01.10.2020 | 1. SFL
Pod drobnogledom igra s pivotom in napad Silika

S tekmami 4. kroga se nadaljuje državno prvenstvo. Vodilni Dobovec odhaja v Zagorje, takisto vodilni Ptuj pričakuje Bronxe, pri Miletu Simeunoviču in Siliku gostuje Litija, derbi spodnjega dela je v Ljutomeru, Sevnica gosti Oplast.

1. SFL, 4. krog, 2.10.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Bronx Škofije (20.00)
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.30)
KMN Tomaž Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
Siliko Vrhnika – FC Litija (20.30)

Vrhniški Siliko na prvo zmago v tej sezoni še čaka, po treh krogih so pri porazu in dveh remijih. „Dobro smo, kar solidno smo trenirali, pred nami je petkova tekma proti Litiji,“ nas pozdravi Mile Simeunovič, nekdanji futsal mojster (med letoma 2010 in 2014 je bil tudi član Litije), ki je peto leto trener Silika. „Pripravili smo. A eno je tekma, drugo pa trening. Upam na najboljše, da pokažemo kaj znamo in otežimo delo Litije,“ poudari Simeunovič, ki se zaveda, da ima njegova ekipa težave v napadu. „To je še vedno naša hiba. Bolje pa igramo proti ekipam, ki imajo več žogo v svoji posesti. Verjamem, da bo tako tudi v petek,“ nadaljuje Simeunovič. V Litiji je Mile igral, v tej sezoni pa je še ni podbrobneje spremljal.

Brez Popovića

„Zagotovo so boljše pripravljeni in uigranejši, kot so bili na prijateljski tekmi in na tekmi superpokala. Dvigajo se,“ nadaljuje trener Silika in spomni na glavno orožje Litije:
„Imajo dva vrhunska pivota, krasi jih dobra igra na tem igralnem položaju. Če ne bomo omejili te igre, ustaviti se je ne da, potem imamo nekaj možnosti,“ Simeunovič spomni predvsem na trojec Jonhn Lennon, Denis Totoškovič, Luka Jamnik, slednjega sicer sedaj v Litiji koristijo na strani, na mesto pivota pa ga je že v dresu FSK Stripyja postavil selektor Slovenije Tomislav Horvat. Siliko bo zavoljo poškodbe brez Stefana Popovića.

13. medsebojna

Da dobro vadijo, pa povedo v Litiji, kjer pa se Gašper Vrhovec in ekipa zavedajo, da je pred njimi zahtevna tekma, težko gostovanje.
„Mile Simenovič že vrsto let z ekipo dobro dela, izkušeni so,“ poudari Vrhovec, tudi trener zasedbe. V mestu ob Savi so temeljito preučili Siliko. „Spremenili so igro v napadu,“ prične Vrhovec, potem pa dodaja: „Imajo nov sistem igre v napadu, kjer nimajo pivota, zato malce drugačen sistem igre. Veliko je situacij „4:0“, zelo so neugodni, veliko je utekanj po oddani žogi, to so klasični kratki sprinti v globino,“ pove Vrhovec, ki bo imel to pot na voljo vse razpoložljive sile, vključno s povratnikom Nikom Jeličem. To bo sicer 13. medsebojna tekma, devet jih je dobila Litija, eno Siliko, ostali dve sta se končali z delitvijo plena.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA