22.04.2019 | WU17
Po izkušnje in odmeven rezultat

Z aktivnostmi nadaljuje tudi dekliška reprezentanca do 17 let, ki odhaja na Turnir narodov. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, ki se bodo zbrale v petek, 26.4. V predtekmovanju se bodo naše mlade igralke merile z Mehiko, Severno Korejo in Norveško, uvodni dve tekmi pa bosta na ogled v neposrednem videoprenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).

Slovenija prihaja na turnir po odmevni zmagi na Uefinem razvojnem turnirju, ki ga je uspešno gostila in tudi osvojila prav naša dekliška vrsta do 17 let.

Vabljene igralke so:
Gaja Bizjak (ND Primorje), Nika Brumen (NK Fužinar), Ema Erman (NK Krim), Lara Korina Janež (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Anja Eferl (ŽNK Maribor), Ana Fluher (ŽNK Maribor), Iva Kocijan (ŽNK Maribor), Selma Šabotič (ŽNK Maribor), Hana Feratović (ŽNK Olimpija), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Saša Kolar (ŽNK Pomurje Beltinci), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Manca Suhoveršnik (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Patricija Ham (NK Krim), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Lara Ferjančič (ND Primorje), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Daša Krajnc (ŽNK Olimpija), Leonida Žibrek (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Kaja Pečovnik (ŽNK Radomlje), Dairine Yahweh Skrnički Rovšek (ŽNK Radomlje) in Tajda Hlebec (ŽNK Vrhnika).

„Po uspešnih prvih pripravah reprezentance do 16 let ter prvim osvojenim mestom na Uefinem razvojnem turnirju vsekakor ne smemo zaspati na tej lovoriki. Potrebno bo narediti korak naprej, čaka nas trdo delo in še en težak turnir s konkurenčnimi nasprotnicami. Čim prej kot bodo dekleta sprejela red, disciplino, odrekanje in garaštvo, hitreje bodo uspešna in bodo osvajala takšne turnirje ter pomembne življenjske mejnike. Da se razumemo: teh pravil se ne morejo držati zgolj na reprezentančnem področju, ampak so potrebna za njihovo vsakdanje življenje, za delo v klubih in v dekliškem nogometnem oddelku,“ je pred akcijo povedala selektorica Tina Kelenberger.

Turnir narodov, DU17:

Ajdovščina, 28.4.
Slovenija – Mehika (15.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Nova Gorica, 29.4.
Slovenija – Severna Koreja (15.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Bilje, 1.5.
Slovenija – Norveška (17.00)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.07.2019 | WU17
  Kadetinje na Rogli
  Dekliška kadetska reprezentanca se pripravlja na kvalifikacije za Euro 2021. Kvalifikacije bodo na vrsti med 16. in 24. oktobrom, izbrana vrsta pod taktirko selektorice Tine Kelenberger pa se je danes zbrala na Rogli.
 • 22.07.2019 | WU17
  Na priprave tudi kadetinje
  V ponedeljek, 22. julija, s pripravami, vmes sta tudi tekmi proti Madžarski, začenja dekliška mladinska reprezentanca. Teden dni za njo pa bo priprave opravila še dekliška kadetska vrsta, ki se bo v ponedeljek, 29. julija, zbrala na Rogli. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam vabljenih igralk.
 • 03.05.2019 | WU17
  Mladinke zasedle 4. mesto
  Dekliška mladinska reprezentanca je s porazom 1:3 sklenila nastop na Turnirju narodov. Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Tine Kelenberger klonile proti Italiji in zasedle končno 4. mesto. Naslov gre na Japonsko, ki je bila po streljanju 11-metrovk s 6:5 boljša od Severne Koreje, redni del se je sklenil z rezultatom 1:1.
 • 03.05.2019 | WU17
  V Tolmin po 3. mesto
  S tekmo proti Italiji danes ob 17. uri slovenska dekliška vrsta do 17 let končuje nastop na tokratnem Turnirju narodov. Za 1. mesto se bosta pomerili Japonska in Severna Koreja.
 • 01.05.2019 | WU17
  Po preobratu do remija
  Slovenska dekliška vrsta je redni del Turnirja narodov sklenila z remijem. Po zaostanku 0:2 so varovanke selektorice Tine Kelenberger v nadaljevanju zrežirale preobrat in prišle do delitve točk. Zadeli sta Ema Erman in Manca Suhoveršnik.
 • 29.04.2019 | WU17
  Priznale premoč Severni Koreji
  Slovenska dekliška reprezentanca do 17 je doživela prvi poraz na Turnirju narodov. Z rezultatom 0:2 jo je porazila Severna Koreja, ki je oba zadetka dosegla v 2. polčasu.
 • 28.04.2019 | WU17
  Izvrsten štart Slovenije
  Dekliška reprezentanca do 17 let je z zmago začela turnir narodov. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile s 4:1 boljše od Mehike. Jutri ob 15. uri jih čaka obračun proti Severni Koreji.
 • 28.04.2019 | WU17
  Uvodoma z Mehiko
  Danes s tekmami na Turnirju narodov začenja tudi dekliška reprezentanca do 17 let. Ob 15. uri je na sporedu obračun z Mehiko. Tekma bo v kraju Miren, ne pa v Ajdovščini, kot je bilo sprva načrtovano.
 • 12.04.2019 | WU17
  Do zmage po enajstmetrovkah
  Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je z zmago začela tekmo na Uefinem razvojnem turnirju. Z 2:1 so bile varovanke selektorice Tine Kelenberger boljše od Severne Irske. Jutri se bo Slovenija pomerila z ekipo Walesa, tekmo pa se začne ob 16.30. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA