasneje je strel Srba zaustavil Florijan Raduha, ki je bil na preizkušnji tudi tik pred odmorom. Po predložku v kazenski prostor je z bližine streljal Enrik Ostrc, a je dvoboj pripadel Raduhi.

Goran Stanković je pred pričetkom drugega polčasa v slačilnici pustil Žana Baskero, Svita Sešlarja in Gala Kureža, v igro pa sta vstopila Đorđe Ivanović in Andres Vombergar. V 55. minuti je zadišalo po ljubljanskem vodstvu. Nino Pungaršek je sprožil z vrha kazenskega prostora, zadel prečnik, žoga pa ob odbitku v tla ni prečkala črte. 

Devet minut kasneje je Vombergar žogo spravil v gol, a pri tem igral z roko, v 67. minuti pa je Raduha izjemno nevaren udarec Bosića. Pravi Bosić je v 93. minuti z rdečim kartonom predčasno zaključil tekmo, ki se je nadaljevala v polurni podaljšek.  

Z igralcem več je tudi Nafta postala nevarnejša. Lendavčani, ki so bili nekajkrat nevarni že v rednem delu tekme, so prvič zapretili v tretji minuti podaljška. Jaka Bizjak je sprožil z leve strani kazenskega prostora, diagonalni udarec pa je poletel mimo leve vratnice. Poskusi Szaba in Oštreka ter na drugi strani Ostrca niso bili dovolj natančni, pred koncem prvega podaljška pa se je izkazal Nejc Vidmar, ki je zaustavil strel Mihaela Rebernika.

V drugem podaljšku so prvi zapretili Lendavčani, a se Vidmar v 109. minuti, ko je žoga Maksimenka ob pacu zadela v roko, ni pustil premagati. So se pa dve minuti kasneje veselili v taboru Olimpije. Uroš Korun je poslal dolg predložek z desne strani igrišča, na oddaljenejši vratnici pa je bil najvišji Andres Vombergar. Argentinski Slovenec je sprožil z glavo in z lob udarcem premagal Florijana Raduho.

Lendavčani so po golu prvič zapretili v 115. minuti, diagonalni strel Jake Bizjaka pa je zgrešil ljubljanska vrata. Bence Szabo je dve minuti zatem, po strelu s 25 metrov, meril mimo leve vratnice, v zadnji minuti podajška pa gol Žige Živka ni obveljal, saj je bil asistent Nermin Haljeta pred tem v prepovedanem položaju. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA