05.06.2019 | Futsal AA
Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020

Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške. „Sezona je bila resnično sanjska. Spet sem spoznal, da je lažje napadati kot pa nekaj braniti. A nam je na koncu lepo uspelo, upravičili smo vlogo favorita in spet postali državni prvaki,“ Igor ne skriva navdušenja in zadovoljstva.

Ni še za odpis

„V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi, pred sezono pa smo si postavili visoke cilje, ki pa smo jih uresničili,“ je ponosen na storjeno. Pove tudi, da ga ljudje cenijo in spoštujejo, da se v Dalmaciji počuti izvrstno. Bil je izbran v idealno ekipo hrvaškega državnega prvenstva. „Živim profesionalno, trudim se, odrekanj je precej, potem pa so to nagrade, ki poplačajo,“ nadaljuje Osredkar, ki je zadovoljen tudi s svojo igro.
„Letošnja sezona je bila ena boljših. Po dolgem času, niti ne spomnim se, kdaj se je to zgodilo zadnjič, da sem celo sezono odigral brez poškodb. Izpustil nisem nobene tekme,“ nadaljuje Osredkar in ob tem potrka ob les in pristavi v smehu, da še ni za odpis!

V teh dneh pa ima precej (sladkih) skrbi, odločiti se mora med tremi konkretnimi ponudbami, kje bo nadaljeval svojo športno pot. Prva se je javila Makarska, potem še dva kluba.

V reprezentanci se počuti dobro

V tej sezoni je bil aktiven tudi v reprezentanci, ki je februarja v Kopru demonstrirala izredno moč in opravila s Francijo (8:1), beseda pa je v tistih dneh med reprezentanti kakopak tekla tudi o svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Litvi.
„Svetovno prvenstvo je cilj, ki ga še nismo dosegli. Zato je tudi pri meni toliko večja želja, da vztrajam v reprezentanci, kjer se počutim res dobro. Bomo pa morali vsi narediti maksimalno vse, dobesedno odgarati in se tudi odreči določenim zadevam, se povsem posvetiti cilju in upati, da nam uspe!“ je Osredkar razkril jasen recept, ki lahko Slovenijo tudi z nekaj športne sreče lansira med nesmrtne.

Tekst: D.P.
Foto: M24-si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP na Češko
  Elitni del kvalifikacij bo igran konec januarja 2020 (od 27.1. do 5.2.). Prvaki štirih skupin si bodo zagotovili mesto na svetovnem prvenstvu, drugouvrščeni (štirje) pa se bodo v po dveh medsebojnih tekmah (med 9. in 12.4.) pomerili za še dve prosti mesti.
 • 06.11.2019 | Futsal AA
  Slovenija v pričakovanju žreba v Nyonu
  Jutri po 14. uri bodo vse oči uprte na sedež Uefe, Evropske nogometne zveze, kjer bo potekal žreb elitnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnjo jesen (med 12.9. in 4.10.) v Litvi, tekmovanje bodo gostila mesta Kaunas, Vilna in Klaipeda.
 • 28.10.2019 | Futsal AA
  S sanjskim 2. polčasom do 1. mesta
  Slovenska futsal reprezentanca se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2020. To ji je uspelo po zmagi proti Kosovu, 7:1 je bilo v Skopju. Tako izdatna zmaga je bila dovolj, da je Slovenija v kvalifikacijski skupini 2 zasedla 1. mesto ter si izborila boljše pozicije pred žrebom kvalifikacij za elitni del – le ta bo igran januarja, žreb pa bo 7. novembra.
 • 28.10.2019 | Futsal AA
  Premagali nervozo in zmagali tudi za rodove, ki prihajajo
  Sloveniji je uspelo. Na kvalifikacijskem turnirju v Skopju je z dvema zmagama in remijem osvojila prvo mesto ter se uvrstila v elitni del kvalifikacij za SP 2020.
 • 27.10.2019 | Futsal AA
  Proti Kosovu pokazati pravi obraz
  Kapetan reprezentance Igor Osredkar je prav na turnirju v Makedoniji prišel do svojega 150. nastopa in 75. gola v dresu Slovenije. Danes pa z ekipo lovi potrditev napredovanja v kvalifikacijah in morebitno 1. mesto, ki prinaša boljše izhodišče v naslednjem krogu kvalifikacij.
 • 26.10.2019 | Futsal AA
  Ostali v igri za prvo mesto
  Slovenska futsal reprezentanca nadaljuje z dobrimi igrami v Skopju na kvalifikacijah za SP 2020. Še več: po remiju proti Ukrajini ostaja tudi v igri za prvo mesto in boljše izhodišče za elitni del kvalifikacij.
 • 25.10.2019 | Futsal AA
  Pokazali karakter in prišli do dragocene točke
  Slovenija in Ukrajina sta remizirali na kvalifikacijskem turnirju za SP 2020, 2:2 je bilo v Skopju, glavnem mestu Severne Makedonije. To je rezultat, ki obema ekipama pred zadnjo tekmo, Slovenija proti Kosovu in Ukrajina proti Severni Makedoniji, odpira pot v elitni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
 • 25.10.2019 | Futsal AA
  Veseli visoke zmage, misli pri Ukrajini
  „Povsem zasluženo smo zmagali. Do izraza je prišla naša kvaliteta. Kdor je gledal tekmo, mu je bilo jasno, da smo bili boljši,“ je dodal Nik Zajc, ki je v 14. minuti zadel za 1:2.
 • 24.10.2019 | Futsal AA
  Super uvod Slovenije v Skopju
  Slovenska futsal reprezentanca je izvrstno začela kvalifikacije za SP 2020. V Skopju je s kar 6:1 porazila Severno Makedonijo. Jutri se bodo kapetan Igor Osredkar in ekipa pomerili z Ukrajino, ki je bila na prvi tekmi turnirja s 7:1 boljša od Kosova.
 • 24.10.2019 | Futsal AA
  Uvodoma z domačini
  To bo poseben dan za kapetana reprezentance Igorja Osredkarja, ki bo odigral jubilejno 150. tekmo v dresu članske futsal reprezentance.

DELI NA