Po uspešnih turnirjih DU11

Minuli vikend sta obeležila tudi turnirja DU11, ki sta ju zgledno gostila in organizirala ŽNK Goričko Stanjevci in DNŠ Gažon Obala.

11 ekip

„Na turnirju so dekleta igrala v dveh kategorijah, in sicer po principu 4 na 4, ki je bil primeren za mlajše deklice ter po principu 6 + 1 za deklice, stare 10 ali 11 let. Nekateri klubi, med drugim tudi naš, premorejo več igralk, zato smo se skupaj s trenerji odločili, da bomo na turnirju igrali na tak način, da vse igralke čim več igrajo. Skupno število igralk vseh igralk je bilo 71. Najlepša hvala NZS, da ste ugodili prošnji za izvedbo dekliškega turnirja na Goričkem, saj je to edina prava pot, da deklice igrajo in živijo svoje sanje. Hvala tudi vsem klubom, igralkam, trenerjem…, za udeležbo na dekliškem turnirju na Goričkem. Hvala tudi predsedniku g. Danilu Kacijanu MNZ Murska Sobota  za prejete medalje, kot nagrada vsem igralkam, ki so od zadnjega turnirja na Brdu v mesecu juniju 2018 sedaj prikazale velik napredek. Hvala vsem, da omogočita živeti sanja vsem deklicam,“ je po koncu turnirja povedal Bojan Sukič, športni direktor ŽNK Goričko Stanjevci, sodelovale pa so igralke klubov ŽNK Telemach GMT Pomurje Beltinci (2 ekipi), DNK Trbovlje, Carioke (2), ŽNK Pizzerija Oliva Celje, ŽNK Maribor, NK Fužinar in ŽNK Goričko Stanjevci (4).

Za promocijo ženskega nogometa

"V prelepem sončnem vremenu so v nedeljo 4.11. na Obalo, natančneje Gažon nad Koprom, kjer domuje DNŠ Gažon Obala, prišla dekleta iz Radomelj, Vrhnike, Ajdovščine, Cerkelj in Ledin ter v sproščenem vzdušju odigrala medsebojna srečanja in se zabavala v nogometni igri. Cilj takšnih turnirjev je prav gotovo dvigniti promocijo dekliškega nogometa v posameznih regijah, da bi se čimveč deklet odločilo za ukvarjanje z nogometom in da bi tudi fantovski klubi spodbujali vključevanje deklet v njihove sredine, ki je za njihov razvoj ključno. Velika pohvala vsem nastopajočim dekletom, trenerjem in staršem, ki verjamemo v projekt ženskega nogometa, kateri se iz leta v leto dviguje,“ je po koncu turnirja na Obali povedal Peter Kocjančič.

Množičnost in vrhunstvo

„Tovrstni turnirji čim mlajših deklet so izredno pomembni, da se občasno sreča večje število isto mislečih deklet, ki neizmerno uživajo na travnatih zelenicah. Vsaka dekliška sredina v Sloveniji bi morala prepoznati, da je množičnost za vrhunstvo izredno pomembno in bi tako v prihodnje bilo čim več ekip z mladimi dekleti, ki bi lahko igrale na ravni NZS bolj regijsko. Tiste, ki si želijo še več nogometnih aktivnosti, pa lahko igrajo v fantovskih ali dekliških MNZ tekmovanjih. S kvalitetnim delom med najmlajšimi pa klubske sredine tudi ne bi imele težav s številčnostjo v kasnejših starostnih kategorijah,“ je ob koncu pristavila Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet pri NZS.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Goričko Stanjevci, DNŠ Gažon Obala

SORODNE NOVICE

 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.
 • 09.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci iz nogometnih vrtcev obiskali trening mlade reprezentance
  Okrog 150 otrok iz projekta nogometnih vrtcev je pretekli teden obiskalo trening mlade reprezentance Slovenije.
 • 01.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Matevž Parte najboljši igralec turnirja!
  Z velikim finalom na glavnem mestnem trgu v Madridu se je zaključila letošnja izvedba projekta Nogomet za prijateljstvo.
 • 31.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Spoznavni dnevi na turnirju Nogomet za prijateljstvo
  Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.
 • 28.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Udeleženci prispeli v Madrid
  Mladi udeleženci iz 211 držav in regij so prispeli v Madrid, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2019.
 • 27.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  V NNC Brdo festivalni dan U12 in U13
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je preteklo nedeljo potekal tradicionalni festivalni dan nogometna U12 in U13, kjer so se predstavile MNZ ekipe igralcev letnika 2006 in 2007.
 • 22.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo
  Ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu.
 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.

DELI NA