Po uspešnih turnirjih DU11

Minuli vikend sta obeležila tudi turnirja DU11, ki sta ju zgledno gostila in organizirala ŽNK Goričko Stanjevci in DNŠ Gažon Obala.

11 ekip

„Na turnirju so dekleta igrala v dveh kategorijah, in sicer po principu 4 na 4, ki je bil primeren za mlajše deklice ter po principu 6 + 1 za deklice, stare 10 ali 11 let. Nekateri klubi, med drugim tudi naš, premorejo več igralk, zato smo se skupaj s trenerji odločili, da bomo na turnirju igrali na tak način, da vse igralke čim več igrajo. Skupno število igralk vseh igralk je bilo 71. Najlepša hvala NZS, da ste ugodili prošnji za izvedbo dekliškega turnirja na Goričkem, saj je to edina prava pot, da deklice igrajo in živijo svoje sanje. Hvala tudi vsem klubom, igralkam, trenerjem…, za udeležbo na dekliškem turnirju na Goričkem. Hvala tudi predsedniku g. Danilu Kacijanu MNZ Murska Sobota  za prejete medalje, kot nagrada vsem igralkam, ki so od zadnjega turnirja na Brdu v mesecu juniju 2018 sedaj prikazale velik napredek. Hvala vsem, da omogočita živeti sanja vsem deklicam,“ je po koncu turnirja povedal Bojan Sukič, športni direktor ŽNK Goričko Stanjevci, sodelovale pa so igralke klubov ŽNK Telemach GMT Pomurje Beltinci (2 ekipi), DNK Trbovlje, Carioke (2), ŽNK Pizzerija Oliva Celje, ŽNK Maribor, NK Fužinar in ŽNK Goričko Stanjevci (4).

Za promocijo ženskega nogometa

"V prelepem sončnem vremenu so v nedeljo 4.11. na Obalo, natančneje Gažon nad Koprom, kjer domuje DNŠ Gažon Obala, prišla dekleta iz Radomelj, Vrhnike, Ajdovščine, Cerkelj in Ledin ter v sproščenem vzdušju odigrala medsebojna srečanja in se zabavala v nogometni igri. Cilj takšnih turnirjev je prav gotovo dvigniti promocijo dekliškega nogometa v posameznih regijah, da bi se čimveč deklet odločilo za ukvarjanje z nogometom in da bi tudi fantovski klubi spodbujali vključevanje deklet v njihove sredine, ki je za njihov razvoj ključno. Velika pohvala vsem nastopajočim dekletom, trenerjem in staršem, ki verjamemo v projekt ženskega nogometa, kateri se iz leta v leto dviguje,“ je po koncu turnirja na Obali povedal Peter Kocjančič.

Množičnost in vrhunstvo

„Tovrstni turnirji čim mlajših deklet so izredno pomembni, da se občasno sreča večje število isto mislečih deklet, ki neizmerno uživajo na travnatih zelenicah. Vsaka dekliška sredina v Sloveniji bi morala prepoznati, da je množičnost za vrhunstvo izredno pomembno in bi tako v prihodnje bilo čim več ekip z mladimi dekleti, ki bi lahko igrale na ravni NZS bolj regijsko. Tiste, ki si želijo še več nogometnih aktivnosti, pa lahko igrajo v fantovskih ali dekliških MNZ tekmovanjih. S kvalitetnim delom med najmlajšimi pa klubske sredine tudi ne bi imele težav s številčnostjo v kasnejših starostnih kategorijah,“ je ob koncu pristavila Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet pri NZS.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Goričko Stanjevci, DNŠ Gažon Obala

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA