01.10.2020 | 1. SFL
Pod drobnogledom igra s pivotom in napad Silika

S tekmami 4. kroga se nadaljuje državno prvenstvo. Vodilni Dobovec odhaja v Zagorje, takisto vodilni Ptuj pričakuje Bronxe, pri Miletu Simeunoviču in Siliku gostuje Litija, derbi spodnjega dela je v Ljutomeru, Sevnica gosti Oplast.

1. SFL, 4. krog, 2.10.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Bronx Škofije (20.00)
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.30)
KMN Tomaž Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
Siliko Vrhnika – FC Litija (20.30)

Vrhniški Siliko na prvo zmago v tej sezoni še čaka, po treh krogih so pri porazu in dveh remijih. „Dobro smo, kar solidno smo trenirali, pred nami je petkova tekma proti Litiji,“ nas pozdravi Mile Simeunovič, nekdanji futsal mojster (med letoma 2010 in 2014 je bil tudi član Litije), ki je peto leto trener Silika. „Pripravili smo. A eno je tekma, drugo pa trening. Upam na najboljše, da pokažemo kaj znamo in otežimo delo Litije,“ poudari Simeunovič, ki se zaveda, da ima njegova ekipa težave v napadu. „To je še vedno naša hiba. Bolje pa igramo proti ekipam, ki imajo več žogo v svoji posesti. Verjamem, da bo tako tudi v petek,“ nadaljuje Simeunovič. V Litiji je Mile igral, v tej sezoni pa je še ni podbrobneje spremljal.

Brez Popovića

„Zagotovo so boljše pripravljeni in uigranejši, kot so bili na prijateljski tekmi in na tekmi superpokala. Dvigajo se,“ nadaljuje trener Silika in spomni na glavno orožje Litije:
„Imajo dva vrhunska pivota, krasi jih dobra igra na tem igralnem položaju. Če ne bomo omejili te igre, ustaviti se je ne da, potem imamo nekaj možnosti,“ Simeunovič spomni predvsem na trojec Jonhn Lennon, Denis Totoškovič, Luka Jamnik, slednjega sicer sedaj v Litiji koristijo na strani, na mesto pivota pa ga je že v dresu FSK Stripyja postavil selektor Slovenije Tomislav Horvat. Siliko bo zavoljo poškodbe brez Stefana Popovića.

13. medsebojna

Da dobro vadijo, pa povedo v Litiji, kjer pa se Gašper Vrhovec in ekipa zavedajo, da je pred njimi zahtevna tekma, težko gostovanje.
„Mile Simenovič že vrsto let z ekipo dobro dela, izkušeni so,“ poudari Vrhovec, tudi trener zasedbe. V mestu ob Savi so temeljito preučili Siliko. „Spremenili so igro v napadu,“ prične Vrhovec, potem pa dodaja: „Imajo nov sistem igre v napadu, kjer nimajo pivota, zato malce drugačen sistem igre. Veliko je situacij „4:0“, zelo so neugodni, veliko je utekanj po oddani žogi, to so klasični kratki sprinti v globino,“ pove Vrhovec, ki bo imel to pot na voljo vse razpoložljive sile, vključno s povratnikom Nikom Jeličem. To bo sicer 13. medsebojna tekma, devet jih je dobila Litija, eno Siliko, ostali dve sta se končali z delitvijo plena.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Debi Džafića, gostje ostali brez kapetana
  V trenažni proces so se vrnili tudi v taboru KMN Bronx. Treninge je zavoljo odsotnosti trenerja Marka Hrvatina vodil Slaven Radiškovič, Hrvatin pa bo jutri na klopi ekipe, ki prihaja v Litijo.

DELI NA