Po uspešnih turnirjih DU11

Minuli vikend sta obeležila tudi turnirja DU11, ki sta ju zgledno gostila in organizirala ŽNK Goričko Stanjevci in DNŠ Gažon Obala.

11 ekip

„Na turnirju so dekleta igrala v dveh kategorijah, in sicer po principu 4 na 4, ki je bil primeren za mlajše deklice ter po principu 6 + 1 za deklice, stare 10 ali 11 let. Nekateri klubi, med drugim tudi naš, premorejo več igralk, zato smo se skupaj s trenerji odločili, da bomo na turnirju igrali na tak način, da vse igralke čim več igrajo. Skupno število igralk vseh igralk je bilo 71. Najlepša hvala NZS, da ste ugodili prošnji za izvedbo dekliškega turnirja na Goričkem, saj je to edina prava pot, da deklice igrajo in živijo svoje sanje. Hvala tudi vsem klubom, igralkam, trenerjem…, za udeležbo na dekliškem turnirju na Goričkem. Hvala tudi predsedniku g. Danilu Kacijanu MNZ Murska Sobota  za prejete medalje, kot nagrada vsem igralkam, ki so od zadnjega turnirja na Brdu v mesecu juniju 2018 sedaj prikazale velik napredek. Hvala vsem, da omogočita živeti sanja vsem deklicam,“ je po koncu turnirja povedal Bojan Sukič, športni direktor ŽNK Goričko Stanjevci, sodelovale pa so igralke klubov ŽNK Telemach GMT Pomurje Beltinci (2 ekipi), DNK Trbovlje, Carioke (2), ŽNK Pizzerija Oliva Celje, ŽNK Maribor, NK Fužinar in ŽNK Goričko Stanjevci (4).

Za promocijo ženskega nogometa

"V prelepem sončnem vremenu so v nedeljo 4.11. na Obalo, natančneje Gažon nad Koprom, kjer domuje DNŠ Gažon Obala, prišla dekleta iz Radomelj, Vrhnike, Ajdovščine, Cerkelj in Ledin ter v sproščenem vzdušju odigrala medsebojna srečanja in se zabavala v nogometni igri. Cilj takšnih turnirjev je prav gotovo dvigniti promocijo dekliškega nogometa v posameznih regijah, da bi se čimveč deklet odločilo za ukvarjanje z nogometom in da bi tudi fantovski klubi spodbujali vključevanje deklet v njihove sredine, ki je za njihov razvoj ključno. Velika pohvala vsem nastopajočim dekletom, trenerjem in staršem, ki verjamemo v projekt ženskega nogometa, kateri se iz leta v leto dviguje,“ je po koncu turnirja na Obali povedal Peter Kocjančič.

Množičnost in vrhunstvo

„Tovrstni turnirji čim mlajših deklet so izredno pomembni, da se občasno sreča večje število isto mislečih deklet, ki neizmerno uživajo na travnatih zelenicah. Vsaka dekliška sredina v Sloveniji bi morala prepoznati, da je množičnost za vrhunstvo izredno pomembno in bi tako v prihodnje bilo čim več ekip z mladimi dekleti, ki bi lahko igrale na ravni NZS bolj regijsko. Tiste, ki si želijo še več nogometnih aktivnosti, pa lahko igrajo v fantovskih ali dekliških MNZ tekmovanjih. S kvalitetnim delom med najmlajšimi pa klubske sredine tudi ne bi imele težav s številčnostjo v kasnejših starostnih kategorijah,“ je ob koncu pristavila Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet pri NZS.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Goričko Stanjevci, DNŠ Gažon Obala

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Na festivalnem dnevu 500 otrok
  Pretekli konec tedna se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal festivalni dan nogometa, ki se ga je udeležilo 500 otrok iz programa Regijskih centrov MNZ v kategoriji U12 in U13.
 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 19.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij
  Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.

DELI NA