05.06.2019 | Futsal AA
Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020

Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške. „Sezona je bila resnično sanjska. Spet sem spoznal, da je lažje napadati kot pa nekaj braniti. A nam je na koncu lepo uspelo, upravičili smo vlogo favorita in spet postali državni prvaki,“ Igor ne skriva navdušenja in zadovoljstva.

Ni še za odpis

„V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi, pred sezono pa smo si postavili visoke cilje, ki pa smo jih uresničili,“ je ponosen na storjeno. Pove tudi, da ga ljudje cenijo in spoštujejo, da se v Dalmaciji počuti izvrstno. Bil je izbran v idealno ekipo hrvaškega državnega prvenstva. „Živim profesionalno, trudim se, odrekanj je precej, potem pa so to nagrade, ki poplačajo,“ nadaljuje Osredkar, ki je zadovoljen tudi s svojo igro.
„Letošnja sezona je bila ena boljših. Po dolgem času, niti ne spomnim se, kdaj se je to zgodilo zadnjič, da sem celo sezono odigral brez poškodb. Izpustil nisem nobene tekme,“ nadaljuje Osredkar in ob tem potrka ob les in pristavi v smehu, da še ni za odpis!

V teh dneh pa ima precej (sladkih) skrbi, odločiti se mora med tremi konkretnimi ponudbami, kje bo nadaljeval svojo športno pot. Prva se je javila Makarska, potem še dva kluba.

V reprezentanci se počuti dobro

V tej sezoni je bil aktiven tudi v reprezentanci, ki je februarja v Kopru demonstrirala izredno moč in opravila s Francijo (8:1), beseda pa je v tistih dneh med reprezentanti kakopak tekla tudi o svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Litvi.
„Svetovno prvenstvo je cilj, ki ga še nismo dosegli. Zato je tudi pri meni toliko večja želja, da vztrajam v reprezentanci, kjer se počutim res dobro. Bomo pa morali vsi narediti maksimalno vse, dobesedno odgarati in se tudi odreči določenim zadevam, se povsem posvetiti cilju in upati, da nam uspe!“ je Osredkar razkril jasen recept, ki lahko Slovenijo tudi z nekaj športne sreče lansira med nesmrtne.

Tekst: D.P.
Foto: M24-si

SORODNE NOVICE

 • 23.06.2019 | Futsal AA
  Italijani cenijo slovenski futsal
  Dejan Bizjak je sezono sklenil v dresu rimskega Lazia, s katerim je bil prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross.
 • 16.06.2019 | Futsal AA
  Kapetan reprezentance ostaja na Hrvaškem
  „V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi,“ se še enkrat ozre nazaj, hkrati pa pogleduje v novo poglavje. Jesen prinaša tudi za slovenski futsal izredno pomembne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020.
 • 13.06.2019 | Futsal AA
  Oktobrski uspeh tlakuje pot do Eura 2022
  Naslednje evropsko prvenstvo bo na sporedu leta 2022. Po poročanju Uefe, evropske nogometne zveze, so v konkurenci za organizacijo tega odmevnega futsal tekmovanja ostale še tri države: Francija (v mestih Lille in Orchies), Nizozemska (Amsterdam in Groningen) ter Portugalska (Lizbona in Porto). Odločitev bo gostitelju bo obelodanjena 24. septembra letos.
 • 27.05.2019 | Futsal AA
  Razume igralce, na vse računa oktobra
  V preteklih tednih se je sklenila klubska sezona, druga polovica leta pa prinaša zahtevne in ključne preizkušnje tudi za moško člansko futsal vrsto. Oktobra (med 22. in 27.10.) bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi.
 • 28.03.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP 2020 v Makedonijo
  Slovenska članska reprezentanca bo oktobra igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Je pa z odločitvijo Uefe, evropske nogometne zveze, prišlo do spremembe organizatorja kvalifikacijskega turnirja.
 • 19.02.2019 | Futsal AA
  Bogato in uspešno 2018. napoveduje pomembno 2019.
  „Tudi leto 2019 je zelo pomembno za naš futsal! Marca gostimo v Podčetrtku kvalifikacije za prihajajoče Euro za ekipe do 19 let. To so sploh prve kvalifikacije v tej starostni kategoriji. Pomembno bo, kako in kam se bomo uvrstili. Zaželjen je dober rezultat, saj bi se tako tudi pri mlajših selekcijah dobro pozicionirali v Evropi,“ razmišlja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 11.02.2019 | Futsal AA
  Slovenija 9. v Evropi in 17. na svetu
  V letu 2019 vrhunec članske reprezentance predstavljajo kvalifikacije za SP 2020. Kvalifikacije bodo na sporedu oktobra, Slovenija pa odhaja v Ukrajino po vsaj 2. mesto v skupini in vstopnico za naslednji kvalifikacijski cikel.
 • 07.02.2019 | Futsal AA
  Dobovičnik: Vsi smo potrebovali ta rezultat
  „Mi smo pokazali kvaliteto! Imeli smo težave z zbori, a sem velik optimist, tako dolgo sem že selektor, da te fante poznam in vem, da bomo prišli na kvalifikacije pripravljeni. Povsem zaupam tem fantom in se ne bojim 1. kroga kvalifikacij,“ je uvodoma povedal selektor Andrej Dobovičnik.
 • 06.02.2019 | Futsal AA
  Pred polno dvorano napolnili francosko mrežo
  Na svoji 253. uradni tekmi je Slovenija dosegla visoko zmago. Pred kar 450 gledalci so bili varovanci selektorja Andreja Dobovičnika z 8:1 boljši od Francije. S tremi goli se je izkazal Kristjan Čujec.

DELI NA