14.08.2021 | 1. SŽNL
Po generalki proti Dinamu odločno v sezono

Ambiciozno in podjetno so novo sezono zastavili v ekipi ŽNK Radomlje. Že 30. sezono SŽNL pa ekipa Radomelj, vodi jo trener Aljaž Gornik, začenja v Pomurju. Jutri, v nedeljo, ob 11. uri se bodo Radomljanke pomerile s Pomurkami, tekma pa bo tudi v neposrednem prenosu na Nzs.si.

Statistika pravi, da bo to že 27. medsebojna tekma v SŽNL, predhodnih 25 je pripadlo Pomurkam, ena tekma se je končala z remijem. Sicer pa ni to jubilejna sezona le za SŽNL, ampak tudi za ŽNK Radomlje, ki vstopajo v 10. sezono med elito.

SŽNL, 1. krog, 15.8.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.0)

22.8.
ŽNK Krim – ŽNK Doxakey (17.00)

Državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

ŽNK Radomlje so sklenile priprave z generalko proti zagrebškemu Dinamu, ki je na koncu slavil zmago z 2:0. »Za nami je neprecenljiva mednarodna izkušnja. Tekma z zagrebškim Dinamom nam je prinesla točno to, kar je naša ekipa v tem trenutku močno potrebovala. To je izkušnja, na kakšen način se igra mednarodna tekma. Nasprotnice so nam pokazale, kako se živi za dres svojega kluba, kako se na mednarodnem nivoju igra konkretno, odgovorno in pragmatično ter kako se vsako sekundo tekme pokaže svojo kakovost in željo po tem, da si najboljši na igrišču. Tekma je bila sicer izenačena. Ekipi sta bili enakovredni v taktičnem, tehničnem in kondicijskem smislu. Izenačeni sta bili tudi po številu izrazitih priložnosti. Z vsebinskega vidika sem kot trener zadovoljen s prikazano igro naših deklet. Tekmo je odločila miselnost nasprotnic, ki točno vedo, zakaj igrajo in tekmujejo. V tem segmentu so bile nasprotnice tokrat korak pred nami. Tudi zato so izkoristile dve priložnosti, hkrati pa na drugi strani ubranile dve izjemne priložnosti naših deklet,« je po tekmi za klubsko spletno stran razmišljal trener Aljaž Gornik, ki meni, da njegova ekipa tako zahtevne teste preprosto rabi.

Težka preizkušnja

»Naša mlada ekipa mora doživeti in preživeti ravno takšne izzive, da se bo izoblikoval pravi tekmovalni karakter ekipe. Ta je v vrhunskem športu ključnega pomena za rezultatski uspeh! Večji del bremena na tej poti bodo prevzele izkušenejše igralke in s tem dale veter v jadra mlajšim. Prepričan sem, da bomo na takšen način sčasoma postali izjemno povezana, tekmovalna in kakovostna ekipa! Zato se že veselimo naslednjih težkih preizkušenj. Prva nas čaka že čez tri dni, ko bomo v prvem krogu SŽNL tekmovali proti aktualnim državnim prvakinjam Pomurkam,« Gornik pogleduje v Bratonce, kjer jutri Radomljanke začenjajo državno prvenstvo.

V času priprav je v ekipi trenerja Aljaža Gornika nase vnovič opozorila Ines Krajnc, ostale novinke v zasedbi pa so Polona PetračKorina JanežNaja Poje MiheličMaša Osojnik in Nuša Vidrih ter Maja Zajc.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

DELI NA