13.08.2020 | 2. SNL
Po uvodnem krogu nove obveznosti že konec tedna

Drugoligaši so v torek in sredo odprli novo sezono. Po uvodnih preizkušnjah ne bo veliko časa za prve popravke, saj klube že konec tedna čakajo nove preizkušnje. Kamere Sportkluba bodo v nedeljo na tekmi Krškega in Doba, na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali obračun Nafte in Primorja.

Sobota, ob 17.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

Prenovljena ekipa Drave je novo sezono odprla s porazom. “Kurenti” so v prestolnici burje pokleknili pred novincem iz Ajdovščine, Anej Milić pa je iz svoje mreže pobral dve žogi. Ptujčani sicer niso bili nenevarni, a je domači stratega Andrej Komac v pravem trenutku osvežil svojo enajsterico in zmaga je ostala v Vipavski dolini. Ptujčani v soboto čaka nov zahteven izziv, saj se bodo udarili s Fužinarjem. Štajersko-koroški obračun bo odigran v Zavrču, saj v najstarejšem slovenskem mestu obnavljajo osrednjo zelenico Športnega parka Ptuj. Ravenčani bodo v Halozah napadali novo zmago, sezono pa so odprli s pol ducata zadetkov v briškem golu. S tremi zadetki se je izkazal izkušeni Tadej Trdina, ki bo tudi v soboto eno od glavnih orožij Fužinarja.

 

Sobota, ob 17.00: NAFTA 1903 - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ajdovci se po tem,  ko so se v 2. SNL predstavili s skalpom ptujske Drave, odpravljajo na najdaljše gostovanje sezone. Primorje bo v Lendavi izzvalo Nafto, ki je sezono pravtako odprla z zmago. Čeprav so Prekmurci v prvenstvo krenili brez poškodovanega vratarja Florijana Raduhe in Žige Živka, ki ga je Nafta posodila madžarskemu prvoligašu ZTE-ju, so bili varovanci Dejana Dončića boljši od Krškega. Posavce sta z goloma v drugem polčasu porazila Ubochioma Meshack in Jaka Bizjak. Dvojec bo po odhodu Alena Ploja nosil pomembno breme v napadu Lendavčanov, ki se bodo v sredo udarili z motiviranim novincem v 2. SNL. Bodo Amel Džuzdanović in soigralci tudi na skrajnem severovzhodu države izvlekli celo kožo?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - BREŽICE TERME ČATEŽ 
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Petar Dodig (Brežice)

V Dekanih bi si težko želeli lepšega vstopa v novo sezono. Primorci so v Šmartnem ob Paki napolnili mrežo povratnika med drugoligaše, v dresu Jadrana pa je blestel Adem Zyba. Nekdanji up Kopra barve Jadrana brani že tretjo sezono, ki jo je odprl s “hat-trickom” v golu Šmarčanov. Zyba je s trojčkom v prvem polčasu odločil dvoboj, zmago pa sta v nadaljevanju potrdila Marcel Kene in Nemanja Kašiković. Dekanski “pesjani” bodo na prvi domači tekmi gostili Brežičane, ki se jim odprtje nove sezone ni posrečilo. Prenovljena zasedba je prvič zaigrala pod novimi reflektorji, a morala priznati premoč Dobljanov. Goste je do zmage popeljal nekdanji brežiški strateg Simon Sešlar, Posavce pa v Dekanih čaka popravnih izpit. Jadran na petih medsebojnih tekmah še ne pozna poraza, se bo niz nadaljeval tudi po sobotnem obračunu?

 

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: /

Tudi Radomljani so se na uvodni preizkušnji razveselili visoke zmage. Moštvo Oskarja Drobneta se je z gostovanja v Biljah vrnilo s tremi točkami in štirimi doseženimi zadetki. Mešanica izkušenih prišlekov in dokazovanja željnih domačih mladeničev je bila v prvem krogu odličen recept za zmago, ki jo bodo “mlinarji” lovili tudi v soboto. Rumeno-črni bodo gostili Šmarčane, ki so si ob povratku v drugoligaško zasedbo želeli boljšega rezultata. Šmarske vijolice v prvem krogu niso znale zaustaviti razigranih Dekančanov, predvsem pa Adema Zybe, ki je že v prvem polčasu trikrat premagal Filipa Lojena. Slednji je v minuli sezoni branil vrata Radomelj, zato dobro pozna večji del zasedbe tokratnega nasprotnika. Bodo gostje to znali izkoristiti?

