Po žrebu: IB Interblock : Domžale
Prvi polfinalni par letošnjega Hervis pokala Slovenije sestavljata tekmeca osrednjeslovenske regije. 20. aprila se bosta v Šiški pomerila domači Interblock in Domžale. Drugo moštvo prvoligaškega tekmovanja se bo tako pomerilo z edinim drugoligašem, ki je doslej ugnal že Gorico in Primorje.

Zdenko Verdenik: “Težko je reči, da smo kakorkoli navdušeni, za nas je vsak nasprtonik maksimalno resen.”

Darko Birjukov: “Interblock je zelo dobra ekipa z izrednim strokovnjakom. Jasno je, da če so prišli v polfinale, to ne more biti slučaj."

Manj sta se nasprotnikom posvečala nogometaša, ki pravita da zanje ni pomembno proti komu igrajo. Pomembna je igra lastnega moštva in zadetki, ki s sabo nosijo zmago.

Matej Rapnik: “Nisem imel nikakršnih želja. Kogarkoli bi dobili, moja reakcija bi bila enaka. Na igrišču bomo poskušali pokazati, kako izgleda naša homogena ekipa. Sreča je, da se nogomet igra na igrišču in ne na papirju in menim, da imamo tudi v polfinalu dobre možnosti za napredovanje.”

Dalibor Teinovič: “Prepričan sem, da ne bo lahko. Srečamo se dvakrat, zato je vse mogoče."

In kakšne so možnosti moštev? Po tem, ko si je Birjukov oddahnil, ker jim je žreb prizanesel z Mariborom, pa v taboru Interblocka vztrajajo, da so, ne glede na nižjekategornika, vseeno nasprotnik, na katerega velja biti pozoren.

Darko Birjukov: “Dejansko se obetata dve zanimivi tekmi, sam pa se ne bi strinjal s kolegom Verdenikom, da se ve, kdo je v tekmi favorit. Možnosti so 50:50.”

Zdenko Verdenik: “Možnosti so v področju presenečenja, tudi doslej pa smo že pokazali, da lahko igramo s prvoligaši. Tu bomo seveda naredili vse, da dosežemo maksimalen rezultat.”

Res je, da se je z garderobe ljubljanskega moštva poslovil prvi vratar Ažbe Jug, a tudi domžalani bodo v spomladanski del sezone stopili nekoliko spremenjeni. Bolj kot karkoli pa v pokalu štejejo trenutna forma, želja po zmagi in faktor presenečenja, ki je že ničkolikokrat prinesel zmago tistim, na katere sploh nismo računali.

Tekst in video: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.
 • 19.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pred pokalno tekmo: Koper - Celje
  Prvega finalista Pokala Pivovarna Union bo dal dvoboj v prestolnici, v četrtkovem večeru pa se bosta za drugo finalno vstopnico udarili ekipi Kopra in Celja. Primorci so v igri za dvojno krono, Štajerci bodo imeli motiv več, saj bo majski finale odigran v knežjem mestu.

DELI NA