27.11.2022 | 1. SFL
Po koncu evropske sezone Dobovec pogleduje naprej

Prvi teden maja prihodnje leto bo na sporedu finalni turnir 22. sezone futsal lige prvakov. Na zaključni turnir četverice so se uvrstili belgijski Anderlecht, španska Palma (oba debitanta na finalnem turnirju) ter portugalski dvojec Benfica in Sporting, ki sta skupaj osvojila tri naslove evropskega klubskega prvaka. Sporting je bil najboljši v letih 2019 in 2021, Benfica 2010.

33. tekma

Slovenski državni prvak Dobovec je tekmovanje v elitnem delu sklenil na 4. mestu na turnirju na španskem otoku Mallorca. Ekipa trenerja Kujtima Morine se je letos šestič, sicer pa petič zapored uvrstila med evropsko futsal elito, 16 najboljših ekip v Evropi. Dosedaj je v Evropi odigrala 33 tekem. Dobovec je sebi v prid odločil 16 tekem, 15 jih je izgubil, dvakrat, vsakič v letošnji sezoni, pa je remiziral. V sezoni 2020/2021 se je Dobovec uvrstil na finalni turnir osmerice, ki je za naslov prvaka igrala v Zadru.

Uspešno tudi legionarji

V elitnem delu so se v tej sezoni predstavili še trije slovenski igralci. Kapetan reprezentance Igor Osredkar je s Pulo gostil turnir, na katerem je prišel do ene zmage, Osredkar je zabil dva gola, enega tudi Barceloni. Matej Fideršek je s poljsko ekipo Piast Gliwice iz kvalifikacij prišel vse do 2. mesta v skupini rednega dela, kar je velik uspeh za poljskega predstavnika. Izkazal se je tudi malteški Luxol z Dejanom Bizjakom. Na turnirju v Kazahstanu so vknjižili dva remija, skupinski del pa končali na 3. mestu.

Evropska lekcija

„Tekme proti Piast Gliwice nismo začeli najboljše, dovolili smo jim dva lahka gola. Ko to dovoliš nasprotniku, se težko vrneš. Po drugi strani smo bili napadalno dobri, smo pa žal padali na malih napakah, ki jih Evropa na tej stopnji tekmovanja ne trpi in ne dovoljuje. Videlo se je tudi, da smo proti koncu tekme fizično padali za razliko od nasprotnika. Kljub temu čestitke naši ekipi, ki je dala vse od sebe. V tem hipu je bilo to dovolj za 4. mesto v skupini. Verjamem, da se je vsak od igralcev lahko kaj naučil, kar mu bo koristilo pri nadaljnjem razvoju,“ je povedal trener Kujtim Morina.

Kadrovske okrepitve

„Želeli smo si to 2. mesto v skupini, na koncu se ni izšlo. Proti Piast Gliwice smo dobili tri, štiri poceni gole. Kljub temu smo lahko s končnim rezultatom zadovoljni. Vsaka evropska točka šteje. To je na nek način tudi slovenska klubska realnost v futsal ligi prvakov. Vse težje bo držati stik z Evropo. Futsal sezona pa se nadaljuje. Malce se bomo usedli in morda naredili kako spremembo, da bomo še bolj konkurenčni in da spet osvojimo naslov državnega prvaka,“ pa je po turnirju povedal Rok Mordej, kapetan Dobovca.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./FK Dobovec

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA