05.06.2019 | Futsal AA
Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020

Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške. „Sezona je bila resnično sanjska. Spet sem spoznal, da je lažje napadati kot pa nekaj braniti. A nam je na koncu lepo uspelo, upravičili smo vlogo favorita in spet postali državni prvaki,“ Igor ne skriva navdušenja in zadovoljstva.

Ni še za odpis

„V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi, pred sezono pa smo si postavili visoke cilje, ki pa smo jih uresničili,“ je ponosen na storjeno. Pove tudi, da ga ljudje cenijo in spoštujejo, da se v Dalmaciji počuti izvrstno. Bil je izbran v idealno ekipo hrvaškega državnega prvenstva. „Živim profesionalno, trudim se, odrekanj je precej, potem pa so to nagrade, ki poplačajo,“ nadaljuje Osredkar, ki je zadovoljen tudi s svojo igro.
„Letošnja sezona je bila ena boljših. Po dolgem času, niti ne spomnim se, kdaj se je to zgodilo zadnjič, da sem celo sezono odigral brez poškodb. Izpustil nisem nobene tekme,“ nadaljuje Osredkar in ob tem potrka ob les in pristavi v smehu, da še ni za odpis!

V teh dneh pa ima precej (sladkih) skrbi, odločiti se mora med tremi konkretnimi ponudbami, kje bo nadaljeval svojo športno pot. Prva se je javila Makarska, potem še dva kluba.

V reprezentanci se počuti dobro

V tej sezoni je bil aktiven tudi v reprezentanci, ki je februarja v Kopru demonstrirala izredno moč in opravila s Francijo (8:1), beseda pa je v tistih dneh med reprezentanti kakopak tekla tudi o svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Litvi.
„Svetovno prvenstvo je cilj, ki ga še nismo dosegli. Zato je tudi pri meni toliko večja želja, da vztrajam v reprezentanci, kjer se počutim res dobro. Bomo pa morali vsi narediti maksimalno vse, dobesedno odgarati in se tudi odreči določenim zadevam, se povsem posvetiti cilju in upati, da nam uspe!“ je Osredkar razkril jasen recept, ki lahko Slovenijo tudi z nekaj športne sreče lansira med nesmrtne.

Tekst: D.P.
Foto: M24-si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2019 | Futsal AA
  Zbrala se bo futsal reprezentanca
  Futsal članska reprezentanca Slovenije, ki jo oktobra 2019 čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, bo izvedla krajše vikend priprave. Tokratni zbor igralcev bo v soboto, 21. septembra, V Podčetrtku pa bo izbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika trenirala do nedelje.
 • 10.09.2019 | Futsal AA
  Še dober mesec do kvalifikacij za SP 2020
  Med 22. in 27. oktobrom bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Turnir kvalifikacijske skupine 2 bo gostila Severna Makedonija. Ob domačinih in Sloveniji bosta tu še vrsti Ukrajine in Kosova. Prvi dve ekipi se bosta prebili v naslednji krog kvalifikacij.
 • 02.08.2019 | Futsal AA
  Urejeni arhiv članov, članic, U21 in U19
  Na tem mestu pa so bili urejeni in osveženi arhivi reprezentančnih vrst futsala – članice, člani, U21 in U19, na spletno stran www.futsal.si so bili namreč dodani vsi zapisniki vseh futsal reprezentanc, vse od prve leta 1995.
 • 01.08.2019 | Futsal AA
  Velik korak naprej za reprezentančni futsal
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi na področju reprezentančnega futsala dela korake naprej. V glavnem delu kvalifikacij se ukinja turnirski sistem, prehaja se namreč na sistem kvalifikacij tekma doma, tekma v gosteh.
 • 23.06.2019 | Futsal AA
  Italijani cenijo slovenski futsal
  Dejan Bizjak je sezono sklenil v dresu rimskega Lazia, s katerim je bil prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross.
 • 16.06.2019 | Futsal AA
  Kapetan reprezentance ostaja na Hrvaškem
  „V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi,“ se še enkrat ozre nazaj, hkrati pa pogleduje v novo poglavje. Jesen prinaša tudi za slovenski futsal izredno pomembne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020.
 • 13.06.2019 | Futsal AA
  Oktobrski uspeh tlakuje pot do Eura 2022
  Naslednje evropsko prvenstvo bo na sporedu leta 2022. Po poročanju Uefe, evropske nogometne zveze, so v konkurenci za organizacijo tega odmevnega futsal tekmovanja ostale še tri države: Francija (v mestih Lille in Orchies), Nizozemska (Amsterdam in Groningen) ter Portugalska (Lizbona in Porto). Odločitev bo gostitelju bo obelodanjena 24. septembra letos.
 • 27.05.2019 | Futsal AA
  Razume igralce, na vse računa oktobra
  V preteklih tednih se je sklenila klubska sezona, druga polovica leta pa prinaša zahtevne in ključne preizkušnje tudi za moško člansko futsal vrsto. Oktobra (med 22. in 27.10.) bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi.
 • 28.03.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP 2020 v Makedonijo
  Slovenska članska reprezentanca bo oktobra igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Je pa z odločitvijo Uefe, evropske nogometne zveze, prišlo do spremembe organizatorja kvalifikacijskega turnirja.

DELI NA