Po žrebu: IB Interblock : Domžale
Prvi polfinalni par letošnjega Hervis pokala Slovenije sestavljata tekmeca osrednjeslovenske regije. 20. aprila se bosta v Šiški pomerila domači Interblock in Domžale. Drugo moštvo prvoligaškega tekmovanja se bo tako pomerilo z edinim drugoligašem, ki je doslej ugnal že Gorico in Primorje.

Zdenko Verdenik: “Težko je reči, da smo kakorkoli navdušeni, za nas je vsak nasprtonik maksimalno resen.”

Darko Birjukov: “Interblock je zelo dobra ekipa z izrednim strokovnjakom. Jasno je, da če so prišli v polfinale, to ne more biti slučaj."

Manj sta se nasprotnikom posvečala nogometaša, ki pravita da zanje ni pomembno proti komu igrajo. Pomembna je igra lastnega moštva in zadetki, ki s sabo nosijo zmago.

Matej Rapnik: “Nisem imel nikakršnih želja. Kogarkoli bi dobili, moja reakcija bi bila enaka. Na igrišču bomo poskušali pokazati, kako izgleda naša homogena ekipa. Sreča je, da se nogomet igra na igrišču in ne na papirju in menim, da imamo tudi v polfinalu dobre možnosti za napredovanje.”

Dalibor Teinovič: “Prepričan sem, da ne bo lahko. Srečamo se dvakrat, zato je vse mogoče."

In kakšne so možnosti moštev? Po tem, ko si je Birjukov oddahnil, ker jim je žreb prizanesel z Mariborom, pa v taboru Interblocka vztrajajo, da so, ne glede na nižjekategornika, vseeno nasprotnik, na katerega velja biti pozoren.

Darko Birjukov: “Dejansko se obetata dve zanimivi tekmi, sam pa se ne bi strinjal s kolegom Verdenikom, da se ve, kdo je v tekmi favorit. Možnosti so 50:50.”

Zdenko Verdenik: “Možnosti so v področju presenečenja, tudi doslej pa smo že pokazali, da lahko igramo s prvoligaši. Tu bomo seveda naredili vse, da dosežemo maksimalen rezultat.”

Res je, da se je z garderobe ljubljanskega moštva poslovil prvi vratar Ažbe Jug, a tudi domžalani bodo v spomladanski del sezone stopili nekoliko spremenjeni. Bolj kot karkoli pa v pokalu štejejo trenutna forma, želja po zmagi in faktor presenečenja, ki je že ničkolikokrat prinesel zmago tistim, na katere sploh nismo računali.

Tekst in video: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
  V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.
 • 26.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Celjani so se opekli v Lendavi, Domžale izgubile v Novi Gorici, Podvinci izločili Tabor
  Med torkom in nedeljo smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Domžale so klonile v Novi Gorici, Nafta pa je izločila ekipo Celja. Presenečenje so pripravili tudi Podvinci, ki so na domačem igrišču premagali Tabor iz Sežane.
 • 06.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Na Brdu pri Kranju izžrebani pari tretjega kroga Pokala Pivovarna Union
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil 6. novembra 2023 izveden žreb šestnajstine finala enega najbolj pričakovanih tekmovanj v slovenskem nogometnem koledarju – Pokala Pivovarna Union.
 • 19.08.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se boj za pokalno lovoriko, prve tekme že danes
  Maja so se naslova pokalnih prvakov veselili nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so v velikem finalu premagali ekipo Maribora, že danes pa se pričenjajo boji za pokalno lovoriko v sezoni 2023/24.
 • 06.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po dramatični končnici do dvojne krone
  Nogometaši Olimpije so po naslovu državnega prvaka osvojili tudi pokalni naslov. V finalu Pokala Pivovarne Union so v knežjem mestu po podaljšku z izidom 2:1 premagali Maribor.
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pomembne informacije za obiskovalce pred finalom Pokala Pivovarna Union
  Za ogled finalne tekme Pokala Pivovarna Union vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo in se na prizorišče odpravijo pravočasno
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor in Olimpija napovedujeta odprto igro v pokalnem finalu
  V Celju bo v soboto na sporedu novo srečanje velikih nogometnih tekmecev Maribora in Olimpije, že peto te sezone, ki bo tokrat odločalo o pokalni lovoriki. Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Moštvi napovedujeta odprto igro.
 • 28.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Dvojni pokalni derbi: Vse informacije o vstopnicah
  6. maja bo v Celju potekal veliki finale Pokala Pivovarna Union. V ženskem finalu se bosta pomerili ekipi ŽNK Olimpije in ŽNK Mure Nona, medtem ko se bosta v moškem finalu udarila Olimpija in Maribor. Vstopnice so v prodaji.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
  V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor s preobratom do pokalnega finala
  Maribor je prvi finalist Pokala Pivovarna Union! V Slovenski Bistrici so pripravili pravi nogometni praznik, gostitelji pa so v uvodu drugega polčasa povedli z golom Nina Kukovca, a so Mariborčani hitro prišli do preobrata. Ob avtogolu Janežiča sta za finale zadela še Marko Tolić in Aljaž Antolin.

DELI NA