Po prvi tekmi brez prednosti

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige remizirali s finsko Honko. Domžale je v vodstvo popeljal Arnel Jakupović, domačo prednost pa je izničil Jean Marie Dongou. Povratna tekma bo prihodnji četrtek.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - DRUGI KROG

DOMŽALE - HONKA ESPOO 1:1 (0:0)

Športni park Domžale, 300 gledalcev, sodniki: Karlsson, Söderqvist in Yng (vsi Švedska).
Strelca: 1:0 Jakupović (69.), 1:1 Dongou (75.).
Rumeni kartoni: Koski, Voutilainen, Mensah.
Rdeči karton: /.
Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Pišek, Käit (od 66. Markuš), Ibričić, Jakupović, Kolobarić (od 83. Vuk).
Honka: Murray, Aalto, Koski, Hatakka, Levänen (Arko-Mensah), Pyyhtiä (od 86. Rasimus), Ollikainen (od 79. Koskinen), Modesto (od 80. Banahene), Kaufmann, Smith (od 79. Voutilainen), Dongou.

Domžalčani so v prvem krogu po trdem boju izločili luksemburškega predstavnika, kot kaže, pa bo tudi boj s finskim tekmecem, ki je v uvodnem krogu izločil Runavik, težak.

Izbranci Dejana Djuranovića so bili favoriti na današnji tekmi, na terenu so sicer prevladovali, toda igralci Honke so si vseeno pripravili kar nekaj lepih priložnosti in tako kot tekmeci tudi enkrat zadeli, kar napoveduje napet dvoboj prihodnji četrtek. Zmagovalec dvoboja se bo v tretjem krogu meril s Hafnarfjördurjem ali Rosenborgom.

Domžalčani so v uvodu tekme finskemu tekmecu skoraj preveč dovolili, namreč v drugi minuti je Lucas Kaufmann prišel pred Ajdina Mulalića, ki pa je svoje delo dobro opravil, v šesti minuti pa je Darren Smith celo zadel, a je bil za malenkost v prepovedanem položaju.

Zatem pa so Domžalčani prevzeli pobudo, zaigrali odločneje, stopnjevali igro in prišli do nekaj priložnosti, predvsem je poskušal Arnel Jakupović, čigar strela v 15. in 35. minuti je obranil Timothy Murray.

Ta je bil uspešen tudi po strelu Zenija Husmanija od daleč v 39. minuti, Janez Pišek v 28. in Damjan Vuklišević v 40. minuti po kotu pa sta merila previsoko. Predvsem slednji je bil kar blizu uspehu.

V drugem polčasu je najprej nase spet opozoril Jakupović, ko je v 50. minuti poskusil s strelom z glavo, Murray pa je žogo ujel. Pet minut pozneje pa se je moral izkazati domžalski vratar Mulalić, potem ko je toliko spremenil smer žogi po strelu Jonasa Levänena z leve strani, da se je ta odkotalila malo mimo nasprotne vratnice v kot.

V 61. minuti je imel novo lepo priložnost za finsko ekipo zapravil Jean Marie Dongou, ko je v kazenskem prostoru zgrešil cilj, osem minut pozneje pa so se domači le razveselili vodstva. Sven Šoštarič Karić je podal z leve strani pred vrata, kjer je Jakupović z glavo žogo usmeril v mrežo. V

eselje pa je bilo kratkotrajno, Jakupović je v bližini kazenskega prostora na desni strani izgubil žogo, do nje je na koncu v osrčju kazenskega prostora prišel Dongou in matiral Mulalića.

Finci so imeli tik pred koncem še obetaven protinapad, praktično s tremi igralci proti enemu so krenili proti domžalskim vratom, a na koncu ni bilo prave nevarnosti.

Tekt: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.

DELI NA