Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018

Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.

Vsaj ponoviti 4. mesto

Izbranci selektorja Simona Rosiča so kljub nekaterim težavam pri sestavi ekipe odpotovali na Slovaško v dobri formi. Želijo ponoviti lanski uspeh (4. mesto) iz Bukarešte. “Letošnje evropsko prvenstvo že nestrpno pričakujemo. Poizkusili bomo ponoviti vsaj lanski uspeh, morebiti stopiti kakšno stopničko višje, vendar bomo šli korak po korak. Ekipa je pripravljena in ima karakter, ki ga je že velikokrat pokazala v težkih trenutkih,“ je povedal izkušeni igralec Zoran Prodanović.

Na lanskem DiaEuru v Bukarešti so se naslova evropskih prvakov veselili naši južni sosedje Hrvati, drugo mesto so zasedli Madžari (naš nasprotnik v lanskem polfinalu), tretjega mesta pa so se po dramatični končnici proti naši izbrani vrsti veselili Rusi.

Slovaška podpora

Tudi letos je bilo veliko težav pri organizaciji, tako finančnih kot organizacijskih, vendar so Slovaki opravili dobro delo ter se potrudili, da so uspeli vse organizirati. Zahvalil bi se vsem našim sponzorjem, ki so nam sploh omogočili nastop na tako velikem tekmovanju za osebe, ki so na nekak način “hendikepirane”, kajti vsi ti igralci imajo diabetes in se zdravijo z inzulinom. Kot vsako leto dosedaj je glavnina priprav potekala v Rogaški Slatini, kjer so fantje opravili številne treninge pod taktirko Simona Rosiča,“ je pred potjo na tuje povedal vodja izbrane vrste Dominik Soban. Za zdravstveno stanje igralcev bo skrbela medicinska sestra Mima Zadnek, ki si želi čim manj hipoglikemij ter da se igralci vrnejo domov brez poškodb.

Prvič Britanci

Na letošnjem EP sodeluje 17 reprezentanc, prvič tudi Velika Britanija. Prvi favoriti za naslov so Hrvati. „Ne pozabimo pa tudi na nas! Res da smo mala država, vendar imamo veliko srce, karakter ter dihamo skupaj, k temu še dodajmo individualno kvaliteto, kar lahko pripelje do velikih rezultatov,“ povedo v naši vrsti.

Igralski kader: Teo Božič (v), Andrej Rebernik, Zoran Prodanović, Mladen Pečanac, Klemen Banovec, Klemen Hribernik, Igor Legčević (k), Alan Halilović, Žiga Papež, Luka Pečnik, Jan Breznik, Nik Popovič.

Dia Euro 2018, Slovaška, predtekmovalne skupine:

skupina A:
Madžarska, Poljska, Makedonija, Slovenija, BiH

skupina B:
Hrvaška, Uzbekistan, Ukrajina, Romunija

skupina C:
Slovaška, Belgija, Bolgarija, Kirgizija

skupina D:
Rusija, Italija, Velika Britanjja, Portugalska

Tekme Slovenije na 7. Dia Euro:

23.7.
Slovenija – Poljska (10.00)
Slovenija – Madžarska (14.00)

24.7.
Slovenija – Makedonija (10.00)
Slovenija – BiH (18.00)

Tekst: D.P., D.S.
Foto: D.S.

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo
  Ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu.
 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.
 • 01.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Srednješolsko svetovno prvenstvo v nogometu
  Dijaki Nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se udeležili svetovnega nogometnega prvenstva srednjih šol, ki je potekalo pod okriljem ISF - International School Sport Federation.
 • 30.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 26.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Strokovna delavnica za vodje ekip SOS
  V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 24.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana so imena moštev zaključnega turnirja Nogomet za prijateljstvo
  Nogomet za prijateljstvo je začel s svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih Moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.

DELI NA