 

Sobota, ob 17.00: RUDAR VELENJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved igranja: /

V Velenju se bosta udarili ekipi, ki ne moreta biti zadovoljni z vstopom v sezono. Domači Rudar je na novomeškem Portovalu zapravil dva zadetka prednosti in ostal brez zmage. Knapi bi s tremi točkami napovedali lov na vrh lestvice, dvoboj v dolenjski prestolnici pa je nakazal, da Almirja Sulejmanovića ob povratku na trenerski stolček čaka še nekaj dela. Rudar kljub odhodom še vedno premore ekipo, ki poimensko spada v vrh 2. SNL, a se možem v zeleno-črnem pozna manko samozavesti. Velenjčanom se nova priložnost za uspešnejši izplen ponuja v soboto, ko bo v Šaleški dolini gostovalo Bilje. Črno-beli so se v obračunu z Radomljami predstavili z novim strategom, a so bili gostje prezahteven tekmec. Za nameček so Primorci v drugem polčasu izgubili še poškodovanega vratarja Matijo Radikona.

 

Nedelja, ob 18.30: KRKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Matej Jug
Prepoved igranja: /

Krko po torkovi otvoritveni tekmi nove sezone čaka še ena preizkušnja na domačem Portovalu. Dolenjci so letos postavljene reflektorje “krstili” s točko v obračunu z Rudarjem, ki je v Novem mestu zapravil dva zadetka prednosti. Novomeščani so lahko tako zadovoljni tudi s točko, čeprav bi lahko z nekaj več zbranosti osvojili tudi vse tri. Bo Krka uspešnejša v drugem krogu? “Farmacevte” čaka še en nasprotnik, ki se je pred tedni poslovil od prvoligaške konkurence, na Dolenjsko prihajajo Kranjčani. Triglav je bil v primerjavi z Rudarjem uspešnejši, lov na povratek med nogometno elito pa je pričel z zmago v Beltincih. Na prekmurski ravnici se je predstavila močno pomlajena ekipa, tekmo z Beltinčani pa je pričelo deset nogometašev, ki so igrali za mladinske selekcije Triglava. Starost začetne enajsterice je bila zgolj malce čez 20 let, z aktivno predstavo pa je nase opozoril Albin Ahmetaj. Mladi up orlov je v uvodu drugega polčasa podal za zadetek Armina Ćerimagića.

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Edina nedeljska popoldanska tekma bo odigrana v Goriških Brdih. Na drugi konec država prihajajo Beltinčani, ki so, podobno kot tokratni gostitelji, prvenstvo pričeli z ničlo. Prekmurska je bila resda precej znosnejša kot briška, saj so varovanci Vlada Badžima na Ravnah prejeli kar pol ducata zadetkov. Visok poraz na Koroškem ni bil najboljši obet za novo sezono, a velja omeniti, da Fužinar tudi letos meri proti vrhu 2. SNL. Briška realnost je boj za obstanek, ki se mu želijo hitro izogniti tudi mladi Beltinčani. Patrik Raduha in soigralci so se v prvem polčasu dobro kosali z zasedbo Triglava, a so gorenjski mladci v nadaljevanju dvoboja izkoristili razliko v fizični pripravljenosti. Nedeljska tekmeca sta po kakovosti precej izenačenejša, pretekli dvoboji pa pričajo, da v nedeljo ne gre pričakovati festivala zadetkov.

 

Nedelja, ob 18.30: KRŠKO - ROLTEK DOB
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zadnja tekma drugega kroga bo odigrana na zelenici krškega Gubca. Dobljani se še drugič v tem tednu odpravljajo v Posavje, po zmagi v Brežicah pa se podobnega izkupička nadejajo tudi v Krškem. Simon Sešlar se je na klopi Doba predstavil z zaneljivo zmago in poskrbel za dobro popotnico pred obračunom z nekdanjim prvoligašem. Od prvoligaša je resda ostalo bore malo, saj v moštvu Iztoka Kapušino dobro leto po izpadu iz Prve lige Telekom Slovenije ni več niti enega nogometaša, ki je posavski nogomet predstavljal v prvoligaški konkurenci. Kot zadnja sta zeleni dres slekla Žiga Jurečič in Ester Sokler ter se preselila v sosednje Brežice. Tako kot za Dravo, tudi za Krško velja, da bo igra slonela predvsem na tujih nogometaših. Dvoboj z Nafto je namreč pričel zgolj en Slovenec, mladinski reprezentant Omar Kočar, ki je nazadnje igral za mladinsko ekipo zagrebškega Dinama. Obračun, ki ga boste lahko spremljali tudi na Sportklub, ima v 2. SNL že dolgo tradicijo. Nedeljska tekmeca sta odigrala že 16 medsebojnih srečanj, z 11 zmagami je precej uspešnejši Dob, Krčani so se veselili zgolj dvakrat. Kdo bo uspešnejši tokrat?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA