03.07.2023 | 1. SŽNL
Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17

Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.

Pred začetkom žreba, vodila in opravila ga je Renata Podviz Čeferin, je bila na sporedu še podelitev nagrad za dosežke v pretekli tekmovalni sezoni 2022/23. Tako je Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) dobila priznanje najboljše strelke za 51 doseženih golov v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Njena klubska kolegica Zala Omerza je bila prva strelka (28 golov) v tekmovanju DU17. V fair play konkurenci članic so slavile Ajdovke, za njimi so se zvrstile ŽNK Mura Nona in ŽNK Cerklje.

Pri članicah devet ekip

V 32. sezoni SŽNL bo v ligi sodelovalo devet ekip. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona. Tekmovanje se začne 13. avgusta.

V prvem krogu štirje

Po začetku ligaškega tekmovanja se začela tudi 25. sezona pokalnega tekmovanja, v katerega se je letos prijavilo 10 ekip, tekmovanje pa bo potekalo v štirih krogih. V prvem bo sodelovala četverica, ki se bo borila za dve vozovnici za četrtfinale. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona.

14 ekip v DU17

V nedeljo, 27. avgusta, bo na sporedu 1. krog v kategoriji U17, kjer bo igralo 14 ekip, naslov prvakinj brani ekipa ŽNK Radomlje Medex.

SŽNL, 1. krog, 13.8.
ŽNK Krim – ŽNK Gažon
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Drava Ptuj
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex

Primorje Gaia Naturelle prost v 1. krogu

DU17, 1. krog, 27.8.
DNK Trbovlje – ŽNK Cerklje Ambrož team
ŽNK Goričko Stanjevci – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – NŠ ŽNK Radlje
NK MB Tabor – ŽNK Radomlje Medex
ŽNK Žalec – ŽNK Mura Nona
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mons Claudius Rogatec
ŽNK Aluminij – Primorje Gaia Naturelle

Ženski pokal NZS 23/24, 1. krog, 24.8.
ŽNK Radlje – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – ŽNK Drava Ptuj

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

DELI NA