Po uspešnih turnirjih DU11

Minuli vikend sta obeležila tudi turnirja DU11, ki sta ju zgledno gostila in organizirala ŽNK Goričko Stanjevci in DNŠ Gažon Obala.

11 ekip

„Na turnirju so dekleta igrala v dveh kategorijah, in sicer po principu 4 na 4, ki je bil primeren za mlajše deklice ter po principu 6 + 1 za deklice, stare 10 ali 11 let. Nekateri klubi, med drugim tudi naš, premorejo več igralk, zato smo se skupaj s trenerji odločili, da bomo na turnirju igrali na tak način, da vse igralke čim več igrajo. Skupno število igralk vseh igralk je bilo 71. Najlepša hvala NZS, da ste ugodili prošnji za izvedbo dekliškega turnirja na Goričkem, saj je to edina prava pot, da deklice igrajo in živijo svoje sanje. Hvala tudi vsem klubom, igralkam, trenerjem…, za udeležbo na dekliškem turnirju na Goričkem. Hvala tudi predsedniku g. Danilu Kacijanu MNZ Murska Sobota  za prejete medalje, kot nagrada vsem igralkam, ki so od zadnjega turnirja na Brdu v mesecu juniju 2018 sedaj prikazale velik napredek. Hvala vsem, da omogočita živeti sanja vsem deklicam,“ je po koncu turnirja povedal Bojan Sukič, športni direktor ŽNK Goričko Stanjevci, sodelovale pa so igralke klubov ŽNK Telemach GMT Pomurje Beltinci (2 ekipi), DNK Trbovlje, Carioke (2), ŽNK Pizzerija Oliva Celje, ŽNK Maribor, NK Fužinar in ŽNK Goričko Stanjevci (4).

Za promocijo ženskega nogometa

"V prelepem sončnem vremenu so v nedeljo 4.11. na Obalo, natančneje Gažon nad Koprom, kjer domuje DNŠ Gažon Obala, prišla dekleta iz Radomelj, Vrhnike, Ajdovščine, Cerkelj in Ledin ter v sproščenem vzdušju odigrala medsebojna srečanja in se zabavala v nogometni igri. Cilj takšnih turnirjev je prav gotovo dvigniti promocijo dekliškega nogometa v posameznih regijah, da bi se čimveč deklet odločilo za ukvarjanje z nogometom in da bi tudi fantovski klubi spodbujali vključevanje deklet v njihove sredine, ki je za njihov razvoj ključno. Velika pohvala vsem nastopajočim dekletom, trenerjem in staršem, ki verjamemo v projekt ženskega nogometa, kateri se iz leta v leto dviguje,“ je po koncu turnirja na Obali povedal Peter Kocjančič.

Množičnost in vrhunstvo

„Tovrstni turnirji čim mlajših deklet so izredno pomembni, da se občasno sreča večje število isto mislečih deklet, ki neizmerno uživajo na travnatih zelenicah. Vsaka dekliška sredina v Sloveniji bi morala prepoznati, da je množičnost za vrhunstvo izredno pomembno in bi tako v prihodnje bilo čim več ekip z mladimi dekleti, ki bi lahko igrale na ravni NZS bolj regijsko. Tiste, ki si želijo še več nogometnih aktivnosti, pa lahko igrajo v fantovskih ali dekliških MNZ tekmovanjih. S kvalitetnim delom med najmlajšimi pa klubske sredine tudi ne bi imele težav s številčnostjo v kasnejših starostnih kategorijah,“ je ob koncu pristavila Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet pri NZS.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Goričko Stanjevci, DNŠ Gažon Obala

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo
  Ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu.
 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.
 • 01.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Srednješolsko svetovno prvenstvo v nogometu
  Dijaki Nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se udeležili svetovnega nogometnega prvenstva srednjih šol, ki je potekalo pod okriljem ISF - International School Sport Federation.
 • 30.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 26.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Strokovna delavnica za vodje ekip SOS
  V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 24.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana so imena moštev zaključnega turnirja Nogomet za prijateljstvo
  Nogomet za prijateljstvo je začel s svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih Moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.

DELI NA