04.09.2020 | WU17
Po pripravah že pogledujejo proti februarju 2021

Konec avgusta je v Termah Čatež trenirala dekliška kadetska reprezentanca, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger.

Slovenija DU17:
Vita Dodič (Gažon Obala), Gaja Bizjak (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Korina Lara Janež (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Anja Eferl (NK MB Tabor), Tija Šoštarič Karič (NK MB Tabor), Timeja Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Neža Forštnarič (ŽNK MSM Ptuj), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Melina Muratovič (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Nika Brumen (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Yahweh Rovšek (ŽNK Radomlje)

Delo na pripravah

"V času priprav smo opravili štiri treninge in odigrali tekmo s starejšimi vrstnicami, reprezentanco DU19. Dekleta so na prvem treningu po večini bila še precej utrujena, saj so za vikend zastopale svoje klubske sredine. Prav tako so v zadnjih tednih pripravljalnega obdobja po večini v klubskih sredinah opravile precej treningov. Tudi tekmovalni ritem je za nekatere bil bolj naporen, saj je liga potekala tekom vikenda in med tednom. Zato smo veliko pozornosti posvetili tudi regeneraciji deklet, saj se v reprezentanci zavedamo, da klubi potrebujejo zdrave igralke. Tako so bili naši treningi v uvodnem delu namenjeni bolj tehniki in preventivi, v glavnem delu pa je bil poudarek predvsem na taktiki," selektorica opiše delo v času priprav.

Enkrat mesečno

Kako dalje, povprašamo selektorico. „Kvalifikacije so se prestavile na februar, zato bomo do konca leta dekleta enkrat mesečno zbirali na treningih v NZS centru. Dekleta se bodo v tem delu lahko povsem posvetila klubskim obveznostim in ligi. Večina mladih reprezentantk je članic dekliškega nogometnega oddelka GŠ & ŠC PET, tudi tukaj bo v teh mesecih poudarek na razvoju posameznic in njihovemu individualnemu napredku. Želimo da je le – ta opazen na klubskih in reprezentančnih tekmah,“ pojasni Tina Kelenberger, ki za konec dodaja:

„Predvsem bi rada, da dekleta vlagajo vase in delajo na sebi za dolgoročnost in ne iz danes na jutri. Tukaj niso pomembni samo nogometni treningi, ampak vse ostalo, kar sodi k razvoju uspešne nogometašice in zdrave osebnosti. Pomembno je, koliko jih bomo videli čez nekaj let v pomembnih vlogah kvalitetnih klubskih sredin in starejših reprezentančnih selekcijah. Do februarja je lepo obdobje, znotraj katerega lahko vsaka posameznica dobro napreduje in s tem klubsko ter reprezentančno selekcijo naredi še močnejšo. Pomembno je, da sedaj ne bodo zaspale in se zadovoljile z dvema ugodnima rezultatskima izidoma proti starejšim vrstnicam. V drugo je bilo že veliko težje, v igri pa imamo v obeh fazah še precejšen prostor za napredek. V kolikor bodo dekleta na reprezentančne priprave prihajala s takšnim odnosom in voljo, se lahko ta ekipa kosa tudi s kvalitetnimi nasprotnicami. Izredno pomembno pa je, da s takšnim odnosom prihajajo tudi na treninge v klube, v DNO GŠ & ŠC PET in na klubske tekme.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2021 | WU17
  Za konec sezone še NZS center za dekleta U17
  Nogometna Zveza Slovenije bo v sredo, 23.6., med 15.00 do 17.00 na igrišču z naravno travo v Termah Čatež, izvedla NZS center za dekleta U17. Po končanem NZS centru sledi ogled tekme ženskih U19 reprezentanc Slovenije in BIH.
 • 11.03.2021 | WU17
  Kadetinje dobile tekmice v kvalifikacijah za EP 2022
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških vrst. Kvalifikacije se začnejo 1. avgusta, sklenile se bodo do 14. novembra. Gostitelj finalnega turnirja bo prihodnje leto Bosna in Hercegovina.
 • 18.08.2020 | WU17
  Kadetinje na priprave
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki bo med 24. in 28. avgustom trenirala v Termah Čatež. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 05.03.2020 | WU17
  Tesen poraz na Madžarskem
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na Madžarskem doživela tesen poraz (1:2). Edini zadetek za našo vrsto je prispevala Nina Kajzba. To je bil zadnji test pred skorajšnjim začetkom elitnega dela kvalifikacij za Euro 2020.
 • 03.03.2020 | WU17
  Madžarska slavila v Cerkvenjaku
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na uvodni pripravljalni tekmi proti Madžarski doživela poraz v Cerkvenjaku, 0:3 je bilo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v četrtek.
 • 02.03.2020 | WU17
  Začenja se generalka za elitni del kvalifikacij
  Reprezentanca do 17 let pa bo prihodnji mesec igrala v elitnem delu kvalifikacij za Euro 2020. Slovenija odhaja na Portugalsko, v skupini 6 pa bodo ob domačinkah še Španija in Turčija. Evropsko prvenstvo DU17 2020. bo gostila Švedska.
 • 25.02.2020 | WU17
  Dvakrat proti Madžarski
  Dekliška reprezentanca do 17 let se bo zbrala prihodnji teden, ko jo čakata tudi tekmi proti madžarskim vrstnicam. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Zbor igral bo v ponedeljek, 2.3.
 • 29.11.2019 | WU17
  Dekliški selekciji dobili tekmice v kvalifikacijah
  V Nyonu sta danes dekliški reprezentančni selekciji dobili tekmice za kvalifikacije za Euro 2021, dekliška selekcija DU17 pa je dobila tudi nasprotnice za kvalifikacije za Euro 2020.
 • 04.11.2019 | WU17
  Gledati dalje in si postavljati nove cilje
  Slovenski dekliški kadetski reprezentanci je uspelo, da se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za Euro 2020. V skupini 5 je zasedla 2. mesto z dvema zmagama in porazom.

DELI NA

0